אוכלים שותים

המדריך המושלם למסעדות החוף הכי טובות בתל אביב

מחוף הצוק ועד יפו, מצ'יפס ועד קדירת פירות ים: כל מסעדות החוף שאפשר לאכול בהן כשהרגליים נוגעות במים

סטולרו (צילום: גיל אבירם)
סטולרו (צילום: גיל אבירם)
19 באוגוסט 2019

אוגוסט עוד כאן והמעלות בשמים. במקום להימרח על הספה במזגן כדאי לנצל את האטרקציה הכי גדולה שיש למקום הזה להציע – חוף הים. לא סתם המסעדות על רצועת החוף של תל אביב מפוצצות בכל רגע נתון. כדי לא ליפול בעוד מלכודת תיירים שמוכרת צ'יפס במחיר מופקע, הכנו רשימה של המסעדות שאנחנו יותר אוהבים. בין אם זה קוקטייל מול הסלעים או קדירת פירות ים – המסעדות הבאות יספקו לכם חוויה מעולה.

בננה ביץ׳

הסניפים התל אביביים של רשת מסעדות החוף ממוקמים בחוף אביב (הנקרא בפי הקהל חוף בננה ביץ') ובחוף הצוק הדרומי. התפריט הוא של מסעדת חוף כהלכתה והוא כולל צ׳יפס, חומוס, דגים מטוגנים, טוסט וכמובן המלך הבלתי מעורער –  אבטיח עם בולגרית. המחירים גם תואמים את הסטיגמה על מחיר מסעדות חוף ודי יקרים, אולם הבירות במחיר הגון יחסית.
מיקום: חוף הצוק דרום
וייב: צ׳יפס ובירה בכיסא נוח.
מוזיקה: טראנס אמיתית.
כדאי להזמין: סופלקי פרגית (70 ש״ח) או סלט עוף (45 ש״ח).
שליש בירה מהחבית: קרלסברג, טובורג ב25 ש״ח.
אבטיח עם בולגרית: 45 ש״ח.
בננה ביץ׳, חוף אביב וחוף צוק דרום, 03-5107458

מציצים

מציצים היא מסעדת חוף קלאסית שלא תתבייש להגיש טוסט, צ'יפס וסלט יווני אבל תעשה זאת לא רע בכלל ובמחירים הוגנים בהחלט. במקום יש גם שפע פירות ים, מבחר מנות לילדים ובימות השבוע גם ארוחה עסקית משתלמת (60 ש"ח).
מיקום: חוף מציצים.
וייב: צ'יפס בבגד ים.
מוזיקה: גלגלצ.
כדאי להזמין: שרימפס וארטישוק (84 ש"ח), סלט יווני טרי (56 ש"ח) או טורטייה עוף ואבוקדו (58 ש"ח)
שליש בירה מהחבית: קרלסברג (30 ש"ח), ויינשטפן (32 ש"ח).
אבטיח עם בולגרית: 30 ש"ח.
מציצים

מציצים (צילום: אפיק גבאי)
מציצים (צילום: אפיק גבאי)

קאליפסו

מסעדת החוף בניצוחו של עומר מילר היא כנראה מסעדת החוף הממותגת ביותר בתל אביב, ומי לא זוכר את סערת צלחת הפירות. באינסטוש המוכר מככבים פירות צבעוניים וקוקטליים מעוררי קנאה ואין ספק שהמסעדה באמת ניחנת באווירה נונשלנטית ומהנה, עם מאזטים ים תיכוניים רעננים לצד קוקטליים קפואים.
מיקום: חוף פרישמן.
וייב: לשחק מטקות בפרישמן ולהרגיש תייר.
מוזיקה: בין קצב אלקטרוני ממריץ לשירי פופ מתקתקים.
כדאי להזמין: פיש אנד צ'יפס קלאסי עם הום פרייז רכים (89 ש"ח), סביצ'ה סלמון (68 ש"ח) או קבב דג שחום בגריל (88 ש"ח).
שליש בירה מהחבית: קרלסברג או טובורג (26 ש"ח).
אבטיח עם בולגרית: 55 ש"ח. הופתענו לרעה.
קאליפסו

קליפסו (צילום: אנטולי מיכאלו)
קליפסו (צילום: אנטולי מיכאלו)

ללה לנד

ללה לנד היא מסעדה ותיקה שנמצאת עם התל אביבים כבר משנת 2006 והייתה מהראשונות לקבוע כי מסעדות חוף יכולות להתהדר בקולינריה טובה ואיכותית ולא רק בצ'יפס ושניצלונים עייפים. העיצוב מסוגנן ונעים, המוזיקה כיפית והמנות מצוינות ובמחירים נוחים, וכל זה מוכיח שבילוי במסעדה על הים ממש לא חייב לקרוע את הכיס (חוץ מהאבטיח שמחירו מעט יקר לעומת מקומות אחרים).
מיקום: חוף גורדון.
וייב: לשבת על הים עם החול ברגליים.
מוזיקה: סאונד נעים וקליל.
כדאי להזמין: יש במקום שלושה תפריטים – בוקר, חוף וערב. מומלץ ללכת על סלט פילה קוד רענן (62 ש״ח), קבב דגים ברוטב מרוקאי פיקנטי (98 ש״ח) או לברק שלם על הגריל. (132 ש״ח).
שליש בירה מהחבית: קרלסברג או טובורג (29 ש"ח)
אבטיח עם בולגרית: 38 ש"ח.
ללה לנד, חוף גורדון, 03-5293303

ללה לנד (צילום: אנטולי מיכאלו)
ללה לנד (צילום: אנטולי מיכאלו)

