אוכל הרחוב הטוב בישראל: מאפים

האוכל הטעים בארץ לא בהכרח מתחבא במסעדות יוקרה, אלא דווקא מחכה לכם על הדרך. צוות המומחים שלנו בחר את 50 המקומות הטובים בישראל לאוכל רחוב. מהדורת מאפים

[tobezeqindex category="%22%u05D3%u05D5%u05DB%u05E0%u05D9%20%u05DE%u05D6%u05D5%u05DF%22" city="%22%u05EA%u05DC%20%u05D0%u05D1%u05D9%u05D1%22" ]

הסאלוף וסאלוף ובניו

מאפיית סאלוף הוותיקה משכונת התקווה שולחת שלוחות של אוכל תימני טוב לשכונות נוספות ברחבי תל אביב. המקום – שמגדיר את עצמו כחמארה תימנית מודרנית – מציע תפריט של מגוון מאכלי בצק אהובים כמו מלאווח, לחוח, ג'חנון וקובנה, בצד מבחר מרקים תימניים וחומוס קומפלט. כראוי לחמארה יש גם תפריט אלכוהול, כמה שולחנות נמוכים ולוחות שש בש למי שרוצה לבלות את זמנו באכילה, בשתייה מדודה ובהאזנה למיטב להיטי הזמר המזרחי משנות ה־80 (18־40 ש"ח).

הסאלוף, התקווה 1 ת"א, 03-6886324

סאלוף ובניו, נחלת בנימין 80 ת"א, 5221344־03

לסאלוף

לסאלוף ובניו

Ha-Saluf-4373-p

אראפס

אראפס, אוכל הרחוב הפופולרי ביותר בוונצואלה, הן חביתיות קמח תירס עבות הנצרבות על פלנצ'ה לוהטת ואז ממולאות במבחר מילויים כמו תבשיל בקר או עוף, ממרח אבוקדו וגבינה מגוררת. בשוק הכרמל קם לנו השנה דוכן אוכל רחוב שמגישים בו את המעדן הפשוט והטעים הזה בדיוק כמו בארץ המקור (מתאים במיוחד גם לכל מי רוצה להימנע מגלוטן). האווירה השמחה והידידותית מעלה אף היא זיכרונות נעימים ממסעות רחוקים מעבר לים (25 ש"ח).

הכרמל 38 ת"א, 6884788־054

לאראפס

סמבוסק הארזים

השם סמבוסק נועד למשוך עוברים ושבים מהמגזר היהודי, אבל בעצם מוכרים במקום את אחד התענוגות הגדולים ביותר של אוכל הרחוב המזרח התיכוני – מנא'יש (הידוע גם בשם ספיחה). את מאפה הבצק השטוח אופים בתנור אבן ומניחים מעליו מבחר תוספות נפלאות: בשר כבש טחון ומתובל, שנקליש (לבנה מיובשת) עם אגוזים, מחית פלפלים, שמן זית ותערובת זעתר, סבנח (תרד בר) עם גבינת ג'יבני ועוד. מטיילים בדרכם לצפון ובדרך חזרה עוצרים כאן כדי לקבל את אחת הארוחות הזולות, הטעימות והמשביעות ביותר שמציע המטבח המקומי (6־14 ש"ח).

כפר חורפיש, 9972276־04

[tmwdfpad]לסמבוסק הארזים

החצ'פורייה

בכל פינת רחוב בגיאורגיה אפשר למצוא מאפיות עממיות המוכרות את אחד המאפים המזוהים ביותר עם המטבח המקומי – חצ'פורי. מיני המאפה השונים נבדלים זה מזה בשומן הבצק, בצורה ובמבחר המליות. החצ'פוריאצ'מה הוא מאפה גבינה ושכבות בצק משוחות בנדיבות בחמאה מזוקקת צהבהבה; סירת הבצק המפוארת של החצ'פוריאדג'רי משיטה בתוכה גם ביצה רכה; ויש גם חצ'פורילוביאני, ממולא במחית שעועית אדומה המתובלת בפלפל חריף, ועוד מינים נהדרים. בחצ'פורייה המקומית, שקמה בשנים האחרונות באחת הסמטאות המובילות לשוק מחנה יהודה, אופים את המאפים הנהדרים האלה עם רגע ההזמנה (זמן ההמתנה ארוך, אבל שווה כל רגע) ואפשר לקנח בצ'ורצ'חלה, קינוח גיאורגי מסורתי של אגוזי מלך מצופים בדבש ענבים (13־19 ש"ח).

