קו ראשון למים: 17 מסעדות שנמצאות על הים, או עם הנוף לשם

מנרה (צילום אסף קרלה)
מנרה (צילום אסף קרלה)

מהגג או מהמרינה, על החוף או בטיילת - יש לא מעט מקומות בתל אביב שמציעים ארוחה טובה מול נוף עוצר הנשימה של הים. הבחירות של טיים אאוט: מהבר הפשוט ועד מסעדות היוקרה, אלו המקומות הכי טובים לשבת מול הים, רק עם צלחת מלאה בכל טוב

25 ביולי 2025

תל אביב ויפו הן שתיים שהן אחת בים, באור ובקו אופק שמחבר בין השמש לקצף הגלים. לאורך הרצועה הכחולה והנחשקת הזו צומחות מסעדות שף אלגנטיות ומסעדות חוף שמבינות היטב את הערך של נוף כחול, גם אם לפעמים מפרידה בינו ובין האורחים ויטרינה מצוחצחת. כאן לא מדובר רק באוכל אלא בחוויה כוללת: שקיעה שמאירה את הצלחת בגווני ורוד וכתום, בריזה שמפזרת את ריח הדגים  וקוקטייל שמתאים בול לסיטואציה. מסי אנד סאן ועד חוף גבעת עלייה דרך המרינה והטיילת, קו המים הפך לא רק למוקד בילוי אלא גם לזירה קולינרית מרהיבה. אם פעם מסעדות עם נוף לים הסתפקו בתפריט סתמי ונוף מרשים, היום הסטנדרט השתנה: המטבח חייב להרשים לא פחות מהגלים שמתנפצים במרחק נגיעה. לארוחת דגים מוקפדת, טאפסים ליד הגלים או סתם דרינק עם מבט לאופק – אלו המקומות שיעשו לכם את הקיץ.

טורקיז

על מסעדה שקיימת משנת 1991 אפשר לומר שבמה שעובד אין צורך לגעת. באווירה ובהרכב האנושי, טורקיז משדרת יוקרה במובן הכי בלינגי של המילה אבל המטבח הוא ההפך מכך, יציב וסולידי ומנוהל כבר שנים על ידי שף רז סלע והשף קונדיטורית המבריקה סאני דרעי. המנות נדיבות, חומרי הגלם הם מהטובים שאפשר להשיג ואת העלעלים והפרחים תשאירו למקומות אופנתיים אחרים. לכאן באים – רצוי במרצדס נוצצת – לאכול טוב ולחגוג את החיים.
טורקיז, הרצל רוזנבלום 6, סי אנד סאן

הכל זהב. טורקיז (צילום מהאינסטגרם turkiz_restaurant)
הכל זהב. טורקיז (צילום מהאינסטגרם turkiz_restaurant)

>> 37 מסעדות ומזללות שאפשר לאכול בהן טוב ביפו
>> 10 הרופ-טופים הכי כיפיים על גגות תל אביב

תריסר

למרות התקופה הקשוחה והאתגרים שהיא מביאה איתה, מסעדת תריסר התמקמה בזכות ולא בחסד ברשימת מסעדות הפיין דיינינג הטובות בעיר. המטבח של שף ענר בן רפאל־פורמן משתכלל ומתעדן כל העת, וחיפוש מתמיד אחר מקורות השראה וחומרי גלם מחזק את התמה המקומית־עונתית. המנות והקוקטיילים מעוררי מחשבה ונוף הנמל תמיד רומנטי ומזכיר זמנים תמימים יותר (חוץ מאשר ביולי-אוגוסט).
תריסר, נמל תל אביב, האנגר 12

שף ענר בן רפאל, תריסר (צילום חיים יוסף)
שף ענר בן רפאל, תריסר (צילום חיים יוסף)

קציר

מאז פתיחתו לפני כשלוש שנים, מלון קמפינסקי עמל על ייצוב מערך המזון והמשקאות ברמה הראויה לחמישה כוכבים. מסעדת קציר הבשרית־כשרה שנפתחה לאחרונה אינה מתיימרת להמציא את הגלגל, אך היא כן מקפידה לשקף את המטבח הישראלי־ים תיכוני בפרטים הקטנים ובחומרי גלם מקומיים, למשל שמן עשבי תיבול שלוקטו בהרי יהודה ווסאבי ישראלי. כל אלה עטופים בעיצוב יפהפה, שירות מקצועני ונוף לטיילת ולים, בחוויית בילוי בניחוח חו"ל מבלי לעבור בנתב"ג.
קציר, הירקון 51 (מלון קמפינסקי)

