תות קראנצ'י?! שוק הנמל מזמין אתכם לטעום את הפירות של העתיד

החיים שלנו תותים קינוח. צילום: באדיבות מכון וולקני
החיים שלנו תותים קינוח. צילום: באדיבות מכון וולקני

ביום שישי הקרוב תוכלו להגיע לשוק האיכרים שבנמל תל אביב, ולטעום בעצמכם מהפירות והירקות שמפתחים במכון וולקני. כן, זה אומר שאתם יכולים לטעום תות קראנצ'י ענק, וגם תות בטעם מתקתק של קינוח, ופרי הדר ללא חרצנים (חדל גרעיני לימון בסלט!) ואפילו הכלאה בין מנדרינה ופומלה

19 בפברואר 2025

תמיד רציתם להיות הראשונים שטועמים פרי חדש? חולמים על תות בטעם פטל או תפוז ללא חרצנים? אתם אולי מהסוטים שתמיד רצו לזלול לחם מחיטה עתיקה? טוב, גם אם אתם לא, שווה לכם מאוד להגיע לשוק הנמל ביום שישי הקרוב, שפועל בשיתוף מכון וולקני, ומזמין אתכם לטעום לראשונה פיתוחים וזנים חדשים מהמכון, באירוע ראשון מסוגו שישבש לכם את בלוטות הטעם וקולטני הריח.

>> תרצו אולי לאכול משהו: 3 בתי קפה ותיקים שכיף לאכול בהם

ביום שישי הקרוב (21.2), הקהל הסקרן מוזמן לשוק האיכרים בנמל תל אביב לאירוע ״טעם 2025״, שבו יחשפו אנשי מכון וולקני זנים חדשים של תוצרת חקלאית שפיתחו. זו הזדמנות לטעום את הזני מהדורת החורף לפני שהם מגיעים למדפים או משווקים לציבור, ולקבל הצצה לתהליכי המחקר והפיתוח מאחוריהם. אנשי המכון יחכו לכם שם, יציגו כל זן ופיתוח ויענו על שאלות ותהיות – ולפי הפירות שמציעים יהיו הרבה – ואגב, כל זה בחינם. לרגע כמעט אפשר לחשוב שהחיים שלנו תותים.

סוף סוף פרי שמוסכם על ידי כל אוהדי תל אביב. הפירות החדשים. צילום: באדיבות מכון וולקני
סוף סוף פרי שמוסכם על ידי כל אוהדי תל אביב. הפירות החדשים. צילום: באדיבות מכון וולקני

ואפרופו תותים, יחכו לכם שם זנים חדשים של תותים: תות בטעם מתוק במיוחד שמזכיר קינוח; תות בורדו מתוק בטעם פירות יער; ותות גדול במיוחד, מתוק וקראנצ'י למדי. יהיו שם גם הדרים ללא חרצנים שמציקים בשיניים, דוגמת לימון "איילת" שיקל עליכם לתבל את הסלט, אשכולית מתוקה מזן ״קוקי״ שאידיאלית לסחיטת המיץ, פרי עליז בשם "עליזה", שהוא הכלאה של מנדרינה ופומלה עם קליפה דקה וללא חרצנים, ויש וגם נבחרת המנדרינות הבלתי מעורערת –  "עינב", "תמר", "נילי"  ו"אורי" – המצטיינות בטעם משובח, קליפה נוחה ופלחים עסיסיים, ממש בול בפוני.

סוף סוף בוטנים שלא משמינים כמו בוטנים. צילום: באדיבות מכון וולקני
סוף סוף בוטנים שלא משמינים כמו בוטנים. צילום: באדיבות מכון וולקני

וגם יהיו בוטנים – שני זני בוטנים ששמם "עידו" ו"עינת", שמצליחים להיות בריאים יותר מהבוטנים הרגילים, הודות להרכב השומני שלהם המזכיר בהרכבו שמן זית, ומתאפיין בטעם איכותי ופיצוחיות נהדרת. תנו לנו קערה של עידו לפצח מול הנטפליקס ואנחנו מסודרים. כמו כן, יהיה שם גם שמן זית מודרני מזן ״אקסל", המצטיין באחוז שומן גבוה מאד, טעם פירותי רענן ופלפליות מודגשת. אנחנו חושבים שהשמן יילך נפלא עם הלחמים מחיטה מסורתית שמבוססים על חיטה ארצישראלית עתיקה מלפני מאה שנה שיציעו במקום – רק לטבול את הלחם בשמן, לזלול כמה בוטנים ולקנח בתות קראנצ׳י ובמנדרינת נילי. ארוחה מעתיד.
"טעם 2025", ו', 21.2, 10:00-12:00. הרחבה הצפונית שוק נמל, האנגר 12.