נאים מאוד: 13 מנות הדגים הנאים הכי טובות בעיר

קריר, מתקרר, קררר. וספרר (צילום: חיים יוסף)
קריר, מתקרר, קררר. וספרר (צילום: חיים יוסף)

קראו להם סשימי, קרודו או סביצ'ה - העיקר שתזמינו אותם לשולחן שלכם. אין מנה יותר מרעננת ומתאימה לעונה החמה הזו - ואנחנו כאן כדי לאסוף עבורכם את האפשרויות הכי טובות בעיר

5 ביולי 2021

דג ים מקומי ופאקוס | אסיף

בקפה שבמרכז החדש לתרבות האוכל בישראל מוגש תפריט שכולו מבוסס על תוצרת מקומית עונתית. בין מנות מוצלחות מאוד (דושפרה שנותן פייט לחנן מרגילן) מצאנו דג ים מקומי נא – לרוב אינטיאס – מונח בצלחת ליד פרוסות פאקוס עם צ'ילי אדום ושמן זית לימוני של ריש לקיש (62 ש"ח).
אסיף

דג ים ופאקוס. אסיף (צילום: אמיר מנחם)
דג ים ופאקוס. אסיף (צילום: אמיר מנחם)

סובה טונה | דריה

המסעדה הכשרה של שף הלל תווקולי (אנימאר) במלון הילטון עושה את צעדיה הראשונים בהרצה, וכבר משגרת הבטחות מעניינות. מתוך תפריט שנשען על דרך המשי בפרשנות אישית לוכדת את עינינו מנת טונה אדומה על קרח עם אטריות סובה, שומשום, ביצי דגים, רוטב פונזו דגים וליים מעושן, כוסמת תפוחה ופלפל צ'ילי מותסס (78 ש"ח).
דריה

בסגנון דרך המשי. דריה (צילום: אוהד קב)
בסגנון דרך המשי. דריה (צילום: אוהד קב)

דג ים | VESPERR

תפריט הקיץ החדש של בית הקפה המשותף לחברת Fiverr וקבוצת We like you too (נורדיניו, בראבו) קורץ לאיטליה ולמטבח הישראלי. בין פיצות ומאפים מהטאבון שמי יכול לאכול עכשיו מרוב שחם – תמצאו דג נא מתובל בפטרוזיליה ונענע עם פאקוס, שמסתמן ככוכב השעה, סליקורניה במליחות עדינה, צנונית וצ'ילי חריף (49 ש"ח).
קפלן 8 תל אביב

קרודו | פאסטל

במסגרת פאסטל outdoor, גרסת הגינה הקיצית של מסעדת פאסטל, מכין השף קובי בכר מנות דגים ופירות ים קלילות מול עיני האורחים, ומגיש אותן עם קוקטיילים ויינות קרירים. לצד קרודו מקרפצ'ו יילוטייל עם ויניגרט תפוז דם, פומלה ופיסטוקים קלויים (72 ש"ח) תוכלו לנשנש גם שרימפס קריסטל בוויניגרט סרטנים, סשימי סלמון ואינטיאס ועוד ועוד.
שדרות שאול המלך 27 תל אביב, בכל יום שלישי מ־18:00

קיץ בפאסטל (צילום: איליה מלניקוב)
קיץ בפאסטל (צילום: איליה מלניקוב)

סביצ'ה בבי | ללה

אפשר לסמוך על המסעדנית לילי בן-שלום שתביא אותה ביציאה מגניבה ומקורית. בחמארה בשוק הכרמל היא מגישה סביצ'ה בבי – פיסות לברק מתובלות בצנון, כוסברה ופלפל שיפקה עם תותי יער ברוטב אגוזים חמוץ (46 ש"ח). כוסית צ'צ'ה ליד ויותר מזה לא צריך.
ללה

סביצ'ה בבי. ללה (צילום: שרית גופן)
סביצ'ה בבי. ללה (צילום: שרית גופן)

סשימי אינטיאס | קופי בר

במסעדה הוותיקה והאהובה תוכלו לטעום סשימי אינטיאס בטייגר מילק (לצ'ה דה טיגרה, מרינדה לימונית שמוצאה מפרו) עם קולרבי פרוס דק דק, נענע וצ׳ילי. במנה נוספת, בגוון מקומי יותר, האינטיאס מוגש כסשימי עם לאבנה ביתית, גרגיר, עשבי תיבול בשמן זית ולימון. ואפשר גם להזמין את שתיהן לשם מחקר מעמיק (59 ש”ח).
קופי בר 

איך תרצו את האינטיאס שלכם? קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)
איך תרצו את האינטיאס שלכם? קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל)

