ארוחות בוקר שוות, מקסיקניות משתדרגות ועוד מחדשות האוכל

מקסיקנה ולה אוטרה עוברות מתיחת פנים, אירוע גריל מהמם מחוץ לעיר, בראנץ' וארוחת בוקר שאסור לכם לפספס ועוד מהחדשות החשובות באמת של השבוע האחרון

בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
16 במרץ 2016

מסלול הקפה – קיוסק קפה חדש ומושקע

בעונה האביבית הזאת, כשכל מה שמתחשק הוא לשבת בשדרה וליהנות מהאקליים הכי נעים שתל אביב יכולה להציע, הקיוסק קפה החדש שבשדרות נורדאו הוא המקום הנכון, בזמן הכי נכון. קבוצת פרוסות פקטורי, שבדרך כלל מקימה בתי קפה עבור חברות היי־טק, פתחה בית קפה מושקע בתוך מבנה ישן של קיוסק בפינת רחוב סוקולוב.

מלבד העובדה שהמקום שופץ עם איזו קריצת רטרו של פונטים שחורים מיושנים, לבֵנים אפורות והרבה עץ בגוון טבעי שמכסה על המקום, מציעים פה איזה מסלול חדש ללגימת קפה. אפשר לבחור בין קפה הפוך פשוט בתעריף קופיקס של 5 ש"ח לכוס או להזמין במסלול היוקרתי קפה של מאורו ב־9־10 ש"ח לכוס. תוכלו להתיישב אל כיסאות הבר הגבוהים ולאכול כריכים מלחמי קסטן, או בגטים בעבודת יד (14־26 ש"ח), סלטים (למשל סלט אסייתי של פאפיה בעונה; 14־32 ש"ח), ובהמשך יפציעו כאן כנראה גם קישים.

נורדאו, שד' נורדאו פינת סוקולוב, ראשון־חמישי 7:00־24:00, שישי 7:00־שעה לפני כניסת השבת

קפה נורדאו (צילום: שלומי יוסף)
קפה נורדאו (צילום: שלומי יוסף)

 

אני קרלוס – שף ותפריט חדשים בלה אוטרה

חצי שנה עברה מאז הפתיחה המסקרנת של מסעדת לה אוטרה וכבר המקום מתהדר בשף חדש. אחותה הקטנה של האימפריאל צירפה לשורותיה את השף קרלוס סלמון, שמשיק השבוע תפריט חדש ומעורר תיאבון: המנות, כיאה למטבח מקסיני־קאריבי כוללות הרבה דגים נאים, תבלינים מפתיעים ושילובים מעניינים.

בתפריט תמצאו סשימי דג ים על קרם אבוקדו ובצל סגול, קרמבולה, צ'ילי ושמן שקדים (52 ש"ח); סביצ'ה אדום של דג ים, לצ'ה דה טיגרה, אבוקדו, צנונית וזרעי קמומיל (54 ש"ח); טרטר בקר עם גוואקמולה, בצל חרוך וסלסה רוחה (58 ש"ח); גורדיטה – כיסוני קמח תירס במילוי שרימפס, גבינת ווחקה, בצלים מקורמלים בביסק סרטנים ואפונת שלג (48 ש"ח) ועוד. ותיקי המקום יכולים להירגע: מנות הדגל לא הוצאו מהתפריט ועדיין אפשר לנשנש מנת שרימפס קוקוס עם סלסלת אננס וצ'ילי (45 ש"ח) ומנת ספייריבס עם פריחולס, אבוקדו מטוגן וריבת צ'ילי חלפיניו (74 ש"ח).

למסעדת לה אוטרה

סשימי דג על קרם אבוקדו בלה אוטרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
סשימי דג על קרם אבוקדו בלה אוטרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
סביצ'ה אדום בלה אוטרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
סביצ'ה אדום בלה אוטרה (צילום: אנטולי מיכאלו)

מאנץ' מקסיקני – מקסיקנה מחליפה את אל טאקו

במהלך החודשים האחרונים דווח פה על השיפוץ העמוק של מקסיקנה. המקסיקנית הוותיקה נסגרה למשך תקופה ממושכת במטרה להגדיל את נפח המטבח ולייצר מנות מתוחכמות יותר, ובעיקר כדי לספק לעיר הזאת שגוועת מרעב למאנץ' מקסיקני. מתברר שזה עבד עוד יותר מהצפוי, וזו הסיבה שמזללת אל טאקו בירמיהו הופכת בימים אלה לסניף שני של מקסיקנה. טאקוס, בוריטוס, טוסאדס, פהיטס, קסאדס ושאר ההיילייטס של המטבח המקסיקני שהוסיף השף מיכאל סיידוב הם לב התפריט. המנות מתבססות על טורטיות, רטבים וסלסות – הכל נעשה במקום.

שירות המשלוחים של מקסיקנה יביא אליכם הביתה נאצ'וס ביתיים חמימים עם סלסה (29 ש"ח); מרק סופה דה טורטייה עם חזה עוף מפורק, ירקות ורצועות של קריספי טורטייה מוגש עם אבוקדו וגבינת צ'דר (39 ש"ח); טורטיות חיטה אפויות במילוי שום ומוצרלה עם סלסה בלנקה (34 ש"ח); אנצ'ילדה פויו טינגה עם נתחי עוף, מתובלים בצ'יפוטלה מעושן ועגבניות שרופות, גבינת מוצרלה, סלסה עם גבינת צ'דר ושמנת חמוצה ( 64 ש"ח) ועוד.

