חדשות טעימות: גלידה יוונית, פיצה גיאורגית וחמודי אבולעפיה

פופ אפ פיצה גיאורגית בללה (צילום: שרית גופן)
פופ אפ פיצה גיאורגית בללה (צילום: שרית גופן)

החום עולה, וחדשות האוכל במאמצים לצנן מעט את האווירה: "מיצי מיאו" הוא דוכן מיצי פירות וקוקטיילים חדש באלנבי שכדאי לכם להכיר, מנאל איסמעיל בשרונה מרקט, גרקו בפופ-אפ גלידות יווניות (בטעם זיתי קלמטה כבר ניסיתם?) ונדב ודניאל הולכים לקיסריה

14 ביוני 2021

פתיחות ופופ אפים

מנאל ממאסטר שף בשרונה מרקט

המתמודדת הפייבוריטית מהעונה האחרונה של הריאליטי מאסטר שף חושפת את המטבח הערבי שעליו גדלה בפופ אפ  בשרונה מרקט. במשך חודש תגיש מנאל איסמאיל, שיש האומרים שהייתה צריכה לזכות, תפריט משתנה של מנות מהמטבח הערבי, חלקן מוכרות ואחרות מוכרות פחות, למשל ירקות ממולאים באורז ועשבי תיבול ברוטב דבש רימונים ושמן זית, סומאקיה – תבשיל גרגרי חומוס עם תרד ונתחי בשר כבש המוגש לפני תחילת צום הרמדאן, ביריאני – תבשיל אורז בסמטי, שקדים ונתחי בשר בקר מתובל בהל, ציפורן, זעפרן וכמון, שושברק ומרק פריקה מעושנת (35-45 ש"ח). עבור ישראלים שמכירים את המטבח הערבי בצורתו הגלילית, הפופ אפ הוא הזדמנות להכיר את המטבח הערבי־בדואי האותנטי.
20.6-20.7, שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב

מנאל איסמעיל (צילום יח"צ)
מנאל איסמעיל (צילום יח"צ)

המבורגר חדש מגיע לכרמל

המבורגר חדש נערך להתמקמות בשוק הכרמל, לב סצנת אוכל הרחוב בתל אביב. התחרות מול כרמל, M25 ומסעדות בשר נוספות צפוי להיות מאתגר, ולשם כך משלבים בעליו של המקום החדש השף ג'לאל סאלם (לשעבר הקובייה בשוק התקווה) כוחות עם לא פחות מאשר אושיית הבשר בשארה חינאווי. החלל נמצא בשלבי שיפוץ מתקדמים, טעימות נערכו וטיזרים כבר ממלאים את הרשתות החברתיות. נמשיך לעקוב ולדווח.

גלידה יוונית בגרקו

כפריוויו לפתיחת מסעדת גרקו בחוף פרישמן מושק היום (שני) בדלי באזורי חן פופ-אפ גלידות יווניות. בכל יום יוכנו במקום גלידות וסורבה המתבססים על חומרי גלם, מתכונים מסורתיים וקינוחים מהמטבח היווני בטעמי 12 האלים (פטה, שומשום שחור, דבש וקרעי פילו) בהשראת הקינוח האיקוני; גבינת מנורי, ריבת תאנים וקרמבל חלב; תפוחים ואגוזי מלך מקורמלים; קיימאקי – גלידת יוגורט יוונית ורוטב פירות יער ושקדים; גלידת זיתי קלמטה ועוד. מנה אישית 17-27 ש"ח, במשקל 78 ש"ח.
אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, 03-6703626

יאסו גלידה. גרקו דלי (צילום גל קלדרון)
יאסו גלידה. גרקו דלי (צילום גל קלדרון)

לילי תכין לכם פיצה (גיאורגית)

החמארה של לילי בן-שלום פותחת את הקיץ בפופ אפ פיצה-פורי – פיצות מושחתות מבצק חצ'פורי ממולא בגבינות ומעל גבינה גרוזינית ותוספות תואמות, למשל רוטב שזיפים חמצמץ, פלפלים חריפים ושעועית (60-74 ש"ח). הפיצות הן הקדמה  לתפריט חדש, קליל וקיצי שהולך טוב עם אלכוהול, כי בכל זאת גיאורגים: סביצ'ה בבי – לברק, צנון, כוסברה, בצל, שיפקה, שום, תותי יער, ברוטב קינצמרי אגוזים (46 ש"ח), ואזיס תולמה – עלי גפן, כרוב ובצל ממולאים באורז וצימוקים אוזבקים  (48 ש"ח), סלט בלה  – ענבים שחורים ואדומים, עשבי תיבול וגבינת סולוגוני (36 ש"ח) ועוד.
ללה, חבשוש 42, שוק הכרמל, תל אביב, 03-6041244