השקמה 5, שוק מחנה יהודה, ירושלים, 5373630־02

לחצ'פורייה

בורקס תורכי אורגינל – תל אביב

בוויטרינה הפונה לדוכני שוק הכרמל אפשר למצוא את הצ'וקור – שבלולי הבורקס הגדולים והנפלאים, ממולאים בחצילים, בתרד או בגבינת קשקבל (או בשילוב של השניים). את הבורקס אוכלים במקום עם כוס איירן מרווה, אבל במאפיית הבורקס התורכי הוותיקה של נסים ושל מלכה אפשר גם למצוא מיני מאפה ודברי מתיקה אחרים מהמולדת הישנה: סו־בורק (בורקס על בסיס בצק מים שמזכיר את הלזניה האיטלקית), פשטידת אטריות וקינוחים מסורתיים כמו אשורה (פודינג גרגירי חיטה מבושלים בסירופ עם פירות יבשים) וסוטלאץ' (20־25 ש"ח).

הכרמל 39 ת"א, 5176980־03

לבורקס תורכי אורגינל

בורקס בכר העגלה

עגלת הבורקס של משפחת בכר ניצבת בעיר התחתית של חיפה עוד מהימים הראשונים לקום המדינה, כשברחובות סביב הנמל ניהלו ימאים מסחר ער בטובין שהובאו מעבר לים. יהושע בכר עלה לישראל מתורכיה – המולדת האגדית של בצק הפילו, פתיחתו וקיפולו לבורקס – והיום ממשיכים בניו ובני בניו להכין בורקס ברשת שסניפיה פזורים ברחבי העיר. בעגלה המקורית מתחממים מעל מגירה מלאה בפחמים בורקס חצילים נפלא (ששווה להגיע עבורו בשעות הבוקר), בורקס תרד ובורקס גבינה – כולם מוגשים עם ביצים חומות וחמוצים (15 ש"ח).

דרך העצמאות 35 חיפה, 8699529־04

לבורקס בכר העגלה

בורקס תורכי אורגינלי – רמלה

שוק רמלה הצבעוני ומלא החיים הוא שוק איכרים אמיתי שממשיכים למכור בו תוצרת חקלאית מקומית המגיעה משדות היישובים הכפריים הסמוכים. בלב דוכני הירקות, הפירות והתבלינים ניצב דוכן בורקס שהוקם בשנת 1957 על ידי אביו של חיים קולו שעלה מאיסטנבול. היום עובד במקום דור הנכדים, סניפים נוספים נפתחו ברחבי הארץ, אבל הבורקס נותר כשהיה: מאפי פילו מופלאים ממולאים בגבינה או בתרד ומלווים במינדוס ובחמוצים. מוכרים כאן גם את הלימונדה הרמלאית הטבעית שנוצרת מריסוק הלימון בשלמותו – על הקליפה, הציפה והגרעינים (13 ש"ח).

ז'בוטינסקי 3 רמלה, 9255911־08

לבורקס תורכי אורגינלי

פיצה ג'וזפה

אצל ג'וזפה, שנטל לעצמו שם איטלקי אבל שוכן בלב שכונת פלורנטין, מאמינים בפיצה עשויה בצק דק פריך ברוטב עגבניות טרי, רוטב פסטו ורוטב שום יוצאי דופן ועם מבחר תוספות לא שגרתיות לצד הסטנדרטיות. העקרונות הבלתי מתפשרים של יוסי, בעליו של המקום, מכתיבים הכנה אטית ומדוקדקת וכפועל יוצא זמן המתנה ממושך, שהוציאו לו מוניטין של סופ־נאצי מקומי, אך ברגע שבו מגיע המשולש הלוהט והטעים הכל נסלח (20־25 ש"ח).

חיים ויטל 1 ת"א, 5928244־054

לג'וזפה

Tony_Vespa-3497-p

טוני וספה

מאחורי הוויטרינה מונחים מרבדי הפיצות: משטחים נחשקים של בצק, רוטב עגבניות, גבינה מותכת, מיני נקניקים ופטריות משובצות בבצל סגול. רשת הפיצריות שייסדו האחים ירזין – מהוותיקים והמקצועיים שבמסעדני הארץ – מגישה פיצות מלבניות שנמכרות לפי משקל. חומרי הגלם טריים טובים – החל בקמח המשמש להכנת הבצק וכלה במגוון התוספות הקלאסיות, וזה סוד קסמה של הרשת הפופולרית (98 ש"ח לק"ג).

דיזנגוף 267 ת"א, 5460000־03
רוטשילד 140 ת"א, 6858888־03
אלנבי 118 ת"א, 6133200־03
שנקר 18 הרצליה, 09-9577788

לטוני וספה

[tobutton text="%22%u05E4%u05E8%u05D8%u05D9%u05DD%20%u05E0%u05D5%u05E1%u05E4%u05D9%u05DD%20%u05D1%u05D0%u05EA%u05E8%20%u05E4%u05E4%u05E1%u05D9%20%u05DE%u05E7%u05E1%22" link="%22http%3A//pepsimax.co.il/%22" theme="red1" target="blank" ]