בטעם חדש: 8 מסעדות חדשות שכדאי לכם לבדוק בדצמבר

לא יודעים איך קוראים לזה, אבל תביאו שניים. JMT (צילו אמיר מנחם)
לא יודעים איך קוראים לזה, אבל תביאו שניים. JMT (צילו אמיר מנחם)

לעולם יש דרך לאזן את עצמו, וגם מול גל סגירות מסעדות שטרם נראה כמותו בתל אביב, יש במקביל לא מעט מקומות חדשים שנפתחים. אז יאללה נו, נקבל יותר דוכנים ופחות מסעדות ביניים. אלו המסעדות הכי מעניינות שנפתחו במהלך החודש האחרון

לא האמנו שבשלב כזה של המלחמה יהיו עוד מקומות שפותחים, אבל כנראה שהרעב מוצא דרך וסצינת האוכל התל אביבית ממשיכה בשלה. גם החודש מצאנו לא מעט מקומות מסקרנים ששווים את הביקור שלכם, גם אם לא תמיד את הכסף. אלו 8 מקומות חדשים שנפתחו בנובמבר וסיקרנו אותנו לטעום במיוחד, מדורגים בסדר יורד לפי מידת הסקרנות. רגע, מה זה הרעש הזה? אה סליחה, זה סתם הבטן שלנו.

>> האפי ויודע: 28 השעות השמחות הכי משתלמות במסעדות בתל אביב

1. JMT

רבות דיברנו על כמה חסר לנו קצת גיוון בכל הנוגע לאוכל אסייתי בעיר, והנה כמטה קסם צץ לו JMT (קיצור של JON MATTAENG, "טעים בטירוף" בקוריאנית), שמביא את האוכל הקוראני לרחוב הישראלי עם מזללה שלא רוצה להתחנף סתם כך לטעם הישראלי. תכינו את עצמכם לביבימבאפ עסיסי, טוקבוקי מוקרם, גימבאפ שזה סושי עם בשר והרבה גוצ'וג'אנג וקימצ'י. זה מה שאוכלים עכשיו, תתעדכנו.
לפרטים נוספים

הקימצ'י כבר בפנים. פנקייק קוריאני, JMT (צילום אמיר מנחם)
הקימצ'י כבר בפנים. פנקייק קוריאני, JMT (צילום אמיר מנחם)

2. צ'אקולי

כל הסימנים מצביעים שמדובר בלהיט עתידי, ואנחנו לא כאן כדי להתווכח עם המציאות. השף גיא גמזו פתח מסעדת ענק מעוצבת ומדוגמת על חוף הדולפינריום עם פינצ'וס, מונטדיטוס ואויסטרים ב-12 ש"ח, יינות ספרדיים וקוקטיילים מתוחכמים ממש על קו המים, וכל זה עם השפית ירדן שי (קפה אירופה לשעבר) וצוות מסעדנים מנוסים. עם 220 מקומות וגישה שאפתנית להפוך למקום הבא של הקיץ, כדאי למהר לתפוס מקום לפני שיתארך תור.
לפרטים נוספים

האיט גירל של החורף. צ'אקולי (צילום: חיים יוסף)
האיט גירל של החורף. צ'אקולי (צילום: חיים יוסף)

3. ירדנה

לא כל דוכן סביח שנפתח היה מצליח לסקרן אותנו לטעימה, אבל כאן מדובר במורשת משפחתית של ממש – בתור בן למשפחה שהקימה את סביח השרון המיתולוגי, יונתן קרמן נהג לקלף חצילים עוד כשהיה בגן, ועכשיו כשהוא הקים בשוק הכרמל מקום משלו, דוכן סביח על שם סבתו, אנחנו ממש מתים לטעום את הרמה וההיסטוריה. חוץ מזה, מקועקע לו סביח על פרק כף היד, והוא מבטיח "מנה שממיסה את הלב". נשמע טעים.
לפרטים נוספים

היד והסביח של יונתן קרמן. "ירדנה" צילום: יונתן קרמן
היד והסביח של יונתן קרמן. "ירדנה" צילום: יונתן קרמן

