ג'אפה בלאפה: 38 מסעדות ומזללות שאפשר לאכול בהן טוב ביפו

הכל יותר טעים עם הנוף היפואי המושלם. קלמטה (צילום יח"צ)
הכל יותר טעים עם הנוף היפואי המושלם. קלמטה (צילום יח"צ)

אל תשאלו מה עבר על יפו בשנים האחרונות, תשאלו איפה עוד טעים. כי אם תשאלו את זה, תמצאו כל כך הרבה אוכל באחד האזורים הכי יפים בעיר, ובלי העומס המחניק של מרכז העיר. אספנו כמעט 40 מקומות טעימים לאכול ברחבי יפו כדי שסוף סוף תגיעו ליהנות בה. כי למה שנהנה פה לבד

כבר יותר משנה וחצי שיפו מנסה לחזור לעצמה, אחרי שננטשה על ידי הציבור התל אביבי בשבעה באוקטובר. היו לאורך התקופה רגעים שבהם נראה שזה קורה ודברים מתחילים לשוב לקדמותם, אבל הם לא. החדשות הטובות הן, טפו טפו טפו, שרוב המסעדות שאיכלסו את הרשימה הזאת לפני המלחמה מגלות עמידות, שרידות ונחישות והן עדיין איתנו. מקומות חדשים בולטים כמעט ולא נפתחו מאז – למעט קון תאי שערערה את שלוות שכונת נגה – אבל הסצנה ביפו יציבה וטעימה כתמיד. בואו לאכול אותה.

>> ביקרנו בפסטיבל אוכל רחוב באתונה. חזרנו עם רעיונות לתל אביב
>> שף מושיקו גמליאלי עוזב את רדלר ופותח בר יין // חדשות האוכל

יש יותר רומנטי מזה? לא. נמל יפו בשקיעה (קירק פישר/גטי אימג'ס)
יש יותר רומנטי מזה? לא. נמל יפו בשקיעה (קירק פישר/גטי אימג'ס)

שדרות ירושלים

איציק הגדול

מה זה: אימפריית בשר וותיקה שחולשת על פינת הרחוב ומונה מסעדת בשרים טובה, קצבייה נוצצת ושווארמה שערורייתית, שלגביה מבקר אוכל הרחוב שלנו כבר התמרמר. אבל מסעדת הבשרים תמיד שווה ביקור, גם אם ביוקר וגם אם כבר לא בשבת כי היא כשרה עכשיו.
מה אוכלים: המון סלטים טובים לפתיחה וסטייקים טופ נוץ', במיוחד וואגיו.
דוד רזיאל 3

אם כבר, אז המסעדה. איציק הגדול (צילום: אנטולי מיכאלו)
אם כבר, אז המסעדה. איציק הגדול (צילום: אנטולי מיכאלו)

ג'מה

מה זה: אחת המסעדות הנעימות והכיפיות ביפו שמגישה אוכל איטלקי כמו שאוכל איטלקי צריך להיות.
מה אוכלים: מנות פסטה משובחות ופיצות פריכות באווירה הנהדרת של שכונת נגה.
תרצה 14 

איי קוקה דה פיצה. ג'מה (צילום: שלומי יוסף)
איי קוקה דה פיצה. ג'מה (צילום: שלומי יוסף)

הרשל'ה

מה זה: צביקה ואולגה רייסמן הביאו איתם מבאר שבע ידע בבישול בירה, ובבישול בכלל, אותו הם מיישמים במעדניה־בית ברוח יפו מפעם.
מה אוכלים: ריבות שמשתלבות בסנדוויצ'ים מפתיעים ולא שגרתיים, ליקרים בטעמים יוצאי דופן כגון חציל-אשכולית, וגזוז על בסיס סירופים מתוצרת בית, שילוב של נוסטלגיה וארטיזנליות.
שדרות ירושלים 62

פר דרייר

מה זה: בר יין עם שיק צרפתי, תפריט יין מנומק ונגיש, תפריט ביסטרו שכל מנה בו קולעת בול ופשטות כובשת.
מה אוכלים: מולים מרינייר, פלטת גבינות ופרי עונתי, המבורגר, פיצות ובראנץ' שמככב קבוע ברשימת הבראנצ'ים הטובים בעיר.
בת עמי 7

