יום שישי חזר: המקומות שאנחנו הכי אוהבים בשישי בצהריים בתל אביב
שעת הצהריים הנצחית של יום שישי בעיר נמתחת משעות הבוקר ועד השקיעה, ולא מעט מסעדות, ברים ובתי קפה בעיר נטענים באווירה מיוחדת שרק רביצה של שישי בצהריים יכולה להציע. לא משנה אם אתם בקטע של ריזלינג ואויסטרים או מאזטים וערק, בחרנו 11 מקומות שנבדקו ונמצאו ראויים למסורת הקדושה
אין קדוש מיום שישי. זהו יום שמהרגע שבו אתם מתעוררים בבוקר, מתקבלת התחושה שכל העולם לרגליכם והכל אפשרי אם רק תרצו. זהו שקר, כמובן, אבל שקר שנעים להתבצר בו. שישי הוא יום של שעת צהריים נצחית שמתחילה בבוקר ומסתיימת בשקיעה, ולכן כה מענג לבלות את שישי בצהריים בחוץ, מסורת תל אביבית מדאורייתא, ומסורת צריך לכבד. לא משנה אם אתם בעניין של לשתות יין או בירה או קוקטייל, לנשנש מכל הבא ליד, לתקוע חומוס, לפגוש חברים או להכין את גופכם לשנ"צ הקדוש ביותר של שישי אחה"צ – יש מקום שמחכה לכם. זו אינה הרשימה האולטימטיבית של *כל* המקומות הכיפים בשעות המוזהבות של שישי, כמובן, אלא שילוב של קלאסיקות ומקומות שנבדקו לאחרונה ונמצאו ראויים לקדש בהם את היום השישי. אמן.
>> לאכול את ה-4 ביולי: המנות הכי אמריקאיות בתל אביב
>> מתערבבים: 11 הקוקטייל-ברים הכי טובים בתל אביב
קרוט
קרוט החדש (יחסית) בשדרות תרס"ט, מבית "פרא", הוא מקום שכאילו נולד לשישי בצהריים. הוא נונשלנטי, קליל ובלתי מתאמץ – וזו בדיוק הרוח שאנחנו מעוניינים לאמץ ביום שישי. יש רק להזמין מבפנים את מה שכתוב על לוח הגיר, לקוות מאוד שיהיו אויסטרים, להצטייד בכוס יין צוננת ולצאת לשבת בחוץ (צמוד למאוורר). אפשר לשבת בסבבה על המדרגות, ואפשר לבחור בשולחן בין צמרות העצים של גן יעקב הנהדר, אפשר אפילו לעמוד כמנהג האירופאים ולחוש את מלוא האפקט של הסופ"ש.
מה לאכול: אויסטרים אמרנו לכם
מה לשתות: ריזלינג
שדרות תרס"ט 4, ימי שישי בין 12:00-17:00
אלוף בצלות
פארק אלוף בצלות הוא יותר גינונת חביבה, אבל בפלורנטין מלאת הבניינים, הבנייה והמזגנים המטפטפים, די בשלושה עצים, מרחב ללא מכוניות, ריהוט רחוב וקצת צל כדי להיקרא פארק. חוץ מזה, פארק או לא, קשה להתווכח עם פינת החמד האורבנית הזאת שקודם היה בה מגרש חנייה מוזנח, ועכשיו כיף וכדאי לשבת בה בשישי בצהריים עם חברים ועם כל השכונה, או לפחות החלק שלה שלא מצטופף בפוקפה או בטוני ואסתר. אפשר להזמין מהקפה-בר החביב שהתמקם בירה\קפה\יין, וגם גבינות או סנדביצ'ים ולשבת עם אפס דאגות ואפס מאמץ. כמובן שכל זה לא נכון לרגע שבו מד הטמפרטורה חוצה את ה-35 מעלות, שאז פשוט תברחו למזגן הכי קרוב.
