הכי חמים בתל אביב: 8 מקומות חדשים שנפתחו וכדאי לכם לבדוק

מרינה דלאל. צילום: שחר סגל
מרינה דלאל. צילום: שחר סגל

זה היה חתיכת חודש קשוח, כך שזה לא מפתיע שכמות המקומות החדשים פחותה מהרגיל - ובכל זאת, גם בלי השבועיים בהם תל אביב הותקפה בטילים, סצינת האוכל המקומית מראה את עמידותה ומציעה לכם עוד ועוד מסעדות חדשות - החל ממסעדת החוף המושלמת ועד לבית קינוחים תאילנדים

בפעם הבאה שישאלו את התל אביבים מה עשינו בזמן המלחמה מול איראן, תוכלו לענות להם בפשטות: "המשכנו לחיות". אם איבדנו את התואר "עיר ללא הפסקה" במהלך הקורונה, נראה שהרווחנו אותו בחזרה אחרי המלחמה שבה זכינו לחיות בעיר עם הכי הרבה אזעקות, אבל גם בעיר שלא מוכנה להתחבא כל היום במקלט. עסקים נפגעו, פופ-אפים נאבדו, אחרים המשיכו לפעול אל מול חוסר הוודאות, אבל יותר מהכל שמחנו לגלות שהעיר לא הפסיקה לחדש עם עסקי אוכל טריים שפתחו לפני, אחרי ולפעמים גם בזמן שהטילים עפו לנו מעל הראש. הנה 8 מסעדות חדשות שתצטרכו לבקר בהן כדי להישאר בעניינים בעיר הכי תזזיתים בעולם, זו שגם חפצים מתפוצצים לא יעצרו.

>> באהבה: 7 מקומות שנפתחו בת"א על ידי עולים חדשים מרוסיה ואוקראינה

1. מרינה דלאל

אולי המוטיב הבולט יותר במסעדות העיר בתקופה האחרונה הוא שהן מנסות לגרום לנו להרגיש כאילו אנחנו במקום אחר מפה. תיכף יגיעו פריז וטקסס, אבל קודם כל נבקר בסן טרופה – הגלים, השמשיות, כלי ההגשה המעוטרים בלימונים עוזרים להפוך את חוף גורדון לעיירת ריביירה ציורית, ואת המסעדה החדשה של דושי לייטרסדורף (בעלי קבוצת דלאל) ומלון קרלטון הסמוך למסעדת חוף מושלמת. המחירים אמנם לא נמוכים, אבל המנות גדולות, קלילות ומרעננות בהתאם לנוף הים תיכוני של הים. ומכיוון שפתוח פה החל מ-10 בבוקר, יש לנו גם מקום מושלם לפתוח בו את הצהריים באיזי.
אליעזר פרי 10 תל אביב (מול מעגן היאכטות במרינה). לפרטים נוספים

נוף יפה מישהו? מרינה דלאל. צילום: שחר סגל
נוף יפה מישהו? מרינה דלאל. צילום: שחר סגל

2. Palette Bistro

פאלט הוא ביסטרו חדש במלון Bazaar מרשת פתאל מתהדר באופי פריזאי ומטבח צרפתי, כולל בגט שיוצא להנאת הסועדים. האווירה רומנטית וסקסית, והאוכל שיוצא ממטבחו של שף רועי דורי (משייה, L28, מלון פרא ברמת הגולן) בהתאם. יש תפריט יין בגובה העיניים ותפריט קוקטיילים שיצרה מור קורל ונעים במחירים שקל יותר לכיס לספוג (36 ל-48 ש"ח). אור נרות וחמאה מפוארת, ולפתע יפו מרגישה שוב בחיים.
שדרות ירושלים 22 יפו, לפרטים נוספים

פאלט (צילום אנטולי מיכאלו)
פאלט (צילום אנטולי מיכאלו)

3. Beef

האחים לגזיאל, בעלי רשת הקצביות "מיטמן", כבר שברו את השוק בעבר עם פופ אפ של בשרים בגריל במחרים שלא ראינו המון שנים – ועכשיו הזמני הפך לקבוע, ויש לנו מקום בו אנחנו יכולים לקנות ארוחה עם סטייק אנטריקוט 300 גרם עם כל התוספות בפחות ממאה ש"ח. אל תשאלו שאלות מיותרות, ואל תפספסו את הדיל הזוגי שתכלס יכול להאכיל גם משפחה קטנה.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט) תל אביב. לפרטים נוספים

כן, טכנית זה מה שזה. BEEF (צילום אסף קרלה)
כן, טכנית זה מה שזה. BEEF (צילום אסף קרלה)

