מטבחים מבפנים: השפים שיכינו לכם ארוחה בבית שלהם
להתארח בסוכה של אחרים זה נחמד, אבל להתארח בבית של שפים שמבשלים עבורכם ארוחות מתוקתקות זה השיחוק האמיתי. קבלו שש ארוחות מצטיינות שבסיומן תוכלו להניח רגליים על שולחן הסלון של השף
השפים השתלטו לנו על הרחוב, על הטלוויזיה ועכשיו גם על החג. אפשר לתהות לאן נעלמה הרוח המשפחתית (שצורתה הגשמית היא אורז עם פירות יבשים) ומה קרה לערכים המסורתיים, אבל אפשר גם לעוף על ההזדמנות לחוויית חג אחרת, שונה ובלתי נשכחת. להלן שש ארוחות השף הביתיות הכי שוות בסביבה.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
מתכון לכבד קצוץ של רביבה וסיליה
מתכונים של מסעדת תל אביב יפו
המעדניות הכי טובות בתל אביב
ביג אין ג'פן: KOMATA
רנן ודניאל בלומנרייך עורכים בביתם שבמרכז תל אביב ארוחות יפניות מסורתית עם טאץ' מודרני. ברזומה המשותף יש להם עבודה ברפאל, שם גם נפגשו, ובמסעדות דיינינגס ו־TYO (רנן), מול ים ודוסה בר (דניאל). פעמיים בשנה הם נוסעים ליפן להתעדכן, מבקרים את המשפחה וחוזרים עם מזוודה מלאה חומרי גלם. המנות שהם מגישים משלבות עדינות יפנית עם טכניקות ממטבחים מקצועיים, ולראות את רנן מכין סשימי זו אמנות.
מה אוכלים: סשימי אוסוזוקורי של דג ים עם רוטב פונזו ביתי וממרח יוזו קושו; חציל במיסו מקורמל; צ'ירשי עם צלופח מעושן וכבד אווז; אטריות סומן קרות עם טמפורה כמו ביפן; מבחר ניגירי משתנה על פי הדגה היומית.
מחיר: 300 ש"ח כולל אלכוהול
054־2247775
מהשדה לשולחן: ברנע שלס
אם השם נשמע לכם מוכר זה כי על החגורה של ברנע שלס תלויות קרקפות מכובדות כמו אודאון, קורדיליה ואורקה ז"ל, UNO האיטלקייה הכשרה, מאנטה ריי וקייטרינג רן שמואלי. כיום הוא יועץ קולינרי ושף פרטי ומארח עם בת הזוג אורי ("אני מבשל והיא מקסימה את כולם") בסלון הפרטי, בבית מיוחד משנות ה־30 של המאה שעברה. שלס חוקר את המטבח הישראלי ומתמקד בחקלאים וביצרנים קטנים.
מה אוכלים: גספאצ'ו וודקה; פריקי ודלעות שרופות עם יוגורט ועשבי תבלין; פילה דג ים במחבת עם ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם כרובית, קציפת ספ, בצל סגול ונבטי אפונה; כרוב בלאדי במילוי עדשים שחורות ציר עגבניות ויין לבן, זעתר ויוגורט טבעוני.
מחיר: 235־300 ש"ח כולל יין (לרוב ישראלי אדום)
054־4364571, culinarybs.com
כששף פוגש קונדיטורית: מיה & יונתן
יונתן גלעדי ומיה הופמן הם הפאוור קאפל של הארוחות הפתוחות: הוא בוגר יועזר, צפון אברקסס, רפאל ושיין אנד שארפ, והיא עבדה בפאסטל, קלארו ובינדלה. הארוחה שהם עורכים היא חוויה חושנית שמתחילה בשולחן ערוך בכלים מהודרים ונרות ומסתיימת בצלחת. הלופט של מיה ויונתן בדרום העיר היה פעם בית מלאכה והסגנון שלהם נע על ציר צרפת־איטליה. מומלץ לנסות ליירט את ארוחות המחווה ליועזר, מוסד קולינרי בלתי נשכח.
מה אוכלים: פסטת 40 חלמונים עם בייקון מתוצרת בית; שוקרוט מכרוב בכבישה ביתית ונקניקיות בעבודת יד; קינוח תירס ושומשום שחור – קרמו תירס, קרם ברבן, גנאש שומשום שחור, פופקורן מקורמל, מרנג שומשום וגלידת תירס.
