מזרחי אסלי: המסעדות האסייתיות הכי טובות בתל אביב
היתה מהפיכה לא קטנה ברשימה שלנו על מסעדות אסייתיות לאורך השנים האחרונות, במיוחד מצד הגל התאילנדי שהעיף כמה אסייתיות גנריות - אבל אנחנו עדיין מחכים לראות יותר מסעדות וייטנאמיות, אינדונזיות וקוריאניות שיראו לנו מה זה אסיה. עד אז, אלו המסעדות האסייתיות הכי טובות בעיר
רשימת המסעדות האסיאתיות בתל אביב עדיין רחוקה מהסטנדרט של כל בירה קולינרית בעולם, אבל אנחנו מתקדמים. נשאר רק לשאול ולדרוש: למה רק תאילנדי ויפני? הבו לנו מסעדות קוריאניות, מלזיות, אינדונזיות ווייטנאמיות, כי לא רק ללונדון, פריז וניו יורק מגיע.
אהן תאי
כשאהן תאי נפתחה הצהיר שף מידד סטבינסקי שהוא נצמד לאותנטיות ואינו מתכוון להכין פאד תאי. אלא שלרחשי לב הקהל יש דינמיקה משל עצמם וסטבינסקי נכנע. הוא הגדיל את שטח המסעדה על ידי חיבור חלל סמוך וכעת הוא מגיש בשעות הצוהריים פאד תאי צ׳ה-יה, שילוב של מטבח דרום תאילנדי עם ניחוח מלזי.
אהן תאי
אונאומה
התאילנדית משוק הכרמל לשעבר עברה מקום והתרחבה אך האותנטיות נשמרת. בעת ההזמנה אפשר לבחור בין שלוש דרגות חריפות, מחריף אש ועד האם אתם באמת רוצים לעשות את זה לעצמכם. נסו ותיהנו.
אונאומה
איסאן
המסעדה הקטנה בשוק הכרמל – כנראה כור מחצבתן של תאילנדיות אותנטיות – היא מקום עצירה מועדף בין דוכני הפיתות לירקות. שפית ילידת צפון תאילנד מכינה מנות ממחוז איסאן, ואם לא תעצרו אותה בעת ההזמנה החריפות תשרוף אתכם.
איסאן
בית תאילנדי
אם נאמר זאת בעדינות, לא קל למצוא שולחן בבית תאילנדי. בכירת המסעדות התאילנדיות בעיר ממשיכה להוות יעד לפודיז ולכל מי שהתייאש מהתורים בנתב"ג. משלוח הוא לכן פתרון מושלם, במיוחד כשבחוץ קיץ תל אביבי טיפוסי.
בית תאילנדי – כל הפרטים
גברת קוטייאו
מסעדונת השוק היא כל מה שטוב באוכל הרחוב התאילנדי: טעמים בועטים ואווירת נו נונסנס, שולחנות קטנים בסמטה צדדית ואוכל שתמיד מתחשק לנו לזלול.
יום טוב 1
התאילנדית בסמטת הר סיני
הקורונה שדרגה את התאילנדית בהר סיני, שהתאימה את עצמה במהירות למשלוחים. למרות שהמנות הסוערות עוברות היטב שינוע, לחוויית הישיבה במתחם התוסס אין תחליף.
התאילנדית בסמטת הר סיני – כל הפרטים
טאיזו
המסעדה שזוכה שוב ושוב בטקס פרסי האוכל שרדה את השנתיים האחרונות בהצלחה, שמרה על האיכות והאופי והצמיחה את דוכן אוכל הרחוב מיאזאקי בשרונה מרקט. אפשר לחתום בעיניים עצומות על כל מה ששף יובל בן־נריה מכין, כולל כמובן מסעדת a המתוקשרת.
טאיזו – כל הפרטים
יאקימונו הילטון
הסניף ברוטשילד נסגר אמנם אך היפנית האהובה ממשיכה בכל הכוח מהסניף שנותר במלון הילטון. שרימפס כבר אין אבל התפריט עדיין מציע את אחת מארוחות הטעימות הטובות, הנדיבות והמשתלמות בעיר.
יאקימונו
יאוזה
אפשר להתחבר לריהוט הקטיפה ולרולים היוקרתיים של יאוזה ואפשר גם שלא, אך תרומתו של המסעדן יקי כביר (סרפינה) לתרבות הבילוי בחלקו המערבי של רחוב אינשטיין אינה ניתנת לערעור. ובכל מקרה אפשר למצוא בתפריט גם מנות סולידיות, למשל באן אסאדו וון טון דגים.