חמישה כוכבים לפחות. קציר (צילום אסף קרלה)
חמישה כוכבים לפחות. קציר (צילום אסף קרלה)

גרקו ביץ'

אפשר להתווכח עד מחר עד כמה היא נאמנה למקור, אבל אי אפשר להתווכח עם הלוקיישן ועם האווירה השמחה. כמו טברנה באי יווני, גרקו ביץ' יושבת על קו המים ומציעה שולחן עמוס מזאטים, סלטים ומנות שאי אפשר לטעות בשיוכן הלאומי. בתנאי החום והלחות בקיץ הישראלי, מומלץ לפתוח שולחן עם סקורדליה, צזיקי וחברים, להוסיף לאוזו כמה קוביות קרח ובסוף הארוחה לשכשך רגליים במים. כשכרטיס ליוון עולה כמו טיסה לניו יורק, זה המקסימום שאפשר לעשות.
גרקו ביץ', טיילת שלמה להט 17 (חוף פרישמן)

פרישמן או מיקונוס? גרקו (צילום יח"צ גרקו)
פרישמן או מיקונוס? גרקו (צילום יח"צ גרקו)

סטולרו

עם בריכת גורדון מצד אחד והמרינה מצד שני, סטולרו יושבת בנקודה תל אביבית אסטרטגית לא פחות מהבעלים אמור קנצפולסקי, בנו של המציל המיתולוגי טופסי, ורוני מזרחי – מראשוני קהילת הגולשים בארץ. עבורם זוהי סגירת מעגל עם המקום שבו העבירו את שנות ההתבגרות ומחווה למשפחת סטולר, שבנתה ותכננה את בריכת גורדון. פנורמה של תרני יאכטות על תקן תיבול משדרגת את התפריט  מארוחת בוקר ועד לדרינק רומנטי בחשיכה.
סטולרו, אליעזר פרי 14 (חוף פרישמן)

קו ראשון ליאכטות. סטולרו (צילום יעקב בלומנטל)
קו ראשון ליאכטות. סטולרו (צילום יעקב בלומנטל)

מנרה

מסעדת מנרה מתעוררת מדי בוקר עם הים התיכון מול העיניים. היא חושבת עליו, חוגגת אותו ויודעת להרים לו בתפריט חלבי־דגי כשר, שגם אתאיסטים ישמחו לטעום ממנו. בימים אלה ממש מתקיימת במנרה סדרת ארוחות קיץ, שבהן מארח שף יובל פכלר קולגות ששמים בצלחת את ירקות העונה, שמש ושמחת חיים, עם קריצה לאילת, אשדוד ואיביזה. למיקסום החוויה הרומנטית מומלץ לתזמן את הביקור לשעת השקיעה, להתענג על הנוף ולשמוח שאתם במזגן.
מנרה, הירקון 115 (מלון שרתון)

מטבח תיכון חדש וכשר. מנרה (צילום: אסף קרלה)
מטבח תיכון חדש וכשר. מנרה (צילום: אסף קרלה)

גריל רום

בתל אביב אין ואקום, וכך בחלל האיקוני שאכלס את מסעדת אנימאר הנהדרת (ובעבר הרחוק את רפאל והולה) התמקם הגריל רום – סניף של הסטייק האוס המצוין ממלון המלך דוד. אלא שבעוד שבירושלים התפריט כשר, בשלוחה התל אביבית מוגשים גם אויסטרים ומולים, ואת הסטייק תקבלו כשהוא משכשך בחמאה מומסת. הים נשקף מהוויטרינות הגדולות במלוא הדרו ועוטף את התפריט הניו יורקי ב-50 גווני טורקיז החל מהבראנץ' השווה ועד לדרינק לילי בבר החדש והצמוד Back Room.
גריל רום, הירקון 87

כזה נוף אין בירושלים. גריל רום (צילום ויקה פלסקוב)
כזה נוף אין בירושלים. גריל רום (צילום ויקה פלסקוב)