תמונה יפואית. פר דרייר (צילום יח"צ)
תמונה יפואית. פר דרייר (צילום יח"צ)

פלאפל ושניצל חמידו

מה זה: מסעדה ערבית-ביתית משובחת, וכדאי שתניחו תניחו לחמידו הבעלים להזמין עבורכם.
מה אוכלים: תבשילים מהמטבח הערבי-שאמי-פלסטיני בהגשה פשוטה וכובשת ותמחור נגיש באמת.
שדרות ירושלים 127

OCD

מה זה: מסעדת שף עטורת פרסים (מקום שלישי בדירוג 50 המסעדות הטובות ביותר של סן פלגרינו במזרח התיכון ובאפריקה) ושאיפה לכוכב מישלן. ערב ערב מעלים שף רז רהב וצוותו מופע קולינרי בפני בני המזל שהשכילו לכוון שעון מעורר לרגע שבו רשימת ההזמנות נפתחת.
מה אוכלים: ארוחת טעימות במחיר 690 ש"ח לאדם. עדיין שווה את זה.
תרצה 17

OCD (צילום: חיים יוסף)
OCD (צילום: חיים יוסף)

דלי אלהמברה

מה זה: מעדניה־מסעדה עם מודעות חברתית־קהילתית והבנה מעמיקה בתוצרת מקומית, שהתמקמה במקום שבו פעלה בעבר הרחוק מסעדת אלהמברה, סמל יפואי מיתולוגי בפני עצמו.
מה אוכלים: מנות קטנות על בסיס חומרי גלם ממשקים קטנים ומהנמל הסמוך, שהולכות טוב עם תפריט יין ישראלי מקיף ואווירה היפסטרית קלילה.
שדרות ירושלים 30, יפו

דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)
דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)

בלומפילד והסביבה

סופרא

מה זה: מסעדה ערבית בבעלות משפחתית עם אוכל אותנטי נהדר ומחירים נוחים. אחת התגליות של התקופה האחרונה.
מה אוכלים: ממולאים בכלל ותפוח אדמה ממולא בשר בפרט, מפתול סולת בעבודת יד שמוגש עם מרק קוסקוס ותטבילה עוקצנית, קציצות סינייה בטחינה ותבשילים לפי מתכונים משפחתיים שעברו בירושה. בקרוב יתווספו גם מאפים מהמטבח הערבי.
סלמה 3

תפחי ממולאים, אין מילים לתאר כמה טעים (צילום דוד חיון)
תפחי ממולאים, אין מילים לתאר כמה טעים (צילום דוד חיון)

קון תאי

מה זה: הגסטרו-בר התאילנדי הרועש והשמח של שף תומס זוהר ובחסותו של שף יוסי שטרית פרץ לחיינו בסערה בדצמבר, ונותן פייט יפה לקאב קאם בקרב הכי סקסי שאנחנו יכולים לדמיין. קון תאי היא לא מסעדה לבוא אליה ברגוע עם כל המשפחה, היא מקום לבלות בו עם טעמים מסעירים ואקזוטיים אל תוך הלילה.
מה אוכלים: הכל. נדירים המקרים שבהם הכל כל כך טעים. אם יכריחו אותנו לבחור עם אקדח לרקה אז סטייק תאילנדי ברוטב צדפות וקארי מסמאן מ-17 תבלינים ולחי עגל. אבל מה אקדח עכשיו.
ניצנה 20

שף תומס זוהר, קון תאי. צילום: אסף קרלה
שף תומס זוהר, קון תאי. צילום: אסף קרלה

סטודיו גורשה

מה זה: איפה שהייתה מסעדת מנסורה נפתחה ממש לאחרונה מסעדה יוצאת דופן בנוף התל אביבי והישראלי בכלל – סטודיו גורשה שמתמקדת במטבח פאן אפריקני. מי שמובילים אותה הם בני הזוג אלעזר טמנו שמנצח על המסעדה כשף וזוגתו דנה חי טמנו שאמונה על הקינוחים. יש פה הרבה אוכל אתיופי מסקרן שטרם יצא לכם לפגוש וחומרי גלם מפתיעים מרחבי אפריקה.
מה אוכלים: קריספי דוחן, אסא טיבס, מוי מוי וכיסון אינג׳רה.
דרך שלמה 13