פופ אפ פיצה גיאורגית בללה (צילום: שרית גופן)
פופ אפ פיצה גיאורגית בללה (צילום: שרית גופן)

מיצי מיאו

מה עבר לבעלים בראש בבחירת השם זאת לא נדע, אך מה שבטוח הוא שמדובר בעסק רציני: פופ־אפ בר מיצים וקוקטיילים שהקימו יונתן ברגמן (קפה שפירא), גל עילם (חומוס אבו דאבי) ושאול גרימברג (פוקי בודהה בול). "אנחנו מכירים ואוהבים זה את זה כבר שנים. חיפשנו לעשות יחד משהו חדש ושונה שיכניס אווירה ואנרגיות טובות לעולם של פוסט קורונה. מיצים טבעיים זה בריאות, ואלכוהול יכניס קצת שמחה", הם אומרים. הפופ אפ ממוקם בחצר המשופצת של הפוקי בודהה בול. לאורך כל שעות היום ייסחטו מיצים טריים (16-22 ש"ח), ומ־17:00 יתווספו קוקטיילים על בסיס פירות טריים סחוטים (38 ש"ח). האווירה והמוזיקה בחינם.
קינג ג'ורג' 81, תל אביב, ראשון-שבת 11:00-00:00

מיצי מיאו (צילום: מירב קומש)
מיצי מיאו (צילום: מירב קומש)

ארוחות ואירוחים

קורין גדעון בשוק הנמל

קורין גדעון והקולינריה היהודית מתארחות בשוק הנמל: קוגל ירושלמי, כרוב ממולא, קרפעלך, סלט ביצים, כבד קצוץ ועוד ועוד, כולם מסורוצקין מעדנייה יהודית – המעדנייה של גדעון ובן זוגה חילי סורוצקין, נמכרים מעתה בכל יום שישי בדוכן של "איכר הבריאות" בשוק הנמל. בעודכם שם אתרו את הדוכן של החקלאי עמי ברקוביץ', שמוכר דובדבנים ממושב שעל בצפון רמת הגולן במחיר שובר שוק של 20 ש"ח לחצי קילו.
שוק הנמל, האנגר 11, נמל תל אביב

קורין גדעון בשוק הנמל (צילום: גל זהבי)
קורין גדעון בשוק הנמל (צילום: גל זהבי)

חמודי אבולעפיה מתארח באונזה

בשת"פ קירוב לבבות בין ערבים ליהודים יתארח חמודי אבולעפיה (אבו ג'מיל, מגרב), נצר למשפחת המסעדנים היפואית, במסעדת אונזה בשוק הפשפשים. למשך שני ערבים יוגשו קובנייה עם טחינה, אריסה ושקדים (58 ש"ח), באליק אקמק – לחם קלוי, קונפי דג, ירקות צלויים ושמנת חמוצה (64 ש"ח), שווארמה שישטאוק – פרגיות מושרות ביוגורט בתערובת תבלינים ממזרח ירושלים (76 ש"ח) ומנות מקוריות נוספות המשקפות בעיני אבולעפיה מטבח לבנטיני. ואם זה מה שיביא את השקט ליפו, אנחנו בעד.
רבי חנינא 3 יפו, 03-6486060, שלישי-רביעי (15-16.6)  

חמודי אבולעפיה באונזה (צילום: אסף קרלה)
חמודי אבולעפיה באונזה (צילום: אסף קרלה)

עסקיות והפי האואר במאריס

המסעדה הטורקית החדשה בצפון העיר מאריכה את שעות הפעילות. בשעות הצהריים (13:00-17:00) מוגשת ארוחה עסקית פתיח ועיקרית במחיר העיקרית. בשעות הערב המוקדמות (17:00-19:00) תוכלו לשתות בלי לדפוק חשבון בדיל 1+1 על בירות וקוקטיילים. רק נזכיר שאת התפריט בנה השף למי ניפוסי, בן למשפחה יהודית המתגוררת באיסטנבול למעלה מ-600 שנה, והוא הכי קרוב שתוכלו לטעום עד שהתיירות לטורקיה תחזור.
איינשטיין 7, תל אביב, 03-5007040

