מידטאון, תתחדשי: 4 מסעדות נפגשות במתחם אוכל מבית וונג
"פוד טרמינל מידטאון" הוא שמו של המתחם, וחוץ מאת התפריטים המוכרים של וונג וזהסושי תפגשו שם גם מותג המבורגרים חדש שמובטח כי הוא "פאקינג טעים" ואת Savage שתצלה לכם ירקות וחלבונים על גחלים. שמתם לב שפתאום כולם אוהבים מתחמים?
שיפט מעניין קורה במסעדנות התל אביבית. אולי זהו תוצר של פוסט קורונה, מעין רצון להתפוצץ על שפע, אך העובדה היא שבתקופה האחרונה אנו עדים לפריחת המתחמים – מקומות גדולים שהם גם וגם ומציעים חוויית בילוי ורסטילית. לדוגמה: בית חנה רבי, AKA44 של איש חיי הלילה דוד טור, מתחם הפוד טראקס DNA בעזריאלי בהובלת יוסי שטרית ואפילו רדלר המדוברת של מושיקו גמליאלי, שנחלקת לבר ולמסעדה. פוד טרמינל מידטאון, מיזם קולינרי חדש של קבוצת זה סושי, כולל לא פחות מארבעה מטבחים שונים, משלוחים, טייק אוויי ואזור ישיבה.
פוד טרמינל מידטאון הוקם במתחם, ובכן, מידטאון, כשנה וחצי לאחר פתיחת מתחם אוכל דומה בראשון לציון. העיצוב כהה ברובו והעין נמשכת אל המטבח. מבעד לחלון זכוכית נשקפים עמדת סושי, ווק וקופה (KOPA), תנור לצלייה על גחלים. "הפרויקט באמת שאפתני, גדול ומורכב", אומרת הבעלים ענבר זרוק (יחד עם בן זוגה איב). "הפעם הוספנו לעולם האסיאתי שלנו המבורגרים וארוחות חלבון וירקות שדוברים אותה שפה".
התפריט הוא כאמור ארבעה תפריטים שונים: וונג וזה סושי הוותיקים, מותג ההמבורגר ביג איב וסובז' (SAVAGE) – מטבח שאינו בדיוק יפני, וייטנאמי או צרפתי אלא יציר כלאיים מקורי בהשראת עולמות קולינריים אלה. "הרעיון של מנה המורכבת מירקות צלויים על גחלים וחלבון הדליק אותנו מזמן. זה פאסט פוד חדש, מאוזן, שמתאים לקצב הח יים בעולם המודרני. מנה עם ערך תזונתי גבוה יותר מאשר חלבון בתוך פחמימה. מה שהופך את האוכל לפראי זו היכולת שלנו לצאת מגבולות ההגדרה ולייצר שילוב טעמים הרמוני".
כך למשל תמצאו בתפריט של סובז' סלמון צלוי בפחם עם תפוחי אדמה באטר, בצל סגול כבוש, בצל ירוק, צ'ילי, ארוגולה ושמיר בוויניגרט טרגון עם שמנת חמוצה בצד (84 ש"ח), שוק וירך של עוף צלויים בפחם על אורז אדום פראי, עדשים שחורות, בצל סגול, עגבניות ועלי תבלין עם סלט עלים ויוגורט עיזים (69 ש"ח) ופרגית צלויה בפחם על סלט עדשים שחורות ועגבניות שרי עם טחינה לבנה, גרעינים, נענע ורימונים (68 ש"ח). בתפריט זה סושי מופיעים למשל ראמן בציר בקר ועוף (64 ש"ח) ושרימפס טמפורה עם סלמון, מלפפון ובצל ירוק במעטפת סלמון (55 ש"ח). באגף וונג, בולטים ביף באן במילוי בשר בקר מפורק בבישול ארוך (59 ש"ח) ואטריות ביצים או אורז עם עוף/טופו צרובים, ירקות ירוקים במחית קארי ירוק וקרם קוקוס (71 ש"ח).
מטבע הדברים תפריט ההמבורגר מסקרן במיוחד, מכיוון שהוא זר לעולמות האסיאתיים אליהם משיקה הקבוצה. "המנעד מייצג את התרבות הצרפתית של איב. הוא חלם לראות פונדו צרפתי על ההמבורגר שלו וכעת הוא מגשים את החלום", צוחקת זרוק. הפונדו המדובר נמצא ב־Big France – המבורגר בקר, מיונז, ארוגולה, פונדו גבינות ובצל מקורמל עם טימין, לצד Big in Japan – (איולי מיסו, חמוצים יפניים, ביצת ראמן ופתיתי נורי) ו־Big Napoleon – חזה עוף בריוויון בציפוי פריך ברוטב טרטר, חסה לליק, עגבניה ובצל מוחמץ (58-69 ש"ח).
על מנת להתחרות בהמבורגרים המעולים שתל אביב משופעת בהם בחרו הזרוקים בקפידה את ספק הבשר ואת תהליך ההכנה. "אנחנו עובדים עם מיט מרקט כספק בשר מהטובים בארץ. למרות הטופינגז, איכות הבשר מורגשת והוא פאקינג טעים. אנחנו טוחנים אותו מדי יום, פרט שעושה את ההבדל, וללא החלקים המיותרים. המבורגר בלי גידים ושאריות שלפעמים משתרבבות מרגיש מוקפד".
אתם יוצאים מאזור הנוחות שלכם למטבחים נוספים. האם אין בכך סכנת התפזרות?
"אנחנו לוקחים על עצמנו סיכון אך נמצאים בידיים טובות. שף הקבוצה ניר כרמלי עושה עבודה מדהימה. לקח לנו שנה לפתח את ביג איב ולהגיע למיקסום המוצר, וניר ליווה אותנו בתהליך. יחד עם הניסיון שלו בקולינריה צרפתית ושלנו בעולם האסיאתי, נוצרה הרמוניה. יצרנו מוצר שאנחנו מפנטזים עליו ונותן לנו סיפוק מבחינת המנעד הקולינרי".
מנחם בגין 150, תל אביב, ראשון-שבת 11:00-17:00 (מ־25.9 ראשון-שבת 11:00 – 24:00), בהמשך יופעלו משלוחים של וולט ותן ביס