4. דרוזינגוף

אנחנו לרוב נגד מקומות עם משחק מילים כזה מזעזע בשמם, אבל האמת היא שקשה לעמוד בפני הריח שעולה מהפינה החדשה הזו בדיזנגוף. משלוח חם וטרי שמגיע מדי יום מדליית אל כרמל עם מיני־קישואים, חצילונים ופלפלים במילוי אורז, עלי גפן וכרוב ממולאים אורז ועשבי תיבול, מאפים דרוזים, מג'דרה ועוד תבשילים מתחלפים, ואיך לא – פיתה דרוזית. מה עוד צריך לומר? רוצו.
לפרטים נוספים

דרוזינגוף. צילום: שרון בן דוד
דרוזינגוף. צילום: שרון בן דוד

5. פסאדור

מסעדה מזן שחשבנו שנעלם מעל לפני תל אביב, ונשאר אי שם כזיכרון רחוק מאילת. אבל לא – מסעדת הפאסדור היא גרסה מודרנית של אותן מסעדות בשר אינסופיות עם מומחה בשרים שמזרים לאורך כל הערב חתיכות שונות ועסיסיות. אז נכון, אין פה רמזור ואכול כפי יכולתך כמו בימי "פאפאגיו", אבל נראה שהתפריט הקבוע מפוצץ מספיק (ובמחיר של 280 ש"ח לאדם, כדאי שיהיה), והבשר עצמו איכותי, מגוון וטעים לאורך כל הערב. חוויה מפעם שמחיה גם כאן.
לפרטים נוספים

רק בשר, והרבה ממנו. פסאדור. צילום: אסף קרלה
רק בשר, והרבה ממנו. פסאדור. צילום: אסף קרלה

6. טברנה דל מאר

בואו נוציא את זה מהדרך – זו הטברנה של טום אביב. תאהבו אותו, תשנאו אותו, זה מה יש. ואחרי זה יש את מה שטום אביב יודע לעשות – מסעדות מרימות מסוג האוכל הכיפי, כאשר הפעם הדגש הוא על מקום עם אלכוהול ואוכל פשוט ולא יקר, ואווירה שמרגישים בה בבית, עם מנות דגים ותוצרי שוק הכרמל שמסביב, והמון חיוּת. לטוב או לרע, זה מה שהוא עושה הכי טוב.
לפרטים נוספים

יש ביקוש לכשרות. טברנה דל מאר (צילום יהונתן בן חיים)
יש ביקוש לכשרות. טברנה דל מאר (צילום יהונתן בן חיים)

7. לה בארקה

"לא הבנתי למה בנאדם שרוצים לאכול דג כמו שצריך לארוחת צהריים, צריך להיפרד מחשבון הבנק שלו" הוא משפט שאנחנו תמיד רוצים לשמוע מבעל מקום חדש. וגם "רציתי להראות שיש גם פאסט פוד דגים איכותי שהוא לא רק פיש אנד צ'יפס". וגם שיש לו טייקאוף על כריך הבאליק אקמק הטורקי המפורסם, שווארמה דג ומחירים נוחים. פייר, היה חסר בעיר ספוט דגים קליל שכזה.
לפרטים נוספים

למה רק באיסטנבול? כריך באליק אקמק, לה בארקה (צילום: יעל שטוקמן)
למה רק באיסטנבול? כריך באליק אקמק, לה בארקה (צילום: יעל שטוקמן)

8. ALALI

לא נשקר, די מרתיע אותנו מקום שמתהדר ביוקרה כערך, ומתגאה במחירים יקרים, בפאסון וב"כמו בדובאי" – על אחת כמה וכמה בתקופה של צמצום. זה מרגיש דקדנטי ומוגזם, אבל גם אנחנו מוכנים להודות שמהבחינה הזו, זה רק ראוי שזה יהיה המקום שמשתלט על החלל של טופולופומפו. "ראינו בחו"ל מקומות מטורפים בממדים ובסטייל, עם תקרה גבוהה, רקדניות ושירות VALET, ואמרנו שכזה אנחנו רוצים" אומרים הבעלים, ומבטיחים תפריט פיוז'ן ים תיכוני, אווירת מסיבה והוצאות גדולות. אם זה הקטע שלכם, כנראה שעלהלי הוא המקום עבור זה.
לפרטים נוספים

יקיטורי שקדי עגל על לחוח. ALALI (צילום עוז אוחיון)
יקיטורי שקדי עגל על לחוח. ALALI (צילום עוז אוחיון)