יבוא ירושלמי: "מחנה אסאדה" נוחתים בת"א וזה יום חג לקרניבורים

לנעוץ בו שיניים. בריסקט, סלט ביצים ותפוחי אדמה מושלמים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)
לנעוץ בו שיניים. בריסקט, סלט ביצים ותפוחי אדמה מושלמים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)

זה לא שאי פעם נפסיק בויכוח בין שוק המחנה יהודה לשוק הכרמל, אבל גם אנחנו מודים שלירושלמים יש כמה וכמה פנינות קולינריות ששוות את אוויר ההרים. ומזל שאחרי מספיק זמן המתנה, גם הן מגיעות לת"א - ברוכים הבאים למזללת הבשר הירושלמית שנחתה בכיכר רבין

11 באוגוסט 2024

"אם יש דבר אחד שקשוח בתל אביב זו הלחות. פעם היו לי מחשבות לעבור לגור כאן אבל אני לא מבין איך אתם חיים ככה", צוחק ירון ישפה, בעלי מזללת הבשר הירושלמית מחנה אסאדה, ומוחה זיעה ממצחו. לפני שנתיים פתחו הוא ואשתו אתי סניף ראשון ברחוב אגריפס בירושלים וקצת אחר התמקמו בלוקיישן נוסף במודיעין. אבל מבחינתם המבחן הוא כאן, בעיר הגדולה, בסניף הדגל שנפתח בכיכר רבין.

>> עצרו בשם האהבה: עוד 5 דברים לעשות בט"ו באב בתל אביב

"היעד שלנו היה להגיע לתל אביב כדי לפרוץ כרשת, כי בתל אביב לא פראיירים בבשר" מסביר ישפה. "הבאנו טוויסטים משלנו וחשבנו על כל פרט ופרט – הגשה, מוזיקה, עיצוב ואווירה. ואז נחזור אחורה ליישר את סניפי ירושלים ומודיעין". כמשתמע מהשם, במחנה אסאדה מתמחים בבשר. יחד עם לקחים ומסקנות משני הסניפים הראשונים, גייסו בני הזוג את הניסיון שצברו כבעלי מסעדת בלאק איירון בירושלים ("הדסון של התחום הכשר") ויצאו לדרך. הם איתרו חלל שאכלס לזמן קצר דוכן כריכים צרפתי-ארגנטיני, שנסגר בעקבות המלחמה, ויצרו תפריט בעל שתי חטיבות: כריכי בשר סקסיים בלחמניית חלה ומנות ונתחי בשר במגש.

בדיוק מה שמתחשק לנו לצוהריים. צ'וריסו וירקות שרופים, מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)
בדיוק מה שמתחשק לנו לצוהריים. צ'וריסו וירקות שרופים, מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)

מבין הכריכים, בני הזוג ישפה גאים במיוחד במנת הדגל אסאדה – לחמנייה קלועה רכה מתפקעת מרוב בשר אסאדו רך ומתפרק, שעבר צלייה ארוכה, ומוגש עם איולי מתוצרת בית, ארוגולה, מלפפון בחצי כבישה, עגבנייה ובצל פריך (58 ש"ח). כריך סמוקי שורט ריב (68 ש"ח), שהומצא במיוחד עבור הסניף בתל אביב, משווה ומעלה במילוי שורט ריב בעישון קל ומתיקות עדינה עם איולי נענע הדרים – פייט מכובד לכריך הדגל וכנראה מושא לקנאה מצד תושבי ירושלים ומודיעין שטרם טעמו.

יבוא ישיר ועסיסי מירושלים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)
יבוא ישיר ועסיסי מירושלים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)

עוד בגזרת הכריכים תוכלו למצוא סנדוויץ' סטייק אנד אגז עם ביצה חצי רכה ורוטב יין (72 ש"ח), שניצל בקר מילנזה ארגנטינאי עסיסי ופריך עם סלט ביצים ואיולי (56 ש"ח), סנדוויץ' חלה מסורתי עם שניצל עוף, סלסת ירקות שרופים, חציל מטוגן וטחינה (52 ש"ח) וכריך רידיפיין מפורק טבעוני (56 ש"ח). מתוך מחויבות יפה לשמירת הסביבה עוצבה עבור הכריכים אריזה בצורת גליל מחומר מתכלה לשימוש חוזר, פרט שבעינינו שווה כמה וכמה נקודות זכות.

למי שמעדיף את הבשר שלו ללא פחמימה עוטפת מיועדת מחלקת Plata o Plomo – מנות ונתחי בשר במגש מתכת, למשל אסאדה אנימל סטייל – אסאדו בצלייה ארוכה בגרסה רגילה ובגרסה קטוגנית (68 ש"ח). ההבדל מתבטא בתוספת, כרוב צלוי במנה הקטוגנית וצ'אנקי פוטטו צ'יפס בגרסה הרגילה. אם אינכם מדקדקים בקטנות אל תפספסו את תפוחי האדמה, שעוברים טיגון וצלייה שמדגיש את פריכותם ומתיקותם הטבעית. התוספת המושלמת הזו משדרגת גם פרוסות בריסקט מעושן, שמוגשות עם סלט ביצים ואיולי נענע (76 ש"ח), ואת מגשי המילנזה הארגנטינאי ושניצל עוף (62/66 ש"ח).

בריסקט, סלט ביצים ותפוחי אדמה מושלמים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)
בריסקט, סלט ביצים ותפוחי אדמה מושלמים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)

עוף קולסלאו – חזה עוף צלוי בגריל בתערובת תבלינים על רצועות כרוב עם צ׳ילי חריף וויניגרט סילאן הדרים (52 ש"ח) וצ’וריסוס עם כרוב צלוי, טחינה וסלסה ירקות שרופים (66 ש"ח) מגיעים ללא הצ'יפס המעולה, שאפשר להזמין בנפרד (18 ש"ח). בעינינו הכי שווה לשדך את הפוטטוס לצ'יקן פופקורן, נאגטס קטנים, פריכים ולוהטים שהרגע יצאו מטיגון (39 ש"ח), כגרסה איכותית למה שמאכילים אותנו ברשתות המזון המהיר.

מחנה אסאדה (צילום יח"צ)
מחנה אסאדה (צילום יח"צ)

כדי להתאים את המקום לבילוי ולא רק לאכילה זריזה על הדרך, מחירי המשקאות נוחים במיוחד: כוס יין ב-27 ש"ח ובירה ב-24 ש"ח. לרוב אנו נוטות להתנשא על ירושלים והקולינריה הכשרה שלה, ולומר ששוק הכרמל משאיר למחנה יהודה אבק, אבל הפעם אין ברירה אלא לתת עוד ביס בסנדוויץ' קרניבורי עסיסי ולהודות שמחנה אסאדה הוא יבוא שווה במיוחד. אבל כשוולט ותן ביס ייכנסו לתמונה – וזה יקרה בקרוב – הכריכים והמגשים יגיעו עד פתח הדלת מבלי שנצטרך לזוז מהמזגן. ואז תל אביב שוב מנצחת בגדול.
מלכי ישראל 8, ראשון-רביעי 12:00-23:00, חמישי 12:00-24:00, מוצ״ש שעה לאחר צאת השבת עד חצות