מקסיקנה (סניף חדש) ומקסיקנה משלוחים, ירמיהו 17, 500993־700־1, כל יום 12:00־24:00. mexicana.co.il

ארוחת משלוחים ממקסיקנה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ארוחת משלוחים ממקסיקנה (צילום: אנטולי מיכאלו)

אוכלים על גחלים – אירוע אוכל מחוץ לעיר

חתונה בלי חתן וכלה ומסיבה של טבחים הן רק שתים מהדרכים לתאר את מסיבת "קרקס על גחלים" שמתקיימת זו השנה השלישית. המסיבה נוצרה בשיתוף פעולה בין חוות צוק – המעדנייה, יקב תבור ובר היין ברוט, ותתקיים השנה בסימן פורים ותחילת האביב עם אוכל טוב, מוזיקה מצוינת, יין ללא הגבלה והרבה שמח. הרעיון שעומד מאחורי הקרקס הוא מפגש בין אנשים שאוהבים לאכול ולשתות בלי שניתנת כותרת חגיגית לאירוע. חומרי הגלם האיכותיים של חוות צוק מפגישים את הטבחים של המעדנייה עם הטבחים של הברוט ליום בישול ללא תפריט, וכולם מרוויחים מיצירתיות וספונטניות מתפרצת.

השנה יקימו צוות השפים מטבח המתבסס על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים – ויבשלו טלאים, עופות, דגים, פירות ים וירקות בכל דרך שיחפצו. האירוע ילווה ביינות מסדרת אדמה של יקב תבור לצד משקאות אלכוהוליים נוספים שיימזגו ללא הגבלה. על הצד המוזיקלי תהיה אחראית להקת Orly Roots שתנגן מוזיקה חיה מתחילת האירוע עד סופו (290 ש"ח לאדם, 120 ש"ח לילד עד גיל 12 וחינם לילדים עד גיל 6). הסעה מתל אביב תצא ב־10:00 ותעלה 65 ש"ח הלוך־חזור. רכישת כרטיסים מראש בלבד באתר או במעדניית חוות צוק.

קרקס על גחלים, כרם רמת סירין כפר תבור, שישי (25.3) 11:00־שקיעה. לרכישת כרטיסים: zuk-farm.co.il

 

קרקס על גחלים (צילום: אנטולי מיכאלו)
קרקס על גחלים (צילום: אנטולי מיכאלו)

קלימרה! בראנץ' חדש ויווני

בראנץ' חדש מצטרף לעיר, הפעם מכיוון השכונות הצפוניות: מסעדת גרקו באזורי חן משיקה ארוחת בוקר במקצב יווני שמח. כמו בטברנה שמחה המנות שופעות והמגוון רב – סלטים, גבינות, דגים, מאפים – העיקר שלא יחסר ויהיה שמח, בטח כשיש קנקנים עם קוקייטלי אוזו וברנדי יווני. התפריט מחולק למנות קרות קטנות ולמנות חמות גדולות.

בקטנות תמצאו סקורדיליה – ממרח שום, שקדים ושמן זית (12 ש"ח); טירוקפטרי – ממרח פלפל קלוי פטה וגבינה כחולה (14 ש"ח); פלמידה כבושה עם יוגורט כבשים (16 ש"ח); הרינג כבוש בשמן זרעי כוסברה ולימון (16 ש"ח); ציזיקי (12 ש"ח). במנות הגדולות תוכלו לבחור בין טירופיטה – מאפה פילו וגבינות עם ביצה קשה מגורדת ויוגרט יווני (48 ש"ח); קיאה – מקושקשת יוונית, רוטב עגבניות, בצל, פטה, פטרוזיליה ולחם קלוי בגריל (42 ש"ח); וקרם פאבה – קרם אפונה צהובה עם ביצה חצי רכה, פלפל חריף, בצל סגול ופטה (48 ש"ח). חובבי המתוק יגלו מנות כמו יוגורט יווני עם פרי מסוכר (39 ש"ח); לוקומדס – כדורי בצק מטוגנים בדבש וקינמון (39 ש"ח); פילו תפוזים – מאפה פילו, קרם יוגורט ותפוזים (39 ש"ח).

למסעדת גרקו. מומלץ להזמין מקומות מראש

בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

אין כמו יפו בבקרים – ארוחות בוקר שוות

ארוחת בוקר במלון בוטיק נשמעת תמיד שווה יותר מכל אופציה אחרת. התפאורה, השירות, הכלים – הכל משדר חו"ל, ובחו"ל הכל אלגנטי ומוקפד בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. במלון הבוטיק מרקט־האוס שבלב שוק הפשפשים ביפו החליטו סוף סוף לפתוח את ארוחות הבוקר לקהל הרחב. הארוחה כוללת מזנון עמוס בלחמים, מאפים מלוחים ומתוקים, גבינות רכות וקשות, ירקות טריים, סלטים, מגש סביח עם חצילים מטוגנים, טחינה וביצה חומה, פירות העונה, מבחר סוגי חלבה, ריבות תוצרת בית ופינת בריאות עם אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, זרעי פשתן וצ'ייה. אחרי שהעמסתם כמו ישראלים טובים מהבופה, תוכלו להזמין מנה אישית לבחירה כמו חומוס הבית המוגש עם פיתה, חמוצים וביצים; שקשוקה ירוקה על בסיס תרד ומנגולד; שקשוקה אדומה ועוד. התענוג היפואי יעלה לכם 80 ש"ח וכולל שתייה חמה ומיצים סחוטים טריים במילוי חוזר ללא הגבלה.

מרקט־האוס, בית אשל 5, 7974000־03, כל יום 6:30־12:00

ארוחת בוקר במרקט האוס (צילום: מאיר כהן)
ארוחת בוקר במרקט האוס (צילום: מאיר כהן)