חיממתי לבד: המסעדות והמעדניות שימלאו לכם את שולחן הסדר
ליל הסדר מתקרב. הפשילו שרוולים, שנסו אנרגיות והקדימו להזמין אוכל באיסוף עצמי
דליקטסן
תמיד חלמתם שהברודואים יזמינו אתכם לחג. עד שזה יקרה, תוכלו לערוך את הרכישות לחג בדליקטסן, ולהתענג מפרוסות קרפיון ממולא (4 פרוסות ב־116 ש"ח), סלמון נורבגי מעושן בעישון חם (78 ש"ח), קציצות דגים בתבשיל טום יאם תאי של ציר דגים ולמון גראס (98 ש"ח ל־8 יחידות) ועוד גודיז מרשימים ואלגנטיים.
סנדר
מי שרוצה את החג שלו ברוח מזרח אירופה, יכול לא להסתפק ברגשות אשם ולערוך הזמנות עד הבית מסנדר: מרק קניידעלך (34 ש"ח למנה), ראש של דג ממולא (33 ש"ח), לשון עגל עם פטריות (50 ש"ח למנה), שניצל בציפוי קמח מצה (50 ש"ח למנה) וכל שאר המנות המסורתיות (דמי משלוח בתל אביב 30־40 ש"ח, תלוי במרחק).
דלישס
האטליז והמעדנייה דלישס מכינים לחג מטעמים ממטבחים שונים – בין מזרח אירופי מסורתי לים תיכוני, בהם גפילטע פיש (13 ש"ח ליחידה), ירקות ממולאים (פלפל, כרוב/חציל/קישוא ובצל 6.50 ש"ח ליחידה), רוסטביף (22.90 ש"ח ל־100 גרם), קורנביף (19.90 ש"ח ל־100 גרם), קציצות בקר עם כרשה או חצילים וצנובר (12.50 ש"ח ליחידה) ועוד.
חוות צוק – המעדנייה
בחוות צוק – המעדנייה, החוואי תומר צוק והשף אסף שנער הרכיבו תפריט טייק אוויי על רצף העצלנות שבין להכניס לתנור בבית לבין להניח על הצלחת את המנה המוכנה. מלבד גפילטע פיש (13 ש"ח ליחידה) ושות', מציעים פה מנות על בסיס מיטב הנתחים של האטליז: כתף עגל בערמונים, שזיפים ובירה (56 ש"ח למנה), תבשיל צוואר טלה במשמשים (68 ש"ח למנה), וכן מסדר צלעות טלה בתימין ולימון כבוש (279 ש"ח לק"ג), עוף שלם ללא עצמות ממולא באורז ופירות יבשים (45 ש"ח לק"ג) ועוד.
בראון
בביסטרו בראון מציעים ללכת על סדר של קלאסיקות עם טוויסט. במקום כבד קצוץ – פטה כבד עם ריבת בצל, קונפיטורת אגסים, בריוש קלוי וג'ל יין (54 ש”ח), במקום סלט – בלנד עלי סלנובה ולבבות קיסר עם קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים פרוסים (56 ש"ח), במקום סלט תפוחי אדמה – מילה פוליה של תפוח אדמה, תפוח עץ, בזיליקום ופרמזן (32 ש"ח), וכן קישוא, קולרבי ובטטה ממולאים בבורגול עשבי תיבול וירקות ומוגשים ברוטב עגבניות ( 82 ש"ח), פילה לברק עם עשבי תיבול שום ויין לבן, מוגש עם לקט ירקות אפויים (120 ש"ח) וכו'.
טשרניחובסקי 6
השף איל מרמלשטיין מציע לקחת הביתה כבד קצוץ בשמאלץ עם ביצים קשות (22 ש"ח ל־250 גרם), גפילטע פיש (17 ש"ח ליחידה), קציצות פראסה צמחוניות (55 ש"ח ל־10 יחידות) וביף בורגיניון (52 ש"ח למנה), או לחלופין להגיע לארוחת ליל סדר בביסטרו (שישי 22.4) עם צלחת ברכות ומצות, מבחר מנות ראשונות, מנה עיקרית, קינוחים ומשקאות. יוגשו לשולחן סלמון גרבלקס עם סלט תפוחי אדמה, כבד קצוץ בשמאלץ, חציל על האש עם טחינה שחורה ועלים ירוקים, גפילטע פיש עם חזרת אדומה, פולנטה רכה עם ירקות עונה ופרמזן, ומנה עיקרית – פילה דג או ביף בורגיניון (350 ש"ח לסועד כולל יין).
שוק צפון
הדוכנים בשוק צפון מתארגנים כדי שתוכלו לערוך שם רכישות של אוכל מוכן לשולחן החג. באטליז קדן תמצאו שוק כבש מתובלת במרינדת הבית להכנסה לתנור ( 149 ש"ח לק"ג), במאריס סלפיש יימכרו קציצות בורי עם תערובת תבליני מאריס לצד איולי אריסה ביתית – לצלייה בגריל או לבישול ברוטב. ( 150 ש"ח ל־12 קציצות), ובכתר המזרח מוכרים לחג כבד קצוץ, עלי גפן, ממולאים, סופריטו ועוד.
שוק צפון, ראול ולנברג 20 רמת החייל, ראשון־חמישי 10:00־20:00, שישי 8:00־17:00, 6432000־03
יוחנן
במעדניית יוחנן משועבדים לחג החירות ומכינים מבחר מאכלים בסגנון ביתי מקצועי שמתאימים לכל סוגי החוגגים: כבד קצוץ (40 ש"ח לחצי ק"ג), לביבות בטטה (10 ב־60 ש"ח), לביבות פראסה (10 ב־60 ש"ח), עוף במילוי אורז ופירות יבשים (130 ש"ח), שוק טלה (280 ש"ח) וגם מבחר מנות מפתיעות.
קיטון
ליל סדר פולני כהלכתו – זה מה שבקיטון יודעים לעשות טוב יותר מבכל מקום אחר. בתפריט לחג מרק עוף (25 ש"ח לחצי ליטר) פלוס קניידלעך (9.90 ש"ח ל־100 גר'), שניצל עוף (40 ש"ח לק"ג), ברווז בתנור ברוטב תפוזים (140 ש"ח לק"ג), אוסובוקו (150 ש"ח לק"ג) ושאר מנות שגורמות לפולניות להיאנח.
קפה בתיה
לקפה בתיה יש ותק בהכנת מטעמים לחג. תוכלו לרכוש אצלם קרפיון ממולא (34 ש"ח), חזרת (25 ש"ח ל־250 גר'), חרוסת (75 ש"ח ל־500 גר'), לשון ביין ופטריות (82 ש"ח) וקלאסיקות נוספות.