4. סאן מיי

בשלהי שוק הכרמל, ממש ליד הסניף הוותיק של הולשטיין, נולדה לה "סאן מיי" (San Mai) – מקום שכולו מוקדש לכיסונים טעימים שאנחנו רגילים לנשנש בראשונה. מאחוריה עומד ואדים קונדרטייב, שעלה לארץ מרוסיה לפני כשנתיים וחצי, חמוש בידע להכנת כיסונים אותו רכש כתחביב בקורונה. ושמעו, טעמנו – וזה לא רק תחביב קורונה. התפריט כולל רק 4 סוגי כיסונים, אבל כל אחד מיוחד בדרכו (נסו את זה שכולו געגוע לאמא רוסיה), וכמה נשנושי צד קלילים – ויש לכם ספוט שכולו אהבת כיסונים. ובאהבת כיסונים אנחנו מבינים.
יום טוב 17, תל אביב. לפרטים נוספים

כיסוני הנחמה כאן. סאן מיי. צילום: יעל שטוקמן
כיסוני הנחמה כאן. סאן מיי. צילום: יעל שטוקמן

5. קאנום

מתי נקש, האדם שעומד מאחורי "גברת קוטייאו", כבר לימד את החיך הישראלי איך מרק תאילנדי אמיתי אמור להרגיש, ועכשיו הוא כאן כדי להעיף לכם את הסטיקי מנגו רייס מהיד, ולהחליף אותו בקינוחים תאילנדים אותנטיים – מבלי להתפשר או להתנצל. אז נכון, אולי ברגע הראשון תשאלו את עצמכם 'מה אני אוכל ולמה יש פה ביצה?', אבל רגע אחר כך כבר תגידו 'אני רוצה עוד מהמתוק המתוק הזה'. גם עיצוב המקום וכלי ההגשה משדרים שוק מבנקוק, אבל המנות הן הייחוד האמיתי. בא לנו להגיע שוב ולנסות הכל מהכל.
סמטת הכרמל 31 תל אביב. לפרטים נוספים

בטעם חדש. קאנום. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם kanom_israel
בטעם חדש. קאנום. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם kanom_israel

6. ג'ול בר

מלון הבוטיק היוקרתי ג'ול (Jewel) הוא העסק המשפחתי של טייקון הצרכנות רמי לוי וביתו רינת לוי טנג'י, ובו תמצאו את היהלום שבכתר: ג'ול בר, שמשקיף לים ומגיש מנות קטנות וקוקטיילים מתירס גילי, עגבניות מגי ותוצרת חקלאית מקומית עונתית – אבל שמות לועזיים למהדרין. אווירה ניו יורקית ונוף ישראלי זה בדיוק מה שהקיץ הזה צריך.
הירקון 84 תל אביב. לפרטים נוספים

ג'ול בר (צילום אנטולי מיכאלו)
ג'ול בר (צילום אנטולי מיכאלו)

7. סיג קפה

שוק בצלאל הלא מספיק מנוצל זכה החודש לקפה ספיישלטי יפהפה, אינטימי ומעוצב לעילא שנפתח לפני שבועות מספר על ידי סרגיי קמינצקי, שגדל לתוך עולם הקפה בזכות סבו הטורקי, ואנחנו מרוויחים מהמורשת הזו קרטדו משובח. יש גם שנע במנעד שבין אגוזי לחמצמץ, אך מלא בטעם ובלי השתלטות של החמיצות, ואת סרגיי שיתאים לכם את הקפה בול לטעמכם האישי. זאת אומרת, אם תצליחו לעקוף את הקבועים שכבר התמקמו במקום בן רגע.
בית לחם 3 תל אביב. לפרטים נוספים

המערה החשמלית. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן
המערה החשמלית. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן

8. סדונה

התקופה הזו בוודאות השאירה אצלנו כמה נזקים בריאותיים, וגם אם נאלץ לחכות שיתפנו פסיכולוגים כדי לטפל בנזקים הנפשיים, לפחות את הנזקים הגופניים נוכל לאחות בבית הקפה סלאש בר השייקים הבריאים סלאש מכון הכושר שנפתח בשינקין על ידי גילי פרי ובנימין (בנג'י) טיצ'ר – הוא יליד ארה"ב והיא גדלה בלאס וגאס – שהכירו כמדריך כושר ומתאמנת, והפכו לבני זוג. בעזרת חבר יוצא OCD הורכבו שייקים שנושאים שמות מדבריים, ומבוססים על פירות וחומרי גלם בעלי תועלת בריאותית מוכחת, לצד משקאות קפה מתבקשים וכריכים מתחלפים באותה אג'נדה של בריאות וטעם. שיהיה לבריאות.
שינקין 21א' תל אביב. לפרטים נוספים

סדונה (צילום הדר רוזנברג)
סדונה (צילום הדר רוזנברג)