סביצ'ה אינטיאס | יפו־תל אביב

אפשר לסמוך על שף חיים כהן שיידע להעניק לדגים נאים לבוש יצירתי, שנותן מקום למטבח המקומי אך קורץ לשדות זרים. הפעם הוא מצוות לפרוסות אינטיאס דקיקות איולי וואסבי, תפוחי גרני סמית' קצוצים וצ׳ילי, אחו מנזניה (אחו בלאנקו על בסיס שקדים ושום מספרד בתוספת מיץ תפוחי גרני סמית'), קרקר פרג ועשבי תיבול  – חרדל, מיזונה, טרגון ותלתן (75 ש"ח).
יפו־תל אביב

סביצ'ה אינטיאס יפו תל אביב (צילום: אסף קרלה)
סביצ'ה אינטיאס יפו תל אביב (צילום: אסף קרלה)

סשימי המאצ'י | TYO

במטבח היפני דגים נאים הם עניין שבשגרה בכל ימות השנה, ולמזג האוויר הנוכחי בתל אביב הם מתאימים במיוחד. במסעדת TYO בשבזי מגישים דגים לפי הספר – ביפנית כמובן – במינימום התעסקות, למשל סשימי המאצ'י עדין, טרי וצונן (62 ש"ח).
TYO

סשימי TYO (צילום: אנטולי מיכאלו)
סשימי TYO (צילום: אנטולי מיכאלו)

קרודו דג | אלנה

המסעדה היפה במלון נורמן ממשיכה לשעוט קדימה תחת שרביטם של דניאל צור ועומר שדמי הצעירים והמוכשרים. הפרשנות שלהם לדגים נאים מוגשת כקרודו דג, פיסות שנפרסות לרוב מאינטיאס אך בכפוף למצאי, בעשבי תיבול ורוטב הדרים חמוץ־מתוק עדין (68 ש"ח).
אלנה

קרודו דג. אלנה (צילום יח"צ)
קרודו דג. אלנה (צילום יח"צ)

סביצ׳ה דג ים | סר עבדול

לדעתנו פרחים מקומם בוואזה או פשוט בטבע, אך המנה המוגשת בבר היפואי מרהיבה ביופייה ומקורית בהתאם: סביצ׳ה דג ים בסירופ תפוזים וויסקי עם קרם פטה, טוויל שקדים ופרחים לקישוט (71 ש״ח).
פנחס בן יאיר 4, יפו, 053-7769738

הפרחים לצה"ל. סר עבדול (צילום: אמיר מנחם)
הפרחים לצה"ל. סר עבדול (צילום: אמיר מנחם)

קוי פלה קאי דיפ | קאב קם

אין טעם לשבור שיניים עם השם בתאית אלא פשוט להבין מה מוגש בצלחת – דג ים מקומי נא קצוץ גס בתיבול איסן, המחוז בצפון-מזרח תאילנד שאינו מרחם על בעלי חך עדין, עם נענע, כוסברה, צ׳ילי יבש ועוד שלל תבלינים שגם הם בעלי שמות בלתי אפשריים, על סירות קריספי סקין וחלמון ביצת שליו נא (72 ש״ח).
קאב קם

איך אומרים בתאית דג נא? קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
איך אומרים בתאית דג נא? קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)

סביצ'ה דג ים | פומו

במסעדה האיטלקייה ברמת החייל תוכלו להתלבט בין פיצה לפסטה ובינתיים להזמין מנת פתיחה צוננת ונאה – סביצ'ה מוסר עם זוקיני, עגבנייה, נענע, בזיליקום, יוגורט, צנוברים וקרם פלפלים חריפים (62 ש"ח).
פומו

דג נא בפומו (צילום: אנטולי מיכאלו)
דג נא בפומו (צילום: אנטולי מיכאלו)

אוסוזוקורי | מן טן טן

אי אפשר שלא להתלהב מהמנה הזו, שמגלמת בתוכה את כל העדינות והאלגנטיות של המטבח היפני: דג המאצ'י פרוס דק עם קולרבי מגורד פיקנטי, בצל ירוק פרוס ורוטב פונזו בצד. כמה פשוט ככה מושלם.
מן טן טן

אלגנטיות יפנית. מן טן טן (צילום: אסף קרלה)
אלגנטיות יפנית. מן טן טן (צילום: אסף קרלה)

סביצ'ה דג ים | שמחה וששון

בדוכן הפיתות עם השם הכי חמוד בעיר מגישים דגים נאים כאוכל רחוב פשוט ומנצח: סביצ'ה מנות דגים נאיםדג ים עם עשבי תיבול, בצל סגול ופרי העונה. הסביצ'ה מוגש על צזיקי, שבעצמו מרפד פיתה שנחרכה בגריל (42 ש"ח).
מלכי ישראל 8, תל אביב

שמחה וששון (צילום: יהונתן בן חיים)
שמחה וששון (צילום: יהונתן בן חיים)