פרימיום טריפ: חמישה מתכוני קוקטיילים מבוססי וודקה

המפתח לקוקטייל ביתי מוצלח נמצא בבסיס. השקעה בוודקה איכותית תניב תוצאה משובחת ומתגמלת, כל שנותר הוא לשחק עם המרכיבים ולשלב הברקות במשקה כמו ארל גריי או ורמוט

BEETROOT COOLER. צילום: אנטולי מיכאלו
BEETROOT COOLER. צילום: אנטולי מיכאלו
29 באוגוסט 2018

אחת מאבני היסוד של עולם הקוקטיילים היא הז'אנר המבוסס על נקטר האלים האמיתי, הלוא הוא הוודקה. כדי לעשות זאת באלגנטיות משלבים את המיטב שיש לעולם הוודקה להציע: Grey Goose, וודקה המובילה את סגמנט הסופר פרימיום, ושמצדיקה את השם המחייב בזכות סטנדרטים גבוהים ומחמירים. ייחודה הוא בכך שכל שלב בהכנתה מוקפד ומבוקר היטב ועובר טיפול נרחב, המזכיר יותר קוניאק צרפתי איכותי מאשר וודקה.

הוודקה עשויה משני מרכיבים בלבד שעושים את כל ההבדל: האחד – זן חיטה איכותי במיוחד שאפשר למצוא בצרפת, ביתם של המאפים והלחמים הטעימים בעולם, המקנה לה מרקם חלק וטעמי חיטה עדינים. השני – מי מעיין טהורים מהאדמהשל אזור קוניאק. מדובר בבסיס הקוקטיילים האולטימטיבי, כזה שלא ישתלט מדי על הטעם אבל יעניק בסיס אלכוהולי אצילי לכל דרינק צוישאיר טעם של עוד.

נוי דודאי. צילום: אנטולי מיכאלו
נוי דודאי. צילום: אנטולי מיכאלו

נוי דודאי, המיקסולוג לייבררי בר שבמלון נורמן, יצא למסע לחבל קוניאק בעקבות הסיפור של וודקה Grey Goose ורקח שלושה מהקוקטיילים שנמצאים לפניכם. "העבודה עם וודקה נוחה למדי משום שעל וודקה טובה אפשר "להלביש" מגוון רחב של טעמים מבלי שהיא תשנה את הפרופיל של המשקה, מה שהופך אותה למושא השראה בעולם הקוקטיילים", הוא מספר. "עם זאת משקאות קוקטיילים מסוימים נועדו להדגיש משהו ספציפי בוודקה, Cereal Thriller, לדוגמה, מדגיש את החיטה שממנה מייצרים את וודקה Grey Goose". 

Hemingway Royale

מיקסולוג נוי דודאי

HEMINGWAY ROYALE. צילום: אנטולי מיכאלו
HEMINGWAY ROYALE. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים

30 מ"ל וודקה Grey Goose
10 מ"ל ליקר מרסקינו
20 מ"ל מיץ אשכוליות
שמפניה לסגירה

אופן ההכנה

מוזגים את המרכיבים לכוס שמפניה ומערבבים.

LE GRAND FIZZ (המלצת המשלחת)

LE GRAND FIZZ (מומלץ המשלחת). צילום: אנטולי מיכאלו
LE GRAND FIZZ (מומלץ המשלחת). צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים

35 מ"ל וודקה Grey Goose
25 מ"ל ליקר סן ז'רמן (ליקר אלדרפלאוור)
3 פלחי ליים
50 מ"ל מי סודה קרים

אופן ההכנה

ממלאים כוס יין גדולה בקרח ומוזגים הוודקה וליקר סן ז'רמן.
סוחטים את פלחי הליים לתוך הכוס ומשליכים פנימה. סוגרים לבסוף מי סודה קרים.

>>סיפורה של משלחת: הילה אלפרט מספרת על המסע
>>בנצי ארבל מבשל את חבל קוניאק הצרפתי: ככה זה נראה
>>לאן האווזים עפים? הסיפור מאחורי הוודקה הטובה בעולם 

Cereal Thriller

מיקסולוג נוי דודאי

CEREAL THRILLER. צילום: אנטולי מיכאלו
CEREAL THRILLER. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים

לחלב דגנים:
150 גרם דגני חיטה (ברנפלקס)
800 מ"ל חלב
כפית מלח גס
לסירופ דבש־זעפרן
0.5 גרם זעפרן
100 מ"ל מים חמימים
200 גרם דבש

לקוקטייל:
30 מ"ל חלב דגנים
50 מ"ל וודקה Grey Goose
10 מ"ל סירופ דבש־זעפרן
קוביות קרח
אגוז מוסקט

אופן ההכנה

מכינים את חלב הדגנים מחממים תנור ל־150 מעלות. קולים דגנים 5־10 דקות עד שהם משחימים קלות, מצננים ומשרים בחלב בטמפ' החדר במשך 20 דקות. מסננים את החלב לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים עד שהוא נמס.

מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר עד שבוע. מכינים סירופ דבש-זעפרן משרים זעפרן במים עם דבש.

מוזגים את כל המרכיבים לכוס לואובול, מערבבים ומוסיפים קרח. מגררים מעט אגוז מוסקט מעל.

Grey Goose Espresso Martini

GREY GOOSE ESPRESSO MARTINI. צילום: אנטולי מיכאלו
GREY GOOSE ESPRESSO MARTINI. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים

35 מ"ל וודקה Grey Goose
25 מ"ל תמצית אספרסו
20 מ"ל טקילה פטרון XO קפה
קורט מלח

אופן ההכנה

מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר ומשקשקים נמרצות.

מסננים לכוס מרטיני ומקשטים ב־3 פולי קפה על פני הקצף.

Beetroot Cooler

מיקסולוג נוי דודאי

BEETROOT COOLER. צילום: אנטולי מיכאלו
BEETROOT COOLER. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים

50 מ"ל וודקה Grey Goose
15 מ"ל מיץ סלק
25 מ"ל מרטיני אדום
10 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל מיץ ג'ינג'ר
סודה לסגירה
קוביות קרח

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים מלבד הסודה בשייקר, מסננים לכוס הייבול מלאה בקוביות קרח, מוסיפים סודה ומערבבים בעדינות.