חדשות האוכל: מזללת גיוזות חדשה בדרך לשוק הכרמל. הכיסון ינצח

מסעדת הגיוזות הראשונה בעיר. סאנמאי (צילום מהאינסטגרם sanmai.tlv)
מסעדת הגיוזות הראשונה בעיר. סאנמאי (צילום מהאינסטגרם sanmai.tlv)

יוצאי קילומטרז' נחתו במסעדה ותיקה, סטודיו גורשה של שף אלעזר טמנו סוף סוף מוצא מקום קבוע, מה זה לעזאזל קולקטיב דגים בכלל, איפה חוגגים חודש מקסיקני ומתי עושים פאוור לאנץ' במלגו ומלבר? וכיסונים! כיסונים בכל מקום! אם זה חדש וטעים וקורה בתל אביב, כנראה שזה ברשימה הזו

16 במרץ 2025

אין רגע דל בתחום האוכל התל אביבי, עם שינויי שפים, מסעדות חדשות שעושות את דרכן לעיר, ספיישלים, בראנצ'ים וסיבות רבות לצאת מהבית כדי לעורר את בלוטות הטעם. אלו כל חדשות האוכל שאתם צריכים השבוע כדי לשבוע.

>> העיר שתמיד רצתה לשמוח: 15 המקומות הכי שמחים בתל אביב

הגיוזות באות | שוק הכרמל

האם הראמן יורד מגדולתו ומפנה מקום לגיוזה? בקרוב עתיד להיפתח בשוק הכרמל San Mai Gyoza Bar, שמכריז על עצמו כמסעדת הגיוזות הראשונה בעיר – בשורה משמחת שאולי, כך אנו מקווים, פותחת דלת לעידן הכיסונים. כל הפרטים על הפריכות, המילוי ואיכות הביס, בקרוב.

בקרוב המסעדה | סטודיו גורשה

ברשימת סיכום שנת 2024 (17 דברים טובים שבכל זאת קרו במסעדות של תל אביב) כתבנו שאנחנו מחכים לרגע שבו אלעזר טמנו ימצא בית למטבח האפריקני־אתיופי עילי ויפתח מסעדה – והנה זה קורה. השף (והאמן) בוגר הריאליטי "המסעדה הבאה" ואשתו דנה חי טמנו כבר בעיצומו של התהליך ומחפשים עובדים לסטודיו גורשה במקומו הקבוע. אנחנו עוקבים ונביא את מלוא הפרטים בהמשך.

סטודיו גורשה, בקרוב המסעדה. אלעזר טמנו (צילום חן כהן)
סטודיו גורשה, בקרוב המסעדה. אלעזר טמנו (צילום חן כהן)

פאואר לאנץ' | מלגו ומלבר

מי בכלל זוכר את הקורונה: כמעט חמש שנים חלפו מאז המגפה ומלגו ומלבר שוב פתוחה לארוחת צוהריים. "סוף סוף הצלחנו לגייס צוות שיחזיק את שני הסרוויסים, צוהריים וערב. יש מחסור ענק של מסעדות עם אוכל מוקפד ואווירה טובה שפתוחות בצוהריים, והביקוש גדול", מסביר שף מוטי טיטמן, שמשאיר הפעם את מרכז הבמה לשף ירדן טננבוים, מנהל המטבח בשנתיים האחרונות. בתפריט תמצאו  קורנדביף וסלט תפוחי אדמה עם איולי שמנת חמוצה וחזרת לבנה (58 ש"ח), שניצל דג עם קולסלאו שומר ופירה (95 ש"ח) ומנות שמתאימות לשעות העבודה, וגם 20 אחוזי הנחה על יין ואלכוהול.
שדרות רוטשילד 142, שלישי-חמישי מ-12:00, להזמנות 050-7981318 ובאתר

מלגו ומלבר ( צילום: בר כהן)
מלגו ומלבר ( צילום: בר כהן)