כזה, רק בעמידה ברחוב. קיטפו, סטודיו גורשה (צילום: שרון בן דוד)
כזה, רק בעמידה ברחוב. קיטפו, סטודיו גורשה (צילום: שרון בן דוד)

אל קלחה

מה זה: זאב בעור של כבש, מסעדה/חומוסייה קטנה עם אוכל ערבי ענק.
מה אוכלים: פאתה. "עם כל הציניות, כשנתקלתי במנה המשפחתית של אחמד חט'ב (שמכונה זיזו), מנה בעלת מורשת יפואית-ירדנית בת מעל ל-100 שנה, נאלצתי להוריד את הכובע ולנגב איתו את הצלחת", כתב המבקר שלנו. ובמילה אחת: רוצו.
דרך שלמה 3, יפו

מנה חלום. הפאתה של אל-קלחה (צילום: קרינה גנץ)
מנה חלום. הפאתה של אל-קלחה (צילום: קרינה גנץ)

פיצה שניט

מה זה: הבר-מבשלה מרחוב הארבעה שלח ידיים דרומה עם פיצרייה בקרבת תחנת בלומפילד, שמספקת חוויה מושלמת של נשנוש ליד הבירה, אבל גם הפכה די מהר לספוט השכונתי לפיצה וטרופית עבור הילד.
מה אוכלים: פיצה ובירה תחת כיפת השמיים. למה מה עוד צריך?
דרך בן צבי 1

בדרככם לבלומפילד. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)
בדרככם לבלומפילד. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)

עמיתה

מה זה: המאפייה של מיכל בוטון ואנה שפירו, מהקונדיטוריות הבולטות שפועלות בענף כיום. מקדש פחמימות שלא היה מבייש אף בולנז'רי בפריז.
מה אוכלים: מה שיציעו לכם ובאגט. באמת שאין סיבה להיות בררנים כאן.
סלמה 10

עמיתה (צילום: שי נייבורג)
עמיתה (צילום: שי נייבורג)

Jaffa pizza kitchen 

מה זה: ג'אפה פיצה קיטשן היא בדיוק בתפר שבין פיצרייה עילית לשכונתית וזה סוד הקסם שלה. שכן הפיצה עצמה, היא מצוינת ובנוסח נפוליטני מובהק, שוליים חרוכים ומתפצחים, בצק אוורירי ונמתח ותוספות מטובי חומרי הגלם. האווירה לעומת זאת, מהנה, שכונתית ולא יומרנית אלא בול מה שרוצים מפיצריה.
מה אוכלים: פיצה עם אנשובי
חבר הלאומים 1

שוק הפשפשים

סלאס + קיצ'וקאי

מה זה: שתי פנים למטבע שאוחז שף אור גינסברג: מסעדת פיוז'ן אסייתי מסחרר ויצירתי עם חדר פרטי לארוחות הצגה וגסטרו-בר על תקן האח הקטן והמופרע, בקטע טוב כמובן.
מה אוכלים: דגים, דגים ועוד פעם דגים, וגם סושי. בעונת הטונה הטריה עורך גינסברג ארוחות פילוט, חוויה מרתקת ובצדה מצעד מנות מקוריות מאף (לדגים יש אף?) עד זנב.
תנחום 6

מסעדת סלאס. חויית ניגירי (צילום: טומי סושי)
מסעדת סלאס. חויית ניגירי (צילום: טומי סושי)

קפטן הוק

מה זה: מסעדת רחוב שמלהטטת בפיש אנד צ'יפס בנוסח פלסטיני ומוסיפה עליו עוד מנות דגים ופירות ים עם טוויסט ערבי בתמחור סביר. מהתגליות הגדולות שלנו, אי אז ב-2021.
מה אוכלים: סיגר דגים, עראייס דג, מוחמר דג, פישווארמה, מסבחה חציל ושרימפס, מחבת דגים ופירות ים ומלבי מתוצרת בית.
עמיעד 13

קפטן הוק (צילום: אנטולי מיכאלו)
קפטן הוק (צילום: אנטולי מיכאלו)

הגפן – חצר יין מקומי

מה זה: מבנה יפואי עתיק ויפה ששומר ביד אוהבת והפך לבר יין נעים בדגש על יינות ישראליים. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומדי פעם מתארחים במקום שפים לארוחות מיוחדות.
מה אוכלים: מקומי ועונתי, מה לא ברור?
נעם 3