מה לאכול: צלחת גבינות
מה לשתות: בירה קרה. כי חם
סמטת אלוף בצלות, פתוח בימי שישי בין 8:00-16:30
קפה המגדלור
אל קפה המגדלור שבצפון נמל תל אביב נמליץ דווקא ללכת בשעות הצהריים המאוחרות של שישי, ממש לקראת שקיעה. אלא אם אתם ציפורים מוקדמות, ואז כדאי מאוד להגיע לשם כבר בשמונה בבוקר, כשמתקיים שם שיעור יוגה פתוח בחינם (כל שישי בבוקר לאורך חודש יולי), ותוכלו לשבת מולו וליהנות כמונו מהרוגע והשלווה המדיטטיביים שמתקבלים כשיושבים עם קפה קר וצופים באנשים אחרים מתאמצים. אם אתם מעוניינים פשוט לרבוץ מול המזח בימי יולי החמים, נמליץ להגיע בין-ערביים ולהנות מהבריזה והשקיעה היפה. חוץ מזה בימי שישי מתקיים יריד פעם בחודש, ומגיעים גם דיג'ייאים לנגן. בקיצור, להתעדכן בסושיאל.
מה לשתות: תפוזים סחוט
מה לאכול: משה בתיבה
טיילת רידינג, ימי שישי בין 07:00-21:00 (שיעור יוגה ב-08:00)
מנזר
קלאסיקה כבר 20 שנים לפחות, מאז הפך מדייב-בר מרופט ואהוב לגסטרו-בר מרופט ואהוב, ולא צריך לספר לכם כמה כיף לשבת שם בחבורה קטנה או גדולה עם תפריט מוכר ואהוב של מנות מבוצעות היטב, שבו כל אחד יוכל למצוא את עצמו בלי להתאמץ יותר מדי. חוץ מזה, חרף כל השנים שעברו וחרף הבנייה באלנבי ממש מולו, מצליח המנזר להישאר מקום כיפי עם אווירה טובה ופמיליארית במידה, כזו שאנחנו בהחלט מעוניינים בה בימי השישי שלנו.
מה לאכול: כבד קצוץ עם חלה
מה לשתות: אפרול שפריץ
גדרה 28, בימי שישי פתוח עד אחרון הלקוחות
קפה אירופה
החצר של קפה אירופה ידועה כאחת הטובות והירוקות בעיר, ובשישי היא פשוט מושלמת. מצד אחד אתם בלב העניינים על רחוב רוטשילד, ומצד שני כשאתם יושבים בחצר הירוקה והפורחת אתם לא צריכים לסבול את הפקקים והצפירות של ימי שישי הסואנים (אם כי יכול בהחלט להיות ואף סביר שתצטרכו לחכות לשולחן). המנות בנויות ברובן לחלוקה, כך שאפשר לשבת בזוג או בחבורה גדולה יותר ולטעום לא מעט, ובשישי מוגש תפריט רענן, קליל וקז'ואלי.
מה לאכול: קרודו דג נא על קרח
מה לשתות: ג׳זמין (תסמכו עלינו)
רוטשילד 9, בימי שישי מ12:00-16:00 ואז שוב בערב בין 18:00-00:00
פימפינלה
יש ה-מ-ו-ן מקומות כיפיים בשוק לוינסקי בשישי בצהריים – כמובן שרק אם הרחוב הכי הומה אדם בשישי בתל אביב הוא חלק מהכיף שלכם – אבל אנחנו רוצים להפנות זרקור דווקא אל פימפנלה, חמארה כיפית באווירה מדיטראנית שאנחנו תמיד שמחים לבלות בה בשישי בצהריים. האוזו נשפך בשמחה אל הכוסות, פירות הים עוברים טיגון הגון והאווירה שמחה ומשוחררת (שאפשר לשכוח שמחר שבת ואחריו תגיע שביזות יום א'). המחירים גם הם נוחים ומאפשרים לפתוח שולחן בטוב עם מלא מזטים, קלמארי מטוגן ואוזו לרוב, לא זוכרים אם אמרנו כי שתינו כבר שלושה. יאסו.
