ערבות הדדית: שפים שאיבדו את המסעדה שלהם יתארחו באוזריה
שף אביבית פריאל ראתה ממש כמונו איך מסעדות קורסות תחת המשבר המתמשך, ורצתה לתת להם קצת תמיכה. מפה לשם, דנה לי ברמן הולכת לבשל עבורכם באוזריה נקסט דור, וזו רק ההתחלה. "יש שפים שחייבים ליצור כדי לחיות ואחרים מבקשים קהל לנשמה"
כל מסעדה שנסגרת משולה לאבן שנזרקת לאגם ויוצרת אדוות. כל אדווה כזו מייצגת אדם שאיבד את מקום עבודתו, ולעתים גם השקעה של זמן וכסף שיורד לטמיון. והאדוות האלו משפיעות על כל האגם – כך נולדים חיבורים מקוריים, כמו השפים ממנסורה שעוברים להוביל את מסעדת ג'ורג' וג'ון או הליווי של רושפלד לבריקס. אבל לא כולם מצליחים למצוא לעצמם פתרון כל כך אלגנטי. למענם, כדי לשמר את התשוקה לבשל לקהל ולהחזיר קצת את הצבע ללחיים, מושק באוזריה ליין בשם "הקרוסלה", שמארח לערב אחד שפים שנותרו בלי מסעדה.
>> חם וטרי מדליית אל כרמל: האוכל הדרוזי מגיע למסעדה בדיזנגוף
"הנקסט דור שלנו בתפוסה נמוכה. אין כמעט אירועים וקשה לגייס עובדים. לכן החלטתי לפתוח אותו ולארח שפים שאיבדו את המסעדה שלהם ומצאו את עצמם עם מטבח סגור. זה win-win situation", מסבירה שפית אביבית פריאל. המיזם נולד בפגישה מקרי בינה לבין השפית דנה לי ברמן, שמסעדת גן השקמים שלה נסגרה לאחר שישה חודשי פעילות בלבד. פריאל התחברה לגעגוע לבישול, וברמן תהיה הראשונה בסדרת שפים שיתארחו בנקסט דור ויעשו ממנו מסעדה שלהם לערב אחד. "מסתובבים בינינו אנשי מקצוע מעולים עם תשוקה לבשל ואין להם איפה. אצלנו יש להם במה".
עם פרוץ המלחמה שבו מסעדות בתל אביב לנוהג מימי הקורונה – לארח שפים שאיבדו את מסעדותיהם. הפעם היו אלה בעיקר יוצאי הצפון והעוטף: חיים כהן אירח בדיקסי את המבורגריית כביש 90 האהובה, קאלו באבא מקרית שמונה בישל בקסבה (שנסגרה לאחרונה) ועוד ועוד. בפופ אפ שיתחיל הערב (שני) מתכננת ברמן להגיש טייק אופים יצירתיים על המטבח הצפון איטלקי־אירופאי, ולחגוג עם כמה טעמים מהמטבח הישראלי, אבל גם עם חזיר.
התפריט נפתח בסלסלת לחם של האופה אילנה טל וחמאה מוקצפת, ונמשך במעין מפגש בין גן השקמים ומזווה ישראלי־עונתי. את הצד האיטלקי מייצגים ויטלו טונאטו, בודינו פרמזן עם ריבת שרי וקרקר, נודי ריקוטה ברוטב פטריות וחמאה חומה עם שקדי עגל, סלט זוקיני וסטרציאטלה, פפרדלה 40 חלמונים עם בצל מקורמל ופורקטה טלה. המטבח הישראלי מגיע בתצורת בטן חזיר בגלייז תמרים, סלט שומר הדרים ושקדים ופילה דג עם סלט שומר ותמרים וולוטה פטרוזיליה ולאבנה מתובלת (52-140 ש"ח). הקינוחים מתכתבים גם כן עם אירופה הקלאסית, טירמיסו וטארט טאטן תפוחים עם קראמבל חלב וגלידת שמנת חמוצה. טורטליני ברודו, ה-מנה מגן השקמים, לא תוגש הפעם. כנראה שלמענה נצטרך לחכות שברמן שוב תפתח מסעדה או תחזור לסיבוב נוסף בקרוסלה.
סדרת האירוחים אינה מתעמקת בנסיבות ובמיקום, ומכוונות לכל שף שכרגע אין לו איפה לבשל. פריאל מספרת שכבר יש לה על הכוונת את גדי בור ויונתן דנון, השפים לשעבר של מסעדת "נומי" בעמק חפר, ואת שף אסף שטרן מקפה דו סוליי שנסגר. היא מציעה מקום לבשל בו ערב אחד כדי לשבור את הקריז, ומזמינה כל שף שזקוק לכך לפנות אליה. "יש שפים שחייבים ליצור כדי לחיות ואחרים מבקשים קהל לנשמה. עם כולם אנחנו מבקשות ליצור בימים לא פשוטים אלו מציאות של ערבות הדדית, יצירה ותנועה".
מטלון 44, שני-שלישי (18-19.11) מ-19:00