מאפה ליאון

מה זה: בורקסייה מיתולוגית בבעלות משפחתית כבר ארבעה דורות. סמל יפואי שחובה להכיר.
מה אוכלים: איזה בורקס שבא לכם. אנחנו אישית מעדיפות תרד וגבינה, אבל הכל הולך.
עולי ציון 17

‎Pizza 4 the PPL

מה זה: פיצה שכונתית וטובה כמו שכל שכונה שמכבדת את עצמה צריכה, וזו במקרה הפיצה של שוק הפשפשים. היא מוגשת עם תוספות מהנות כמו ארטישוק וזיתים או תירס וצ׳ילי לצד קלאסיות כמו פפרוני או מרגריטה, בצק דקיק ונעים ופיצה בגודל ראוי שמתאימה לחלוקה לכל החבר׳ה.
מה אוכלים: פיצה עם תירס גילי וצ׳ילי. טעים ומתחרז
עולי ציון 26

מה שעבד בנקניקיות עובד גם בפיצה. פיצה 4 דה פיפל (צילום יעקב בלומנטל)
מה שעבד בנקניקיות עובד גם בפיצה. פיצה 4 דה פיפל (צילום יעקב בלומנטל)

אלבי

מה זה: טברנה שמבחינה רעיונית נמצאת על קו התפר בין נמל יפו לנמל פיראוס, ומבחינה פיזית עברה ממש לאחרונה מרחוב עולי ציון אל רחוב עמיעד הסמוך. שולחן כורע מרוב מזאטים, עראק ואוזו שנשפכים כמים וגוד ווייבס, במיוחד בשישי בצהריים, ימשכו אתכם לכאן מבלי שתרגישו.
מה אוכלים: צזיקי, עלי גפן ממולאים, לביבות פראסה, מאפה האלים ועראייס.
עמיעד 14

בין יפו לאתונה. אלבי (צילום: גיל אבירם)
בין יפו לאתונה. אלבי (צילום: גיל אבירם)

איטלקיה בפשפשים

מה זה: טרטוריה קטנה וותיקה כמו שאנחנו תמיד מחפשות באיטליה, עם פחמימות למכביר ויין טוב ולא יקר ושולחנות שגולשים לרחוב.
מה אוכלים: פוקאצ'ות, פיצות, מנות פסטה ועוד קלאסיקות אהובות מהמטבח האיטלקי עם קריצה ליפו.
עולי ציון 16

איטלקיה בפשפשים (צילום: אסף קרלה)
איטלקיה בפשפשים (צילום: אסף קרלה)

שאפה בר

מה זה: מסעדה-בר- בית קפה שמזוהה יותר מכל עם אווירת שוק הפשפשים השמחה והצבעונית. האוכל מצוין, מתחדש ולא נמאס אף פעם, האנשים יפים וחמודים ויש ערבים תרבותיים ייחודיים, פופ אפים קולינריים מפתיעים והופעות חיות שוות.
מה אוכלים: פורל מהדן, קריספי קלמרי, פיש אנד צ'יפס, פריקי קבב
נחמן 2

הכי אהובה בשוק. שאפה (צילום: עידו כחלון)
הכי אהובה בשוק. שאפה (צילום: עידו כחלון)

יפו העתיקה

אנטיליה

מה זה: על חורבות קפה סאגה הקימו האחים דן וגיל רושנסקי (דדה, המשביר) ומורין קלטש, בת זוגו של דן, מסעדה איטלקית קטנה וחמודה בשירות עצמי חלקי או מלא ואווירה שכונתית. השם מתייחס למתקן מים מהתקופה העות'מאנית שנמצא בסמוך.
מה אוכלים: פסטה בעבודת יד ויין תחת כיפת השמיים. חמודה כבר אמרנו?
רבי פנחס 4

בלי מלצרים, בלי דאווין, עם פסטה ויין. אנטיליה (צילום מורין קלטש)
בלי מלצרים, בלי דאווין, עם פסטה ויין. אנטיליה (צילום מורין קלטש)

