חלום ליל קיץ: בנצי ארבל מבשל את חבל קוניאק הצרפתי

שלחנו את שף בנצי ארבל לטעום את חבל קוניאק הצרפתי, הוא חזר עם שני מתכונים שיעשו לכם סה מניפיק על השולחן

כשבנצי ארבל מבשל צרפת. צילום: בן יוסטר
כשבנצי ארבל מבשל צרפת. צילום: בן יוסטר
29 באוגוסט 2018

בנצי ארבל, 33 מפגש האושר

״כשאני חושב על צרפת אני חושב מיד על כבד אווז, ולא יכולתי להתעלם מהעובדה שהטירה של Grey Goose ממוקמת בתוך כרמים של ענבים אורגניים מהממים, ובכל פינה יש צמחי תבלין שכל טבח צריך, ובעיקר מרווה ובכמויות. התוצאה לפניכם״.

בנצי ארבל. צילום: בן יוסטר
בנצי ארבל. צילום: בן יוסטר

ברוסקטה כבד אווז ודבש מרווה

החומרים (לברוסקטה אחת)

כף דבש
פרוסת לחם אגוזים
3 מדליוני כבד אווז (כ־30 גר')
מלח ופלפל לפי הטעם
עלה מרווה
מלח אטלנטי

אופן ההכנה

קולים בתנור ב־180 מעלות צנים של לחם אגוזים במשך כ־5 דקות ומניחים בצד.
חותכים את כבד האווז למדליונים בעובי 1 ס"מ, ומחזירים לקירור עד ל־15 דקות לפני ההכנה.
ממליחים ומפלפלים את כבד האווז וצולים כ־35 שניות מכל צד על מחבת נון סטיק.
מוציאים בעדינות ומניחים על מפית נייר סופג.
באותה המחבת שמים עלה מרווה וכף דבש ומחממים תוך כדי ערבוב על אש בינונית במשך חצי דקה.
מסדרים על הלחם את הכבדים ובעזרת כף יוצקים על הכבדים את דבש המרווה שבמחבת.
סוגרים עם בזיקה של מלח אטלנטי ומגישים.

>>5 מתכוני קוקטיילים מבוססי וודקה למי שנשאר כאן
>>סיפורה של משלחת: הילה אלפרט מספרת על המסע
>>לאן האווזים עפים? הסיפור מאחורי הוודקה הטובה בעולם 

גרניטה ענבים

החומרים

2.5 כוסות ענבים לבנים ללא חרצנים
חצי כוס מיץ תפוחים
מיץ מליים אחד
50 מ"ל וודקה Grey Goose

אופן ההכנה

טוחנים את המרכיבים למשך דקה בבלנדר
מסננים ומעבירים לכלי שטוח בעל פנים רחבות
מקפאים למשך 3 שעות
מוציאים מהמקפיא ובעזרת כף שוברים לחתיכות שייכנסו לבלנדר
טוחנים פעם נוספת, בפולסים זריזים, עד שהתערובת הופכת לברד גס.
מעבירים מיד לכלי הגשה אישי.