מאריס (צילום: ארקדי ריסקין) 
מאריס (צילום: ארקדי ריסקין) 

ארוחת שף של עדן דוד

השפית עדן דוד שהדהימה את השופטים בעונה שעברה של משחקי השף פותחת סדרת ארוחות פרטיות שחלקן כבר סולד אאוט. בסטודיו בדרום תל אביב היא מגישה תפריט שנפתחת בלחם ממאפיית שרויטמן ומטבלים ונמשך בקונוס דג ים ונקטרינות, טרטר דג וענבים, פסטה חצאי ירח עם תירס גילי ושרימפס, בסך הכול שבע מנות עונתיות אלגנטיות מלוות ביין שיתאים מומו שמילוביץ׳ יינן יקב נווה ירק. 450 ש"ח.
שני (12.7), להזמנות

אוהבים אותך עדן דוד (צילום יח"צ)
אוהבים אותך עדן דוד (צילום יח"צ)

מאמי ובורי עושים את דן קיסריה

נדב ודניאל, בוגרי הריאליטי MKR המטבח המנצח, משיקים מסעדת פופ אפ בדן קיסריה ריזורט. מסעדת הבריכה של המלון הוסבה למסעדה תאילנדית בה יכינו הרומנטיקנים החמודים סלט פפאיה ירוקה, באן ביף, כנפיים מטוגנות בנוסח איסאן ומנות נוספות מתפריט מסעדת המשלוחים שהוקמה בימי הקורונה. יהיה טעים וחריף, זה בטוח.

נדב ודניאל בדן קיסריה ריזורט (צילום: נדב ולר)
נדב ודניאל בדן קיסריה ריזורט (צילום: נדב ולר)

אפריטיבו בסופר פיצה

הפיצרייה הנוצצת של שף דיוויד פרנקל (פרונטו, ותמצאו אותה במדריך הפיצות שלנו) פותחת את הקיץ באפריטיבו איטלקי כהלכתו: בימי רביעי וחמישי בשעות 17:00-חצות ימכרו לצד הפיצות יינות טבעיים וקוקטיילים במחיר מוזל. בנוסף, בכל הזמנת בירה צוננת בכל שעה ובכל יום תקבלו בירה נוספת חינם (בישיבה במקום בלבד).
לבונטין 19 תל אביב

סופר פיצה (צילום: איליה מלניקוב)
סופר פיצה (צילום: איליה מלניקוב)

חודש הפיצריות השכונתיות

ועוד פיצה, הפעם שכונתית. לכבוד החזרה לשגרה מפנה טרה זרקור לפיצריות השכונתיות, בחודש שבמהלכו ימכרו בפיצריות שכונתיות ברחבי הארץ פיצות שיצר השף ברק חי חורש – פיצה פרסקה ופיצה לאבנה, פיצה גרנה פדנו ועוד. הפיצות נאפות במגש מלבני ומצורף להן בקבוק פיוז טי צונן במחיר מיוחד.
עד 30.6, רשימת הפיצריות המשתתפות באתר 

כבוד לפיצריה השכונתית (צילום: אנטולי מיכאלו)
כבוד לפיצריה השכונתית (צילום: אנטולי מיכאלו)

יין ואוכל איטלקי – פסטיבל VINUM חוזר

פסטיבל היין בקטע איטלקי חוזר: Vinum TLV by American express מסמן סוג של חזרה לחיים ביומיים של יינות מיקבים מהארץ ומחו"ל (טפרברג, כרמל, תבור, ברקן ועוד), בר קוקטיילים, גבינות מתוצרת מחלבות גד, מנות פסטה  והופעות חיות. כרטיסיות יקנו לכם כוס זכוכית למעבר בין הדוכנים וטעימות יין ונשנושים (79-99 ש"ח). לקוחות אמריקן אקספרס נהנים מהטבה בלעדית – 3 טעימות יין, קוקטייל ומנת פסטה תמורת נקודות בלבד (350 נקודות, 150 נקודות ללקוחות פרימיום).
רוטשילד 1 תל אביב, רביעי-חמישי (16-17.6) 18:00-23:00, לאתר הפסטיבל והזמנת כרטיסים

פסטיבל VINUM (צילום יח"צ)
פסטיבל VINUM (צילום יח"צ)