ג'יארדינו

מה זה: מסעדה חדשה יחסית שהקימו שני שפים יוצאי מסעדת דלאל במלון ג'אפה עוצר הנשימה, שבהקמתו הושקעו 180 מיליון דולר. המחירים כמובן בהתאם אבל הלוקיישן הכי קלאס.
מה אוכלים: מרק אפרסקים לבנים, גרניטה תפוזים וריקוטה פרסקה; קובנייה בקר במעטפת עלי מנגולד צעירים; פילה בס ים תיכון בקרם בצל שרוף וקונפי כרישה בחמאה ועוד מנות פיין דיינינג בהשראה יפואית.
יפת 36

שרימפס וקרם כוסברה. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)
שרימפס וקרם כוסברה. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)

בית קנדינוף

מה זה: מבנה יפואי עתיק שהוסב לגלריית אמנות ומסעדת פארם טו טייבל עם אג'נדה וגינה קהילתית.
מה אוכלים: גספצ'ו צהוב, שישברק חצילים שרופים וריקוטה ומנות עונתיות-מקומיות שמצליחות לדלג מעל קלישאות המטבח המקומי.
הצורפים 14, יפו

גספאצו מנגו. בית קנדינוף. צילום: נעם פריסמן
גספאצו מנגו. בית קנדינוף. צילום: נעם פריסמן

סוהו האוס

מה זה: מבנה עתיק ויפהפה שהוסב למועדון חברים יוקרתי שמציע אירועי תרבות, סביבת עבודה, מלון בוטיק ומסעדה שפתוחה לקהל. למקרה שמעניין אתכם לראות איך חיים אלה שיכולים להרשות לעצמם.
מה אוכלים: כרובית מטוגנת, חציל ולאבנה, סלטים, כריכים ומנות עיקריות.
יפת 27 

דיינר 90׳

מה זה: דיינר אמריקאי ירדני שהתחיל כשהשף פאדי יעיש נאלץ לסגור את שערי חצר גולדמן הוותיקה בעקבות החלטת העירייה. לשמחתנו, זה לא עצר אותו מלהמשיך לבשל ובעיקר לא מלפתוח דיינר אמריקאי-ערבי שמשלב את זיכרונות הילדות שלו מאמריקה, יחד עם יסודות המטבח הערבי. זה אומר צ׳יזבורגר מופלא, סאנדיי עם קדאיף, עוד הפתעות משובחות ודירטי קבב שאנחנו עדיין חושבים עליו מדי פעם.
מה אוכלים: דירטי קבב בפיתה דרוזית
יפת 9

"ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
"ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

שבתאי היפה

מה זה: מסעדת דגים בת יותר מ-60 שנה והדבר הקרוב ביותר שיש ביפו לטברנה, מינוס התמחור.
מה אוכלים: ברבוניות מטוגנות, סלט יווני ואוזו. את כל השאר יעשו המוזיקה והאווירה.
הצורפים 38, יפו

הקולות של פיראוס (צילום מתוך עמוד האינסטגרם shabtai_hayafe)
הקולות של פיראוס (צילום מתוך עמוד האינסטגרם shabtai_hayafe)

עלי קרוואן (אבו חסן)

מה זה: הגעתם מהירח?
מה אוכלים: תנחשו לבד.
הדולפין 1

המסבחה המושלמת. חומוס עלי קרוואן אבו חסן (צילום: אסף קרלה)
המסבחה המושלמת. חומוס עלי קרוואן אבו חסן (צילום: אסף קרלה)

קלמטה

מה זה: קומפלקס יווני־יפואי – מבנה עתיק שבקומה התחתונה שלו נפתח בית קפה ובקומה העליונה פועלת מסעדה ותיקה וטובה עם נוף הורס לנמל יפו.
מה אוכלים: צזיקי ומוסקה, גירוס טלה וסובלאקי מוסר.
כיכר קדומים 10

קלמטה. צילום: תמוז רחמן
קלמטה. צילום: תמוז רחמן

כבאכה

מה זה: שלוחה מקומית של עזבה, המוסד הוותיק ועטור השבחים מכפר ראמה. מסעדה לאנשים שרוצים לאכול אוכל גלילי ואין להם בלו"ז את השעות לשרוף על נסיעות.
מה אוכלים: סלטים מעשבי תבלין מלוקטים, ממולאים, תבשילים ו"שישברק שהוא הדבר הכי קרוב לאלכימיה שממש עובד".
כיכר קדומים 6