יאוזה
מונאר
הדאבה הקטנה מיועדת לכל מי שיש לו בלב חור בצורה של הודו, אבל לא רק. דוסות, אידלי, קארי וסמוסה מוגשים בצניעות נעימה ובטעם שמעורר זיכרונות רחוקים.
מונאר – כל הפרטים
מיאזאקי
דוכן אוכל הרחוב של שף יובל בן נריה מביא לשרונה מרקט את הסטייל של טאיזו ברוח צעירה וצבעונית. בין המנות הסקסיות, במיוחד אלו שמחברות בין המטבח היפני לאמריקני, תמצאו פילה סלמון במרינדה קוריאנית, קריספי צ'יקן וראמנים.
מיאזאקי
מנטנטן
גם כאן לקורונה יש השפעה מבורכת, כי סוף סוף אפשר לקבל את הראמן הכה־מדובר של מנטנטן עד הבית. ועדיין אין כמו לשבת על כיסאות נמוכים, לזלול מנות באווירת שינג'וקו ולהתפעל שוב ושוב מהאסלה הכי מפנקת בעיר.
מן טן טן – כל הפרטים
נאם
מסעדת אוכל הרחוב התאילנדי היא מעוגני המטבח האסיאתי החזקים בעיר. טעמים אותנטיים, שירות נעים, אווירה וקוקטיילים פירותיים משרטטים דיל שתמיד מצליח.
נאם
סאן יאנג
"אם מתעלמים מהשם המשונה, מהמילים המבעיתות 'פיוז'ן אסיאתי עם מגע והשראות מהמטבח הים תיכוני' ומהסושי המאכזב, אז סאן יאנג החדשה היא מסעדה אסיאתית מהדרת עם כמה מנות אדירות". המבקר שלנו אהב את המסעדה בעלת השם המוטורי ואינו חושש להחמיא.
סאן יאנג
קאב קם
בר האוכל מבית היוצר של בית תאילנדי הוא אי של שפיות בזמנים קשים. אוכל חריף, מתובל וחזירי בקטע טוב, קוקטיילים טובים ואווירה שמתאימה לסטילטו ולהוואיאנס כאחד יוצרים win-win situation כשהמרוויחים הגדולים הם הלקוחות.
קאב קם – כל הפרטים
קוקו תאי
התאילנדית של נדב ודניאל (המטבח המנצח MKR) מפריכה את האסוציאציות הנלוות לצירוף "מסעדת חוף". מנות שאינן מתחנפות לחך המקומי וקוקטיילים שנוצרו על ידי אנשי האימפריאל שומרים על רמה גבוהה גם בתנאי עבודה קשים בחוף פרישמן. וזה אינו דבר של מה בכך במציאות הישראלית.
קוקו תאי
קיטו קאטו
קחו את תל אביב, ערבבו עם טוקיו וקיבלתם את קיטו קאטו – הפרויקט הצעיר ברוחו של שף יאמה סאן (TYO). כל דבר כאן משדר פאן – מנות איזקאיה שכיף לאכול עם אלכוהול, קינוחים מערביים טובים ואווירה צעירה.
קיטו קאטו – כל הפרטים
JAI
הפוד טראק התאילנדי של שף תומאס זוהר ב־DNA, המתחם הקולינרי החדש בקניון עזריאלי, מחבר בין אוכל רחוב תאילנדי לפילוסופיה בודהיסטית־תאית, לפיה כל מנה מורכבת מארבעה טעמי יסוד שעובדים באופן ישיר עם ארבעת האלמנטים מהם מורכב גוף האדם – אש, אדמה, רוח ומים. ואם נתעלם לרגע מרעשי הרקע, האוכל של זוהר טעים, צבעוני ובועט.
קניון עזריאלי, קומת קרקע
TYO
שוב יאמה סאן, והפעם בלאונג' בר-מסעדה נוצץ בשבזי. מנות פתיחה מתוחכמות, רולים יוקרתיים וקוקטיילים מעוצבים מדברים אל קהל מחתך מסוים, אך כשמקלפים את הבלינג מוצאים מקום רציני שלא עושה לעצמו הנחות.
TYO – כל הפרטים
VONG
הוויטנאמית החביבה מרוטשילד מתחדשת בשף ניר כרמלי שעושה סדר במטבח. תפריט מרקים אסיאתיים על פי מתכונים משפחתיים של צוות הטבחים הוא הפרק הראשון בסיפור, ואחריו צפויים עוד שינויים בתפריט. רק שלא יגעו לנו בצ'ה קה לה וונג.
וונג