סטולרו

מסעדת חוף על טוהרת הים ועם אהבה אמיתית אליו, כפי שמראה רשת הדגים שמצויה במקום. במקום תפריט קז'ואל דיינינג אך לא מרושל שמצטיין במיטב הדגה, בר קיוסק קוקטיילים מושקע ומהנה (שבהחלט אפשר לשבת רק בו ולא במסעדה עצמה) ושקיעה מהממת.
מיקום: מרינת חוף גורדון, צמוד לבריכת גורדון.
וייב: דייט או ארוחה עם הילדים בשבת בצהריים.
מוזיקה: קצבית אך לא אינטנסיבית.
כדאי להזמין: ציזיקי מלפפון כבוש מצוין (21 ש"ח) דגים מטוגנים באיולי עשבים (64 ש"ח) או דג שלם על הגריל בתוספת סלט מלפפונים רענן (199 ש"ח).
שליש בירה מהחבית: גולדסטאר 27 ש״ח, הייניקן, 28 ש״ח.
אבטיח עם בולגרית: אין מנת אבטיח, יש צלחת פירות (85 ש"ח).
סטולרו

סטולרו (צילום: גיל אבירם)
סטולרו (צילום: גיל אבירם)

גזוז

מסעדת החוף צירפה לתפריט הקבוע את השפית אביבית פריאל-אביחי מאוזריה, שמופקדת על תפריט טאפאס מסקרן שמוקדש כולו לחצי האי האיברי עם תוספת של ניחוח בלקני ייחודי. התוצאה: מנות ייחודיות עם הטאץ' המדויק של פריאל ואווירה ים תיכונית קלילה ומהנה.
מיקום: חוף ירושלים.
וייב: לאכול סשימי דג ים מתוחכם, אבל עם בגד ים וגופייה.
מוזיקה: נעימה ולא מחייבת.
כדאי להזמין: חציל בסלסלת נענע וטולום (32 ש"ח) סלט דייגים על בסיס סרדינים (32 ש"ח) או טאקו עם סביצ'ה מוסר ים וקרם אבוקדו (48 ש"ח).
שליש בירה מהחבית: גולדסטאר או הייניקן (29 ש"ח).
אבטיח עם בולגרית: 30 ש"ח.
גזוז

גזוז (צילום: יחצ)
גזוז (צילום: יחצ)

סי ים

במתחם ביץ' קלאב שבדולפינריום, שכולל גם מועדון גלישה יוקרתי, נמצאת מסעדת סי ים שמגישה אוכל אסייתי בדגש על המטבח התאילנדי ובסגנון עכשווי. על השאלה אם אוכל אסייתי מתקתק מתאים ללחות של הים ניתן לכם לענות, אבל על הסצנה קשה להתעלות: אפשר לשבת ולאכול מול הגלים או לשבת בתוך המזגן ולהתפנק.
מיקום: חוף הדולפינריום.
וייב: גולשים שזופים אוכלים פאד תאי.
מוזיקה: סאונד אלקטרוני נוכח אבל לא יותר מדי אינטנסיבי.
כדאי להזמין: סיגר אדממה עם קוקוס וקארי (54 ש"ח), סלט אצות וואקמה רענן (59 ש"ח) או פאד קפאו בתוספת מחית שורשים (82 ש"ח).
שליש בירה מהחבית: קרלסברג או טובורג (28 ש"ח).
אבטיח עם בולגרית: אין בתפריט.
סי ים

סי ים (צילום: שי אפגין)
סי ים (צילום: שי אפגין)

מאנטה ריי

מאנטה ריי היא מוסד תל אביבי ותיק, לגמרי לא מסעדת חוף פשוטה. כשמגיעים לכאן יש להשאיר את המגבת והחול מאחור. עם זאת, היא בהחלט המקום הנכון לסעוד בו מחבת קלמארי לוהטת מול המזח וליהנות מקוקטייל או כוס רוזה צוננים.
מיקום: חוף מאנטה ריי.
וייב: מהוגן אך נונשלנטי.
מוזיקה: מוזיקת רקע נעימה.
כדאי להזמין: פילה טונה אדומה ברוטב ג'ינג'ר וגזר (140 ש"ח), סיר ברזל שחור עם מיקס פירות ים שניתן לחלוק בשניים (125 ש"ח), דניס שלם אפוי ברוזמרין (118 ש"ח) ושאר מאזטים נפלאים.
שליש בירה מהחבית: טובורג (25 ש"ח), ויינשטפן וסטלה (28 ש"ח).
אבטיח עם בולגרית: אין, אבל כשאין אבטיח תאכלו עוגות. לא לוותר על פרפה הווניל הטרופי בתוספת מנגו ואננס (38 ש"ח), או על כדור השוקולד הממולא מוס שוקולד מלטף (38 ש"ח).
מאנטה ריי 

מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)
מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)

קסיס

על קו המים של חוף העלייה ניצבת קסיס, מסעדת חוף בסגנון קליפורני. אפשר לסעוד שם ארוחות בוקר מתוצרת המקום או ללכת על אחת ממנות הדגים, הפסטות ופירות הים.
מיקום: חוף עלייה, ליד מרכז פרס.
וייב: עיירת חוף יוקרתית, לפחות בכאילו.
מוזיקה: לא מורגשת במיוחד.
כדאי להזמין: בוקר מטיאס (62 ש״ח), קלמרי סגול על הפלנצ׳ה (66 ש״ח) או סרטנים כחולים (122 ש״ח).
שליש בירה מהחבית: קרלסברג, טובורג 25 ש״ח.
אבטיח עם בולגרית: 55 ש״ח, עם פטה.
קסיס

קסיס (צילום: איתיאל ציון)
קסיס (צילום: איתיאל ציון)