מינרווה דאוד ועוגת מינרווה. כבאכה (צילום: אפיק גבאי)
מינרווה דאוד ועוגת מינרווה. כבאכה (צילום: אפיק גבאי)

יפת ועג'מי

אבו חילווה גריל בשרים

מה זה: שיפודייה ששייכת לקצביה היפואית המצוינת שנמצאת ממש מעברו השני של הכביש. הבשרים כאן הם מהדרגה הגבוהה ביותר, כמתבקש, וגם כל המסביב טרי ובסדר גמור. לא זול, אבל על איכות משלמים.
מה אוכלים: סלטים (כלולים במחיר העיקרית), שיפודים, שווארמה.
יפת 95

שיפודי סייף

מה זה: "מקום ותיק שאף אחד לא מכיר, ומי שמכיר לא מספר עליו. כל מי שאוכל שם חוזר שוב ושוב", גילה לנו אחמד ח'טב (זיזו), בעלי אל קלחה, במדור "העיר שלי".
מה אוכלים: "מכינים שם שיפודים, וחוץ מטחינה, עמבה, סלט וירקות על האש אין שום תוספות. הבשר טעים, טרי וזול ונקי מאוד, שילוב של איכות ומחיר".
יפת 114, יפו

אבו נסאר

מה זה: מסעדת דגים ושיפודיה קלאסית עם מרפסת לים. בסופי שבוע עמוס במיוחד, וכל כמה דקות מתנגן ברקע "סנה חילווה יא ג'מיל".
מה אוכלים: הדיל הקבוע: סלטים ועיקרית במחיר העיקרית, שהוא סביר כשלעצמו.
קדם 130

קפה נאס

מה זה: בית הקפה הדרומי ביותר בתל אביב יפו. את נאס קפה פתחו רמי פחל ורוברט קובטי, תושבי השכונה ושני חברי ילדות. נאס (אנשים בערבית)  ממוקם בבית באר עתיק ומרהיב, יש בו בריזה מפוארת שאפשר לחוש בה מהמרפסת המרווחתוהקפה בו פשוט מצוין. מלבד קפה ומאפים במקום אמנות מקומית, ערבי תרבות עכשווית, סדנאות ללימוד ערבית ועוד.
מה אוכלים: עוגת גבינה
עזה 55

נאס קפה. צילום: רמי פחל
נאס קפה. צילום: רמי פחל

הזקן והים

מה זה: אי אפשר לסגור רשימה של מסעדות יפואיות בלי הזקן והים, מסעדה מיתולוגית ומונומנטלית שעדיין מספקת דיל קבוע של מנה עיקרית פלוס פתיחת שולחן עם הר של מאזטים ושירות יעיל ומהיר.
מה אוכלים: דגים מטוגנים ובגריל, פסטה פירות ים ברוטב עגבניות/שמנת, מולים בחמאה ושום, צלעות כבש.
קדם 85

קלאסיקה יפואית (צילום מעמוד האינסטגרם hazaken_v_hayam_1999)
קלאסיקה יפואית (צילום מעמוד האינסטגרם hazaken_v_hayam_1999)

המושבה האמריקאית

ג'ורג' וג'ון

מה זה: מסעדה פשוט יפיפייה במלון דריסקו הנאה לא פחות, וללא ספק הכוכבת של המושבה האמריקאית. השף תומר טל ניצח עליה במשך שש שנים עטורות הישגים יוצאי דופן, אך לאחרונה נכנסו לנעליו השפים טל סוחמי ואלעד דגן (לשעבר ממנסורה היפואית האהובה) שמביאים למסעדה את החתימה הקולינרית הייחודית שלהם ומותירים אותה פשוט נהדרת.
מה אוכלים: ספגטיני סרטנים, קרוקט ראש לוקוס, פילה דג ים ברוטב בר בלאן.
אוארבך 6

הנה היא. פסטה סרטנים. ג'ורג' וג'ון (צילום גיל אבירם) 
הנה היא. פסטה סרטנים. ג'ורג' וג'ון (צילום גיל אבירם) 

יפואי אחד נוסף וזהו

דוקטור שקשוקה

מה זה: נו באמת, אל תהיו ילדים.
מה אוכלים: שקשוקה, שווארמה וכל מה שהדוקטור רושם.
בית אשל 3

שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)
שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)