נאים מאוד: 13 מנות הדגים הנאים הכי טובות בעיר
קראו להם סשימי, קרודו או סביצ'ה - העיקר שתזמינו אותם לשולחן שלכם. אין מנה יותר מרעננת ומתאימה לעונה החמה הזו - ואנחנו כאן כדי לאסוף עבורכם את האפשרויות הכי טובות בעיר
דג ים מקומי ופאקוס | אסיף
בקפה שבמרכז החדש לתרבות האוכל בישראל מוגש תפריט שכולו מבוסס על תוצרת מקומית עונתית. בין מנות מוצלחות מאוד (דושפרה שנותן פייט לחנן מרגילן) מצאנו דג ים מקומי נא – לרוב אינטיאס – מונח בצלחת ליד פרוסות פאקוס עם צ'ילי אדום ושמן זית לימוני של ריש לקיש (62 ש"ח).
אסיף
סובה טונה | דריה
המסעדה הכשרה של שף הלל תווקולי (אנימאר) במלון הילטון עושה את צעדיה הראשונים בהרצה, וכבר משגרת הבטחות מעניינות. מתוך תפריט שנשען על דרך המשי בפרשנות אישית לוכדת את עינינו מנת טונה אדומה על קרח עם אטריות סובה, שומשום, ביצי דגים, רוטב פונזו דגים וליים מעושן, כוסמת תפוחה ופלפל צ'ילי מותסס (78 ש"ח).
דריה
דג ים | VESPERR
תפריט הקיץ החדש של בית הקפה המשותף לחברת Fiverr וקבוצת We like you too (נורדיניו, בראבו) קורץ לאיטליה ולמטבח הישראלי. בין פיצות ומאפים מהטאבון שמי יכול לאכול עכשיו מרוב שחם – תמצאו דג נא מתובל בפטרוזיליה ונענע עם פאקוס, שמסתמן ככוכב השעה, סליקורניה במליחות עדינה, צנונית וצ'ילי חריף (49 ש"ח).
קפלן 8 תל אביב
קרודו | פאסטל
במסגרת פאסטל outdoor, גרסת הגינה הקיצית של מסעדת פאסטל, מכין השף קובי בכר מנות דגים ופירות ים קלילות מול עיני האורחים, ומגיש אותן עם קוקטיילים ויינות קרירים. לצד קרודו מקרפצ'ו יילוטייל עם ויניגרט תפוז דם, פומלה ופיסטוקים קלויים (72 ש"ח) תוכלו לנשנש גם שרימפס קריסטל בוויניגרט סרטנים, סשימי סלמון ואינטיאס ועוד ועוד.
שדרות שאול המלך 27 תל אביב, בכל יום שלישי מ־18:00
סביצ'ה בבי | ללה
אפשר לסמוך על המסעדנית לילי בן-שלום שתביא אותה ביציאה מגניבה ומקורית. בחמארה בשוק הכרמל היא מגישה סביצ'ה בבי – פיסות לברק מתובלות בצנון, כוסברה ופלפל שיפקה עם תותי יער ברוטב אגוזים חמוץ (46 ש"ח). כוסית צ'צ'ה ליד ויותר מזה לא צריך.
ללה
סשימי אינטיאס | קופי בר
במסעדה הוותיקה והאהובה תוכלו לטעום סשימי אינטיאס בטייגר מילק (לצ'ה דה טיגרה, מרינדה לימונית שמוצאה מפרו) עם קולרבי פרוס דק דק, נענע וצ׳ילי. במנה נוספת, בגוון מקומי יותר, האינטיאס מוגש כסשימי עם לאבנה ביתית, גרגיר, עשבי תיבול בשמן זית ולימון. ואפשר גם להזמין את שתיהן לשם מחקר מעמיק (59 ש”ח).
קופי בר
סביצ'ה אינטיאס | יפו־תל אביב
אפשר לסמוך על שף חיים כהן שיידע להעניק לדגים נאים לבוש יצירתי, שנותן מקום למטבח המקומי אך קורץ לשדות זרים. הפעם הוא מצוות לפרוסות אינטיאס דקיקות איולי וואסבי, תפוחי גרני סמית' קצוצים וצ׳ילי, אחו מנזניה (אחו בלאנקו על בסיס שקדים ושום מספרד בתוספת מיץ תפוחי גרני סמית'), קרקר פרג ועשבי תיבול – חרדל, מיזונה, טרגון ותלתן (75 ש"ח).
יפו־תל אביב
סשימי המאצ'י | TYO
במטבח היפני דגים נאים הם עניין שבשגרה בכל ימות השנה, ולמזג האוויר הנוכחי בתל אביב הם מתאימים במיוחד. במסעדת TYO בשבזי מגישים דגים לפי הספר – ביפנית כמובן – במינימום התעסקות, למשל סשימי המאצ'י עדין, טרי וצונן (62 ש"ח).
TYO
קרודו דג | אלנה
המסעדה היפה במלון נורמן ממשיכה לשעוט קדימה תחת שרביטם של דניאל צור ועומר שדמי הצעירים והמוכשרים. הפרשנות שלהם לדגים נאים מוגשת כקרודו דג, פיסות שנפרסות לרוב מאינטיאס אך בכפוף למצאי, בעשבי תיבול ורוטב הדרים חמוץ־מתוק עדין (68 ש"ח).
אלנה
סביצ׳ה דג ים | סר עבדול
לדעתנו פרחים מקומם בוואזה או פשוט בטבע, אך המנה המוגשת בבר היפואי מרהיבה ביופייה ומקורית בהתאם: סביצ׳ה דג ים בסירופ תפוזים וויסקי עם קרם פטה, טוויל שקדים ופרחים לקישוט (71 ש״ח).
פנחס בן יאיר 4, יפו, 053-7769738
קוי פלה קאי דיפ | קאב קם
אין טעם לשבור שיניים עם השם בתאית אלא פשוט להבין מה מוגש בצלחת – דג ים מקומי נא קצוץ גס בתיבול איסן, המחוז בצפון-מזרח תאילנד שאינו מרחם על בעלי חך עדין, עם נענע, כוסברה, צ׳ילי יבש ועוד שלל תבלינים שגם הם בעלי שמות בלתי אפשריים, על סירות קריספי סקין וחלמון ביצת שליו נא (72 ש״ח).
קאב קם
סביצ'ה דג ים | פומו
במסעדה האיטלקייה ברמת החייל תוכלו להתלבט בין פיצה לפסטה ובינתיים להזמין מנת פתיחה צוננת ונאה – סביצ'ה מוסר עם זוקיני, עגבנייה, נענע, בזיליקום, יוגורט, צנוברים וקרם פלפלים חריפים (62 ש"ח).
פומו
אוסוזוקורי | מן טן טן
אי אפשר שלא להתלהב מהמנה הזו, שמגלמת בתוכה את כל העדינות והאלגנטיות של המטבח היפני: דג המאצ'י פרוס דק עם קולרבי מגורד פיקנטי, בצל ירוק פרוס ורוטב פונזו בצד. כמה פשוט ככה מושלם.
מן טן טן
סביצ'ה דג ים | שמחה וששון
בדוכן הפיתות עם השם הכי חמוד בעיר מגישים דגים נאים כאוכל רחוב פשוט ומנצח: סביצ'ה מנות דגים נאיםדג ים עם עשבי תיבול, בצל סגול ופרי העונה. הסביצ'ה מוגש על צזיקי, שבעצמו מרפד פיתה שנחרכה בגריל (42 ש"ח).
מלכי ישראל 8, תל אביב