מה לאכול: קלמארי מטוגן
מה לשתות: אוזו אשכוליות
נחלת בנימין 115, בימי שישי בין 11:00-01:00
פורט סעיד
נכון שבפורט יש תמיד תור, אבל זה יום שישי ובכל מקום יש תור, ואם תגיעו בשעת הפתיחה ביום שישי ותצליחו להתגבר על מיתוס הפאסיב-אגרסיב של המארחת ולהתיישב – הרי לכם צהרי שישי של אלופים עם כל הפאן נוסח אייל שני והחבר'ה היותר טובים. זה אומר מינוט סטייק, מסבחה שעועית לימה, שמנת חמוצה עם שחלות עגבניה, סוכריות קישואים, תרד בחמאה ופרנץ' טוסט אם ממש לא אכפת לכם שהזוג שמחכה לשבת אחריכם מחכה. ולמה שיהיה אכפת, שישי היום, יום ארוך.
מה לאכול: כרוב ערבי
מה לשתות: אפרול שפריץ
הר סיני 5, בימי שישי בין 12:00-18:00
שאפה
בעבר לא היינו ממליצים לכם להגיע לפשפשים בימי שישי. השוק היה מלא בתיירים מכל הארץ והעולם שנדחסו בכל פינה והצטלמו עם סלפי סטיק תחת כל עץ וגרפיטי רענן. אלא שבימינו לא כך המצב, ומאז המלחמה השוק לא שב לעצמו. היתרון בכך הוא שאפשר להסתובב שם בשישי מבלי להגיד בזעף "סליחההההה, אפשר לעבוררררר" כל שתי שניות. אנחנו בוחרים להסתכל על חצי הכוס המלאה, ואם כבר כוס אז לשתות אותה בשאפה, מקום שמצליח להתגבר על כל הקשיים ולהישאר מהנה, נעים ורלוונטי תמיד.
מה לאכול: פיש אנד צ'יפס
מה לשתות: מיץ מנגו וליים
נחמן 2, ביום שישי בין 10:00-01:00
המשביר
שישי בצהריים בחצר האחורית של המשביר זו, לכל הדעות, מהות חוויית הסבבה. אפשר לשבת בחבורה גדולה מבלי לסבול מנעיצת מבטים עוינת, אפשר לרקוד למעלה ברגוע או לשבת על הבר לדייט באור יום, ולמעשה פשוט לשרוץ במקום שעות עם מוזיקה טובה, פיצה טעימה, נשנושים במחירים נוחים, קוקטיילים צבעוניים וצוננים, בירה מהחבית ויינות במחיר הוגן.
מה לאכול: פיצה
מה לשתות: קוקטייל מזקליטה
המשביר 2, מ-11:00 עד אחרון הלקוחות בלילה.
שישקו
המשכן החדש של שישקו, בפאתי שוק הכרמל, לא היה צריך הרבה כדי להשתלב באווירה השמחה של השוק. גם במיקומו הקודם בסמטת הר סיני הוא היה ידוע בפתיחת השולחן המפוארת שלו ובגרוב של חמארה בלקנית, ומה יותר שישי בצהריים מפתיחת שולחן? קחו חלה של שבת, עם טחינה וחמוצים. לאבנה וסלט ביצים עם הרבה בצל מטוגן, חצילים שרופים על האש וצזיקי בלקני, ארטישוק אלה רומנה, כבד קצוץ ופלפלים חריפים עם גבינת פטה, וגם את הר הצ'יפס האייקוני, עם גבינה בולגרית מלמעלה. וקבב. חייבים קבב.
מה שותים: ערק
מה אוכלים: סופלאקי פרגית עם פיתה זעתר. וקבב.
הכובשים 48, בימי שישי בין 12:00-16:30 ואז שוב החל מ18:00
בוסר
בתל אביב כמו בתל אביב, אי אפשר לעשות רשימה שכזו מבלי לכלול לפחות בר יין אחד, והבחירה שלנו הולכת על בוסר, מחלוצי ברי היין שלנו ומראש אחד הטובים שבהם, שרק הולך ומשתבח עם הזמן. הבוסר הופך בשישי בצהריים להאנג שמח במיוחד, עם סיכוי של ממש לשבת על כיסא עם שולחן (מה שיותר מאתגר בערבי השבוע) ולקבל את פני השבת בשיכרון איכותי שמבוסס על יין מעולה. מדובר במתכון מומלץ לשישי וגם ליתר הסופ"ש למעשה. אולי פשוט נעבור לגור שם.
מה לשתות: שרדונה בורגון בלאן
מה לאכול: בורקיטס
החשמל 5, ביום שישי בין 12:00-18:00