פותחים שולחן: המסעדות החדשות הכי חמות של חודש מרץ

חודש פברואר היה די איטי באזורי האוכל של תל אביב, אבל ממש לקראת סופו קיבלנו בשלהי העיר מתחם אוכל עם לא פחות מ-17 אופציות לנשנש. רק אל תתנו לזה להסיח את דעתכם מכל המסעדות החדשות המעולות שנפתחו ברחבי העיר, כולל פנינה לטינית נדירה, מסעדה שהיא עבודת אמנות ועוד הרפתקני אוכל
בחודש שעבר קיבלנו ים של ראמן שנשפך לעיר, וכבר היה נראה שפברואר עומד להסתיים חלש ביחס לקודמו – אבל אז תל אביב הצטרפה לפריפריה, וקיבלה לחיקה את מתחם ביג פאשן החדש בגלילות, שכולל לא פחות מ-17 עסקים שונים לאכול בהם. אבל עם כל הכבוד למתחם המפונפן, אנחנו עכברי עיר שאוהבים בראש ובראשונה מסעדות – לכן אספנו לכם 6 מסעדות חדשות שנפתחו במהלך החודש האחרון שאתם צריכים לבדוק כדי להישאר מעודכנים בבון טון העירוני. על המתחם נדבר אח"כ.
>> מילון משפיעני האוכל: למה הם מתכוונים כשאומרים "אין טעים כזה"
Grace
שף גל בן משה, שמחלק את זמנו בין פריזם, מסעדת המישלן שלו בברלין, לפאסטל המקומית, אותה הוא מנהיג בשלוש השנים האחרונות. מה שאומר שאם פאסטל פותחת מסעדה קטנטנה שבן משה מגדיר בתור "מגרש המשחקים" שלו, ממש כדאי לכם להגיע ולבדוק. גם אם יש רק 18 מקומות ישיבה, גם אם זה מקום רק לתפריט טעימות שעולה 690 ש"ח. כי את יצירות האמנות שבן משה מגיש במהלך הארוחה בת 10 המנות (ו-3 כוסות יין, וקוקטייל פתיחה) תוכלו למצוא רק פה, וחוויה שהשף מגדיר עם המשפט היפה "כאן כל מנה היא כתב יד אישי שלי" שווה את המחיר הקשוח.
לפרטים נוספים

ניינטיז (i(90's
אחרי 20 השנים האחרונות שבילה בחצר גולדמן, פאדי יעיש החליט לא לתת לסגירתה להאט אותו וחזר לזיכרון ילדות מביקור באמריקה, וצ'יזבורגר בלתי נשכח מקנזס סיטי. לאמריקנה הזו הוא הוסיף כמה קלאסיקות של חצר גולדמן, וטעמים מהמטבח הערבי שהופכים את ההדיינר "ניינטיז" ליציאה של ממש. במיוחד אם תטעמו את הדירטי קבב – קבב כבש-טלה עם צנוברים שיעיש מכין בעצמו, אליו נוספים חמוצים, בצל ועגבניות בגריל, טחינה ועמבה בפיתה דרוזית דקיקה. לא טעמתם כזה עדיין.
לפרטים נוספים

MAZA
התקופה הסוערת בחייו של השף תומר אגאי נמשכת, אבל כל עוד אנחנו ממשיכים להרוויח אוכל חדש מזה, לא תשמעו אותנו מתלוננים. הגעגוע לסנטה קתרינה עדיין כאן, וכבר טעמנו את הסופלקיה שהקים עם גרקו – אבל "מאזה" היא הריל דיל: "חמארה מודרנית מקומית" מבית קבוצת הספיקאיזי עם תפריט ששואב השראה מהטברנות של אתונה ומהחמארות של שוק לוינסקי, מקום שמעוצב כולו בסגנון ים תיכוני שמח, ותמצאו בו אף מחוות לכמה מהמנות האייקוניות שהתאהבנו בהן בסנטה קתרינה במרוץ השנים. לא עבר זמן רב, אבל בכל זאת היית חסר.
לפרטים נוספים

פיוז'ן לטינה
חלום ידוע של כל פודי הוא להיכנס למסעדה זרה לחלוטין של עולים חדשים או עובדים זרים, ולגלות עולם קולינרי סודי שעד כה חמק מעיניכם. פיוז'ן לטינה מספקת בדיוק את האווירה הזו, רק באזור טיפה יותר בטוח של נווה שאנן (אל דאגה, עדיין יש הומלסים). במהלך השבוע מציעים במקום תפריט לטיני שקרוב יותר למה שאנחנו מכירים – בוריטו, פהיטס, כנפים ברוטב וכו' – אבל בסופ"ש נפתח השולחן לסעודה קולומביאנית-פרואנית עם מנות שמביאים מהבית בדרום אמריקה. חפשו הפתעות, לפעמים אשכרה מוצאים.
לפרטים נוספים

בית גולדברג
המציאות הלא יציבה מחייבת גם את עסקי האוכל של תל אביב להגיב במהירות, ולא צריך יותר מחצי שנה כדי להבין שמשהו לא עובד. אנשי "קפה פטיט", שהתמקמו בפינה בלתי נשכחת ברוטשילד, החליטו להפוך את המגמה ולהשתנות מבראסרי לבר אוכל קליל וגמיש יותר. ברוסקטות, תמנון צלוי וקרפצ'יו ואתם מבינים לאן זה הולך – מקום טרנדי שממוקם בנקודה אסטרטגית על רוטשילד. לפעמים זה בדיוק מה שצריך.
לפרטים נוספים

גרינברג בורגר
כבר כמעט השלמנו עם העובדה ששינקין הולך להיות מעדניה אחת גדולה מתחילתו ועד סופו, והנה – המבורגר! ולא סתם המבורגר, כי אם גרינברג בורגר של אורי עשת, שהצטיין בשנה האחרונה בצפון העיר ושולח שלוחה ללב העיר. יש גם סמאש, יש הברקה לטבעונים, יש גלידה וינטג' ופתוח בשבת, וסוף סוף התל אביבים שלא מוכנים לחצות את הירקון יכולים לטעום גם הם את הבורגר העשוי לשלמות.
לפרטים נוספים

ביג פאשן גלילות
כן נו, אנחנו עילאים ומתנשאים, אבל גם אנחנו לא יכולים לעמוד בפני מתחם אוכל ענק, שמהווה חלק לא מבוטל ממתחם ביג פאשן גלילות. אז נכון, רוב העסקים שנפתחו כאן הם פשוט סניפים נגישים להגעה של מקומות ממרכז העיר כמו פיצה הר סיני או העוף של אהרוני, אבל יש גם לא מעט חידושים כמו קאפרי – מסעדה איטלקית מבית פומו, נאפו ובר איטליה; רופטופ בר שעומד להיפתח בהובלת דוד טור (AKA44); קוקטייל בר ובית קפה של פקטורי 54 ועוד. באמת שיש המון מה לבקר.
לפרטים נוספים