תערוכה ב־Pope&Pop

מסעדת השף הנוצצת מסמנת עוד וי ברשימה כגלריה לאמנות ומציגה עבודות של האמנים צביקה חורש ופיליפ שאנטי. חורש שואב השראה מתרבות הפופ והוא מציג בתערוכה (עד 30.6) פסלי ענק של ארנבים, דובים ועוד, המשקפים בעיניו את התרבות העכשווית. שאנטי הוא אמן בינלאומי שעבד עם פרארי, פלייבוי ואסטון מרטין והציג בביאנלה בוונציה. עבודותיו מוצגות כעת על קירות המסעדה ועל צלחות והן עוסקות בניצול נשים, סמים ואלכוהול, זיהום סביבתי והרג בעלי חיים. העבודות מוצעות לרכישה (790 ש"ח לצלחת) והן מוצגות גם בבר VIP סודי שנפתח לאחרונה, המיועד לאורחים שמחפשים אווירה שקטה יותר.
הארבעה 28 (מגדלי הארבעה, מגדל צפוני, קומה 14), תל אביב, 03-7595000

פופ אנד פופ (צילום: שי שבירו)
פופ אנד פופ (צילום: שי שבירו)

פסטיבל הסועד הנודד

בריחה קצרה למדבר נשמעת כמו חלום, במיוחד כשמישהו אחר דואג לאוכל. כל אלה ועוד צפויים להיות בשפע בפסטיבל הסועד הנודד בכפר הנוקדים: שוק אוכל על רקע השקיעה, קולנוע מדברי, אלכוהול, פינות זולה, מתחם התרעננות עם מפל מים, הופעות חיות ומסיבה. אפשר ללון במקום בחדרי אירוח, סוכות, אוהלים וחאנים, ואל תשכחו להביא משהו חם ללבוש.
שישי־שבת (18-19.6), לפרטים והזמנות 08-9950097 ובאתר 

מסיבה ושוק אוכל במדבר (צילום: כפר הנוקדים)
מסיבה ושוק אוכל במדבר (צילום: כפר הנוקדים)

אלכוהול

חנות סמפלים בוויסקי בר מוזיאון

ויסקי הוא עולם ומלואו ששמור לבעלי כיסים עמוקים. חנות סמפלים אינטרנטית חדשה מבקשת להנגיש את הדרינק היוקרתי למי שרוצה לנסות אך חושש או לא מעוניין למכור כליה לשם כך. הקונספט פשוט ומנצח – בוחרים ויסקי שאתם אוהבים מתוך יותר מאלף שנמצאים בוויסקי בר מוזיאון, ומקבלים מארז ובו ארבעה בקבוקונים לטעימה וכוס ייעודית. למסתבכים בבחירה מוצעות ערכות טעימה מובנות, למשל מסע חובק עולם שמתחיל בארה״ב עם (ג׳נטלמן ג׳ק, טילינג סמול באצ׳ מאירלנד, קוואלן סינגל מאלט מטייאון ודלמור 12 מסקוטלנד), מסע יפני ואפילו מסע ישראלי (200-400 ש"ח). אם רציתם להתנסות בוויסקי אקזוטי, Octomore למשל – גם זה אפשרי.
לרכישה באתר 

סמפלים חובקי עולם. ויסקי בר מוזיאון (צילום: נעה עינת)
סמפלים חובקי עולם. ויסקי בר מוזיאון (צילום: נעה עינת)

עץ הלקט – בירה חברתית

שת"פ בין הבירבזאר ועמותת לקט ישראל הוליד את עץ הלקט – בירת קראפט בסגנון אמבר אייל. לבירה החדשה (4.9% אלכוהול) יש ארומת פירות קיצית וקלילה, ואם טיעונים אלה אינם מספיקים, כדאי לקנות ממנה ולו בקבוק אחד שכן ההכנסות ממכירתה מועברות לעמותת לקט ישראל – הארגון הגדול בארץ העוסק בהצלת מזון והעברתו לנזקקים. כדי לסבר את האוזן, בשנת 2020 חילק הארגון כ- 18,500 טון פירות וירקות וכ-2.4 מיליון ארוחות, ובכך סיפק ביטחון תזונתי לכמעט רבע מיליון אנשים מדי שבוע. 129 ש"ח למארז (8 בקבוקים).
לרכישה באתר 

עץ הלקט מבית הביר בזאר (צילום: יח"צ)
עץ הלקט מבית הביר בזאר (צילום: יח"צ)