מחיר 300 ש"ח כולל יין אדום ולבן חופשי
054־7687095, בפייסבוק: EatWith: Maya & Yonatan
נסיכת תאילנד: לי מלילי
בתם של יריב ולק מבית תאילנדי וקאב קם ספגה את הבישול התאילנדי עוד בילדותה. שחר פשיגודה, שכנה ואשתו של אחד מבעלי בנדיקט, שכנעה את מלילי להתחיל לבשל לאורחים וכך נולד MyThaiKitchen – מיזם ארוחות תאילנדיות הארדקור. מלילי ובעלה יליד תאילנד מבשלים אוכל חריף ולא מתחנף, ופשיגודה מוזגת צ'ייסרים של אלכוהול תאילנדי משכר. חלק מחומרי הגלם גדלים בגינה שבה מתקיימת הארוחה, אי ירוק בים הבטון של הדר יוסף.
מה אוכלים: נשנושי רחוב תאילנדיים, סלט דום טאם וסטיקי רייס, מרק טום יאם, המיאנג קאם – דג, ירק טרי ותוספות להרכבה עצמית, קארי קוקוס עם דג וחצילים תאילנדיים, קינוח ביצת שליו עלומה וחלב קוקוס.
מחיר: 320 ש"ח כולל בירה, סודה תאילנדית וחליטות תה
054־2193304, mythaikitchenisrael@gmail.com
בראנץ' פחמימות: ליאור משיח
קשה להמעיט בערכו של בראנץ' טוב, והבראנצ'ים של ליאור משיח בהחלט עונים להגדרה. בסטודיו שלה בדרום תל אביב עורכת הקונדיטורית המוכשרת בראנצ'ים ששואבים השראה ממקומות שבהם עבדה בעבר, מניו יורק דרך פרונטו ועד נומה. האורחים יושבים על כיסאות בר גבוהים סביב אי במרכז המטבח, מתבשמים מהריח, לוגמים קאווה ומימוזה ומחכים למאפים ולמנות. כשאלה מגיעים כל מה שנותר הוא רק לתלוש ולנגוס, ולהאמין שפחמימות זה החיים.
מה אוכלים: חלה ובגטים עם הרינג של חיים רפאל, אנטיפסטי, סלט קינואה, סלט שוק עם קרוטונים ביתיים וגבינת פטה, קיש פטריות ומיסו, פילה סלמון בתנור, עוגת שמרים שוקולד, קווין אמאן, טארט לימון יוזו, וופל בלגי עם גבינת מסקרפונה ופירות יער.
מחיר: 222 ש"ח כולל קוקטייל פתיחה ושתיה חמה
lioroooosh.com
כל העולם ביפו: מיקה פוד ארט
כל אורח שמגיע לארוחה של מיקה חושב לעצמו איך לעזאזל משיגים כזה בית. כמה מדרגות יורדות מרחוב יפת לחצר ירוקה שבה מתחיל הערב על סנגרייה וערק בטעמים. מיקה מבשלת בסגנון וייטנאמי־צרפתי, בוכרי וגיאורגי ומוכיחה שאפשר לעשות אוכל טעים גם בלי בשר ודגים. הכריזמה שלה מחזיקה את הערב, והיא מיומנת בלשבור את הקרח בין האורחים. בחפלה הבוכרית אלן אלייב מנגן ומיקה מקימה את כולם לרקוד.
מה אוכלים: גטנילי פטריג'אני – חצילים אפויים ממולאים בירוקים, אגוזים ורימונים; באנז במילוי דלעת ספגטי; מרק פו וייטנאמי עם כיסונים במילוי פטריות יער; אורז בוכרי עם ערמונים, שקדים, גזר ושזיפים.
מחיר: 250־280 ש"ח לאדם כולל סנגרייה וערק
mikafoodart.com
מחוץ לעיר
חולון: Steak of Mind
ברק פיטוסי, איש הייטק לשעבר וכיום בעלי קייטרינג בשרים בוטיק, עורך בגג ביתו ארוחות פליאו ללא סוכר, גלוטן וחומרים מעובדים: נתחי בשר מעושנים, צלויים או בסירי יציקה; ירקות מעושנים וסלטים תוניסאיים וקינוחי פליאו מפתיעים.
מחיר: 250 ש"ח לאדם כולל אלכוהול
054־4693120
רעננה: המרפסת התאילנדית
השפית קרן גרינבאום חייתה בבנגקוק ולמדה בישול תאילנדי בקורדון בלו. כיום היא מארחת בדירת הורי בת הזוג שלה לארוחה בת שמונה מנות עם סום טאם, ביף מסמן קארי וקלאסיקות נוספות, על רקע הסקייליין של רעננה.
מחיר: 200 ש"ח כולל אלכוהול
054־3265554
גני תקווה: סלון אוכל
לאחר שנים במסעדות החליטו רעות ארביב ושני מוראדי לבטא את אהבתן לאירוח, אוכל ויין בצורה אינטימית וייחודית יותר. ארוחת דגים ויין היא כרגע בראש הרשימה אצלן, אבל לדעתנו המשוחדת הבראנצ'ים הם הדבר האמיתי.
מחיר: 310/220 ש"ח כולל אלכוהול
food-salon.com