מה רואים הלילה: הדוב, הסיפור האמיתי
המסעדה הכי טובה בעולם, נומה, עומדת להיסגר בעוד כשנה למורת רוחם של פודיז מכל רחבי העולם. רנה רדזפי, השף שמאחורי המסעדה בעלת שלוש כוכבי המישלן, יוצא למסע בין חומרי גלם והאנשים שמכינים אותם, ונותן טעימה קטנה מהשולחן הכי מבוקש בכל העולם
גם אתם בוודאי שמתם לב שבשנים האחרונות, סדרות וסרטים על שפים הפכו להיות ההמבורגר של הטלוויזיה – אין ערוץ שלא מחזיק לפחות אחת. אחרי השיא של "הדוב" המופתית בדיסני+, גם אפל טיוי רצו סדרת שף משלהם, אבל כיאה לשירות הסטרימינג העילאי והמתנשא שהוא, הם עשו זאת בעזרת השף הכי בכיר מהמסעדה הכי נחשבת בכל העולם – והחליטו על דוקומנטרי. התוצאה היא סדרה יוצאת דופן גם בנוף רווי השפים של היום, והמלצת צפייה חמה למשהו לראות בזמן ארוחת הערב.
>> אמינם סוף סוף מתעמת עם הכוכב היחיד שיכול להחזיר לו – סלים שיידי
"אוכל כל" (Omnivore) היא סדרה דוקומנטרית בת 8 פרקים שמובלת על ידי השף רנה רדזפי, כנראה השם שמעורר הכי הרבה קרקורי בטן בקרב פודיז ברחבי העולם. רדזפי הוא השף-סלב האולטימטיבי, הראש המבריק מאחורי מסעדת "נומה" והאיש שבמו ידיו שם את המטבח הנורדי בבמה המרכזית של המזון העילי העולמי. זה זמן מושלם עבור סדרה דוקומנטרית בהובלתו, בין היתר כי בשנה הבאה, כך הכריז באופן פומבי, המסעדה בעלת שלוש כוכבי המישלן תיסגר לצמיתות, ואנחנו רוצים מזכרת מצולמת.
אך יש קאצ' – אם ציפיתם לראות הרבה מקרבי המסעדה המיתולוגית, אולי כדאי שתכינו את עצמכם למשהו אחר, כי הקטע של רדזפי הוא חומרי גלם טריים שהוא מלקט בעצמו, ולכן בכל פרק השף יתמקד בחומר גלם אחד, ויצא להכיר את הספקים שיוצרים את הטוב ביותר בעולם. כך, למשל, בפרק הראשון הוא נוסע לכפר סרבי שמפורסם על פפריקה, למטה החברה שמייצרת טבסקו ולמסעדה תאילנדית שמפורסמת בחריף שלה – והכל כדי לפרק את בסיס חומר הגלם צ'ילי. יש גם פרקים על טונה, מלח, בננה, חזיר, אורז, קפה ותירס, אז כדאי שתכינו מראש את האוכל, כי כל צילומי האוכל מעוררי התיאבון הזה נותנים את אותותם.
Omnivore עונה ראשונה זמינה באפל TV