מסעדת חוף מציצים

אריק ושיסל כבר אינם איתנו ואורי זוהר שרוי בעולמה של תורה, אבל חוף מציצים עדיין כאן עם אותו חול זהוב ומפרצון שקט. מסעדת חוף מציצים אינה מתפתה ליישר קו עם הלוקיישן ומציעה מנות שראויות למזגן ומפה לבנה, למשל שרימפס וקלמרי ברוטב יין לבן וחמאת הדרים וטורטליני פולנטה. מכיוון שאנו בכל זאת בלב הלבנט, תוכלו לבקש ולקבל כאן גם אבטיח ובולגרית, צ'יפס ופלאפל ואפילו חומוס, ואף אחד לא יעיר לכם שהרגליים מלאות חול.
מסעדת חוף מציצים, חבקוק הנביא 1

מציצים. צילום: אנטולי מיכאלו   
מציצים. צילום: אנטולי מיכאלו   

מרינה דלאל

למרינה דלאל החדשה יש את כל מה שמסעדת חוף יוקרתית ושיקית צריכה: אווירת סן טרופה בין היאכטות, מנות נדיבות וחוויית אלפיון עליון במחירים דומים לכל מסעדה אחרת באותה רמה. שיתוף הפעולה בין הבעלים דושי לייטרסדורף ומלון קרלטון מזריק חיים ואופטימיות לאזור המרינה, והנוף פרייסלס בכל שעות היממה. כוס יין ומשהו קטן ליד וניצחתם את הסיסטם.
מרינה דלאל, אליעזר פרי 10 תל אביב

נוף יפה מישהו? מרינה דלאל. צילום: שחר סגל
נוף יפה מישהו? מרינה דלאל. צילום: שחר סגל

מייק'ס פלייס

לא לגמרי מסעדה, אבל לחלוטין מוסד. ותהרגו אותנו, אבל אנחנו עדיין מפנטזים על המנות המטוגנות שיוצאות ממטבח המסבאה האמריקאית הזו שמשקיפה מנקודה אסטרטגית על הטיילת. כנפי עוף נוטפי רוטב, סלופי ג'ו מרושל היטב, בירה קרירה ממגוון ענק וקו ישיר לנקודה מרכזית בטיילת, אבל מספיק רחוק כדי לטבוע באנגלית שמסביב ואווירת האמריקנה עד לניתוק קליל מול הגלים. והאם זה לא מה שכולנו רוצים?
מייק'ס פלייס, הרברט סמואל 90 תל אביב

חלומות לאמריקה, מציאות בישראל. מייק'ס פלייס. צילום: עדי פועה וענבל קורמן
חלומות לאמריקה, מציאות בישראל. מייק'ס פלייס. צילום: עדי פועה וענבל קורמן

צ'אקולי

המסעדה היפהפייה במרכז הספורט הימי שהוקם על חורבות הדולפינריום היא אכסנייה שהולמת את מידותיה של שפית ירדן שי. עם טמפרמנט ג'ינג'י מגובה בטונות כישרון ואמביציה היא סוחפת אחריה בריגדת טבחים, שמעניקה לדגים ולפירות הים טעמים שהם בעצמם לא היו מאמינים. תחת פרגולה רחבה, אל מול קו אופק טורקיזי שמואר בקרני שמש זהובות, מוגשות מנות מפתיעות, חכמות ומרגשות, שמדברות ים במבטא דרום תל אביבי עם קריצה לחופי ספרד. רק כשמגיע הזמן להתקפל נופל האסימון שהקומבינציה הפשוטה הזאת – כוס צ'אקולי צונן, כמה מנות קטנות ובועטות ובריזה נעימה – מצליחה לייצר חוויית בילוי מהשוות בעיר.
צ'אקולי, הרברט סמואל 3

צ'אקולי (צילום: חיים יוסף)
צ'אקולי (צילום: חיים יוסף)

עלמה ביץ'

מסעדת מאנטה ריי אמנם נסגרה לשיפוצים אבל עלמה ביץ' חי ובועט כהרגלו. בר החוף האהוב מציע נשנושים ומנות כיפיות בכלי חד"פ, קרטיבים לילדים ומרגריטה קפואה להורים באווירת חוף קלילה פלאס די ג'יי וריקודים בסופ"ש. עבורנו ועבור תל אביבים רבים, עלמה ביץ' הוא אוויר לנשימה וסמל לשפיות שעדיין קיימת במעוז החילוניות האחרון בארץ.
עלמה ביץ', קויפמן 7 (חוף עלמה ביץ')

היא רק נראית תמימה. מרגריטה קפואה בעלמה ביץ' (צילום: מאנטה ריי)
היא רק נראית תמימה. מרגריטה קפואה בעלמה ביץ' (צילום: מאנטה ריי)

