מבשלים ליל סדר: טיפים אדירים של שפים גדולים לארוחת חג מושלמת
השפים של המסעדות הכי טובות בארץ - Hiba, קלארו, אוזריה, צ׳נה, מלגו ומלבר, בית תאילנדי, OPA ועוד - נותנים את הטיפ האחד שלהם עבור ארוחת חג מוצלחת, כי אין כמו ללמוד מבעלי ניסיון. מאיך משאירים את הסלט רענן, ועד איך להכין את הכבד הקצוץ של אימו של מוטי טיטמן
כשכולנו לחוצים מאירוח החג ומכינים הרבה יותר מדי אוכל, נזכרים ששכחנו לקנות משהו ומגיעים למכולת להשלמות בפעם האלף, נחמד לשמוע טיפים ממי שאירחו אינספור ארוחות ויש להם פתרונות ועצות טובות עבורנו. עברנו בין השפים של עירנו ואספנו לכם טיפים לארוחת חג מנצחת. שיהיה חג חירות, אמן.
>> העם דורש אוכל עדתי: 21 המסעדות העממיות הכי טובות בתל אביב
יוסי שטרית | HIBA
כמשדובר בתבשילים בבישול ארוך, כל מה שצריך זה לאפשר לסיר עצמו לעשות את העבודה. תנו לו את הזמן שלו, היו סבלנים, השתמשו בחומרי גלם איכותיים. צמצמו את התבשיל עד כדי שכמעט כל המים יתאדו, כך שטעמי התבלינים והירקות יבלטו ויותירו את חותמם. חוץ מזה, מההתחלה סדרו את המרכיבים בתוך הסיר בצורה אסתטית, השקעה בסידור הסיר בהחלט תשפיע בהמשך. והכי חשוב אל תשכחו ליהנות מהזמן המשפחתי וליצור זיכרונות יפים ביחד.
מוטי טיטמן | מלגו ומלבר
טיפ לכבד קצוץ לפי מתכון של אמא שלי, שאנחנו לא עושים חג בלעדיו. להוסיף בצל מקורמל בכמות כפולה מכבד העוף, לשפוך קצת קוניאק, להוסיף ביצים קשות, וכמובן לקצוץ הכל ידנית בחיתוך גס. מאחל לכולם חג שמח, ולא שוכח לרגע את החטופים ומשפחותיהם שלבי איתם.
רן שמואלי | קלארו
המחלה הידועה בליל הסדר ובחגים היא להכין יותר מדי אוכל, ובסוף לזרוק אותו. הלחץ הזה שיחסר מלווה כל חג, ואני עושה דבר פשוט – תפריט. ככה אני מבין מה צריך ומה מיותר, ומתכנן כמויות. יהיה מספיק כדי שאם מישהו ממש ירצה הוא יוכל לקחת טפרוואר בסוף הערב, אף אחד לא יישאר רעב כמובן, אבל לא יזרקו לפח סירים שלמים.
אביבית פריאל | אוזריה
לכבוד האביב, השתמשו בשום ירוק בבבישולים של החג. הוא בשיא עונתו, ומסמל בדיוק את האביב והפריחה. אפשר להוסיף אותו כמעט לכל דבר, מרק שום ירוק, פסטו, לצלי הבשר או לעוף. הוא מעניק טעם רענן ומהנה, ועונתו קצרה אז אל תפספסו.
נרקיס אלפי | ביינא
ממליצה לפתוח את בוקר הבישולים קודם כל ברשימה. ברגוע, עם הקפה, לכתוב את כל מה שצריך לעשות עד לפרטים הכי קטנים. מלחתוך תותים ועד להבריק את כוסות היין. ככה יום שגם ככה מלא בסטרס ודברים לא צפויים, יעבור הרבה יותר ברגוע ואפשר להיות בטוחים שלא שוכחים שום דבר. ככה אני עובדת גם במסעדה, וגם כשאני מארחת בבית. ממליצה בחום.
מיכל בוטון | עמיתה, הבסטה
אני מאוד ממליצה לזוגות להתחלק במלאכת האירוח. אחד במטבח אחראי על המנות, והשני מתלוצץ ומפטפט עם האורחים, מוזג יין או פותח עוד בקבוק. ככה יש אווירה ניחוחה ורגועה, אף אחד לא לחוץ על להוציא את המנה הבאה ויש רוגע למי שבמטבח. ככה הסטרס של המארח/ת פחות מורגש ויש וייב יותר נעים ונונשלנטי.
גיל דהאן | צ׳נה
אני ממליץ לשים את כל המרכיבים לרוטב של הסלט בצנצנות נפרדות, ולתבל ממש רק ברגע ההגשה – רק ככה הסלט לא מעייף. אם מוסיפים אגוזים, כדאי לשמור אותם בצנצנת סגורה עד רגע ההגשה, ולפזר יחד עם הרוטב – ככה הם נשארים פריכים.
שיראל ברגר | opa
בתחילת הערב לכתוב על כל כוס יין בטוש מחיק את השם. זה גם נחמד, וגם ככה אף אחד לא מתבלבל, לא מוציאים עוד כוסות, ושוטפים פחות בסוף הערב.
שחף שבתאי | פופ אנד פופ
כשמגישים לשולחן את המנות, אני שם בקערה נפרדת את את כפות ההגשה, ומשרה אותן בתה יסמין עם ג׳ינג׳ר. זה גם נותן ארומה ריחנית ורעננה לשולחן, וגם מוסיף ניחוח מיוחד לשאר המטעמים. בתאילנד עושים את זה ממש עם כל מנה, אורז, בשר, מרק או עוף, ואני ממליץ על זה מאוד.
צביקי עשת | גרקו
אני מאוד ממליץ לעשות קוד לבוש לבן. החל מהמפה והמפיות, ועד להגיד לכל האורחים לבוא בלבוש לבן. ככה מיד כולם נראים יפים ואלגנטיים ויש תחושה חגיגית ושמחה. עוד אני ממליץ ישר כשהאורחים מגיעים להגיש כוס אוזו/יין עם קישוט יפה, שישר פותחת לבבות ומביאה אנרגיה טובה לשולחן.