קילומטרז' במטבח | אריא

תזוזות טקטוניות במסעדת אריא: לנעליים הגדולות שנותרו במטבח לאחר עזיבתו של שף מושיקו אברהם נכנסים ראול ניסנוב ועמית מלכה, יוצאי מסעדת קילומטרז' שנסגרה. בתפריט הראשון שלהם תמצאו בויאבז דגים עם שומר שרוף, עלי שומר ואגוזי לוז (62 ש"ח), שישברק קרם בצל שרוף וקציפת יוגורט ולאבנה (92 ש"ח), קטאייף עוף עם טחינת טרגון ונענע וסחוג הבית (94 ש"ח) ועוד מנות בהשראה ים תיכונית־אקלקטית, כי זה מה שהולך היום.
נחלת בנימין 66, להזמנות 03-5296054

אריא החדשה (צילום: גל זהבי)
אריא החדשה (צילום: גל זהבי)

חודש מקסיקו | Loft

אם לא הספקתם להגיע למלון דה ג'ורג' לפני סגירתה (הזמנית, עד להודעה חדשה) של מסעדת פרדס – באול דיי בראסרי Loft חוגגים שנה לפתיחת המלון בתפריט מקסיקני שיצר שף המלון ניצן רז – נאצ'וס ומטבלים (48 ש"ח), מרק תירס וצ'יפוטלה עם כוסברה ושמנת חמוצה (42 ש"ח), קסדייה עוף מפורק (58 ש"ח), צ'ילי קון קרנה (64 ש"ח) ועוד מנות קלאסיות לצד פרשנויות עכשוויות. לאורחי המלון ולחברי מועדון המסעדה פתוחה לאורך כל שעות היום, ולשאר העמך – בשעות הצהריים ובתיאום מראש בלבד.
טל ישראל 5, ראשון-חמישי 12:00-15:00, שישי-שבת 12:00-22:00 (שעות פתיחה לקהל הרחב), הזמנות בווטסאפ: 052-5819739

חודש מקסיקו בלופט, דה ג'ורג' (צילום מאי קשטן)
חודש מקסיקו בלופט, דה ג'ורג' (צילום מאי קשטן)

קולקטיב דגים | מנרה

מסעדת הדגים הכשרה במלון שרתון מקדישה את החודש לחדשנות קולינרית: תחת הכותרת "מנרה קולקטיב" יארח שף יובל פכלר שפים שמעניקים פרשנות אישית למטבח הים תיכוני, בדגש על חיבור בין טכניקות מסורתיות לבישול מודרני תוך שימוש בחומרי גלם עונתיים. שף גומא גלילי (גאייג'ין) יגיש פסטת חלמונים עם דג בפחמים ומנות בין מים לאש (16-17.3), תומר טל (לשעבר ג'ורג' וג'ון) יגיש דגים מקומיים ועלים ושורשים של סוף החורף (23-24.3), ושף יאמה סאן (TYO) יגלגל סושי שמשלב בין אמנות יפנית לחומרי גלם מאגם הים התיכון.
הירקון 115, הזמנות באתר

אוהב דגים. שף יובל פכלר, מנרה (צילום אסף קרלה)
אוהב דגים. שף יובל פכלר, מנרה (צילום אסף קרלה)

בראנץ' חדש | וילה מארה

מסעדת וילה מארה משדרגת את הבראנץ' בשעות פתיחה מורחבות ותפריט בוהוריים ובו מנות קטנות ואלגנטיות ומנות מוגזמות עד כדי שנ"צ, למשל בוקר בווארי – שתי ביצי עין, רוסטביף, נקניקיות עגל בוואריות ותפוחי אדמה בחמאה (55 ש"ח), אסאדו בנדיקט – קרואסון פריך ממולא אסאדו מפורק, ביצה עלומה רכה ורוטב פלפלת (65 ש"ח), בריוש עם שרימפס ומקושקשת (58 ש"ח), קרוק מאדאם וקרוק מסייה (58 ש"ח כל אחד). לתגבור תוכלו להיעזר בתפריט הקבוע של המסעדה, שמוגש במקביל.
הרברט סמואל 88, שישי-שבת 10:00-14:00, הזמנות בטלפון 074-7725322