JAPON

האסייתית החדשה במלון סטאי היפואי, פנינת אדריכלות מרהיבה כשלעצמה, היא אחות תאומה למסעדה שבמלון סטאי מיאמי. ככזו היא מציעה שלל תענוגות לבעלי ממון, כמה אופציות צנועות לכולם ובעיקר נוף מטריף לים ושיק ברמת פרייסלס. רולים וסושי מפורק, סלט פפאיה תאילנדי ועוד מוגשים באווירה אלגנטית שמדגישה את הקסם של המקום. וכשהשקיעה צובעת את המרפסת בזהב – JAPON הופכת לאחת המסעדות הרומנטיות בעיר.
ג'אפון, דוד רזיאל 22, יפו

JAPON (צילום סוכנות סינדי לוי)
JAPON (צילום סוכנות סינדי לוי)

קלמטה

חלון פנורמי ענקי משקיף אל הים ומשדרג כל מה שתטעמו בקלמטה. המסעדה היוונית-ישראלית-יפואית נמצאת בכיכר קדומים הציורית אך מרכז העניינים כאן (פרט לשולחן כמובן) הוא הנוף החד פעמי, מנוקד בצריחי כנסיות וסירות דייגים ציוריות. תפריט יווני קלאסי שעובד כבר שנים וקוקטיילים שיצר המיקסולוג אריאל לייזגולד (223, בלבוי) מקבוצת הבעלים, משלימים את החוויה שאמנם קורית ביפו העתיקה אבל מרגישה כמו בעיירת חוף בפלופונז.
קלמטה, כיכר קדומים 10, יפו העתיקה

הכל יותר טעים עם הנוף היפואי המושלם. קלמטה (צילום יח"צ)
הכל יותר טעים עם הנוף היפואי המושלם. קלמטה (צילום יח"צ)

קסיס

על חוף גבעת עלייה, בין מים לשמיים ועל רקע קריאות המואזין, מסעדת קסיס הוותיקה מציעה אחת מחוויות האכילה היפות בעיר, אם לא בארץ כולה. כשהים נמצא במרחק נגיעה קשה להתרכז בצלחת, אבל התפריט המגוון מסיט בכל זאת את תשומת הלב למנות קונצנזוס שקולעות לטעם הקהל. מעדיפים משהו יותר פשוט? בקיוסק הצמוד תוכלו לרכוש בשעות הבוקר טוסטים, כריכים ושקשוקה כדי לפתוח את היום בשלווה מול הגלים.
קסיס, קדרון 44, יפו

קסיס (צילום מתוך האינסטגרם cassisisrael)
קסיס (צילום מתוך האינסטגרם cassisisrael)

LOOKOUT

התוספת הכי חדשה לרשימת המסעדות עם נוף למים נמצאת דווקא לא ליד הים אלא ברופטופ של לגונת הגלישה SRF PARK TLV בפארק מנחם בגין, לא רחוק מכפר שלם. על רקע נוף שמזכיר כפר גולשים בסרי לנקה מוגש תפריט שכולו מנות ראשונות וביניים בהשראה טרופית־ים תיכונית, עם עמדת מוזיקה ואווירה קלילה. כשקו החוף עמוס ואין חניה ברדיוס קילומטרים, לוקאאוט מרגישה כמו סוד שמור שבו אפשר ללגום קוקטייל ולשכוח שאתם עדיין בתל אביב.
LOOKOUT, מתחם SRF PARK TLV

LOOKOUT (צילום איתי סליקטר)
LOOKOUT (צילום איתי סליקטר)

עברי בפארק

דמיינו את עצמכם זוללים פיצה בוראטה בחיק הטבע, מבלי לצאת מגבולות תל אביב. נשמע AI? עברי בפארק, בית הקפה של מחלבת עברי המצוינת, התמקם בפאתי העיר עם נוף מושלם באחד הלוקיישנים היפים בסביבה. יש כאן שפע פיצות וקלצונה עסיסי, ארוחת בוקר ויין צונן שכיף לאכול ולשתות מול האגם הפסטורלי ולדמיין שאתם בשווייץ. לא ים, אבל עם מים שכאלה זה לא משנה.
עברי בפארק, פארק אריאל שרון

בוראטה עם נוף. עברי בפארק (צילום מהאינטגרם ivrydairy)
בוראטה עם נוף. עברי בפארק (צילום מהאינטגרם ivrydairy)