גוט מורגן. בראנץ' בווארי, וילה מארה (צילום דויד מויאל)
גוט מורגן. בראנץ' בווארי, וילה מארה (צילום דויד מויאל)

סטייל לחג | אסיף

עוד לא נפרדנו לגמרי מפורים וכבר פסח בדרך, ואיתו משימות הכנת הבית לחג. באירוע חגיגי בשת"פ בין NU – הסטייליסטית נורית קריב, ואסיף – המרכז לתרבות אוכל בישראל, תוכלו להצטייד במפות פשתן אביביות, כדי זכוכית בעבודת יד, כלי פורצלן ועוד, לצד יינות ומעדנים ממעדניית קפה אסיף.
לילינבלום 28, חמישי (27.3) 10:00-16:00, יום שישי (28.3) 10:00-15:00

אביב הגיע. אסיף (צילום דן פרץ)
אביב הגיע. אסיף (צילום דן פרץ)

מחוץ לעיר

ברק יחזקאלי ביקב לטם

תירוץ מעולה לברוח קצת לצפון הירוק קורה ביקב לטם, שמארח את שף ברק יחזקאלי לשני אירועי יין ואוכל: ערב משוחרר שכולל הצצה למטבח וארוחה בהתאם לחומרי גלם טריים שיגיעו מהדייג, הקצב ומהשלל שנמצא בטבע (חמישי, 20.3); ומפגש צוהריים שבו יספר יחזקאלי על מסעו האישי והמעבר מהעיר הגדולה לחיים קרובים לאדמה בגליל (18.4). בשני המפגשים יוגשו יינות אורגניים מיקב לטם. 520/240 ש"ח, בהזמנה מראש בלבד, מספר המקומות מוגבל.
יקב לטם, קיבוץ לוטם, הזמנות בטלפון 072-3941106

ברק יחזקאלי (צילום ענבל אור-לב)
ברק יחזקאלי (צילום ענבל אור-לב)

דרך היין בגליל העליון

עדיין בצפון והפעם בגליל העליון, שחוזר לעצמו בגווני ירוק אופטימיים: מלון גליליון הנושק לאגמון החולה ומלון כפר גלעדי המחודש משיקים את "דרך היין", חבילת נופש חווייתית שמחברת את האורחים לסיפורים ולהיסטוריה של האזור מבעד לקרקעית בקבוק היין. פרט לטעימות שחושפות את תעשיית היין המגוונת באזור, אפשר לצאת לסיורים ביקבי רקנאטי ולוריא, לטעום יינות ששרדו את השנה האחרונה ולפגוש את האנשים שמתעקשים על כל גפן וענב. מ-1,225 ש"ח לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר.
להזמנות 

בית היין במלון גליליון (צילום יח"צ)
בית היין במלון גליליון (צילום יח"צ)

ארוחת פנטזיה בפסטיבל באך

קצת תרבות לא הרגה אף אחד: פסטיבל באך התשיעי, שמתקיים בירושלים ובערים נוספות ברחבי הארץ, כולל השנה אירוע קולינרי יוצא דופן – ארוחת שף שבה העיניים מכוסות והאוכל נחווה רק באמצעות חושי הטעם והריח, כשחוש השמיעה עסוק בהאזנה לצלילי חליל מכשפים. מאחורי פרויקט "פנטזיה" עומדים המוזיקה רועי אמוץ ושף נדב מלין, יחד עם תזמורת הבארוק ירושלים המפיקה את הפסטיבל, והוא מוגבל ל-30 בני מזל. הארוחה תיערך בסגנון טרטוריה איטלקייה קלאסית, עם תפריט בן שבע מנות שנבנה במיוחד כדי להשתלב בהרמוניה המוזיקלית. 400 ש"ח לאדם.
המרכז הקולינרי "לואיזה", מלון לוגוס יד השמונה, שני (24.3), להזמנות 02-5337120

ארוחת פנטזיה בפסטיבל באך (צילום berlin_Sina Ural)
ארוחת פנטזיה בפסטיבל באך (צילום berlin_Sina Ural)