20 מסעדות, בתי קפה ועוד מטעמים שמסתתרים בשוק הפשפשים

תהיה התאוששות? שוק הפשפשים (צילום: שאטרסטוק)
תהיה התאוששות? שוק הפשפשים (צילום: שאטרסטוק)

צאו לפשפש: השוק היפואי ראה תקופות טובות יותר, ובהיעדר תיירים זה עלינו למלא את החסר. למרבה המזל, יש לנו הרבה מה לחפש שם - דגים מטוגנים במחיר שפוי, קבב בולגרי מקום המדינה ועוד מקומות שממש שווה לכם לבקר בשוק הפשפשים

זו לא תקופה טובה להיות יפו. המתח באוויר, התחבורה פקקטע, ששדרות ירושלים גוססת והרחובות ריקים. אחד הנפגעים מכך הוא שוק הפשפשים, שגם ככה עבר כמה שנים לא קלות, וכיום ריק מתיירים, נשען בקושי על תושבי השכונה ורק מנסה לשרוד. מכיוון שאנחנו אוהבים להרים דווקא לאלו שהכי קשה להם, אספנו את 20 המקומות הכי מהנים ומיוחדים להגיע אליהם בשוק היפואי האהוב. צאו לפשפש.

>>

מסעדות

קפטן הוק

ההוכחה לכך שלא בכל פעם שמתחשק לאכול פירות ים צריך לפדות קופת גמל. בקפטן הוק יגישו לכם מנות שרימפס וקלמארי לא מתחכמות במחירים סבירים ויצ'פרו בצ'ייסר וחיוך. ובימינו זה שווה המון.
עמיעד 13

בלי להתחכם כשאין צורך. קפטן הוק (צילום אנטולי מיכאלו)
בלי להתחכם כשאין צורך. קפטן הוק (צילום אנטולי מיכאלו)

אונזה

מרגע ששף אליעד דנון לקח את אונזה לידיים, המקום השתפר בכמה וכמה רמות. הבר מסעדה הוותיק השיב לעצמו את תהילת העבר, וכעת יש בו שוב תפריט שפיצי עם מנות מסקרנות שמתכתבות עם יפו ועם אגן הים התיכון. שרק יישאר ככה.
רבי חנינא 3

הפנינה של השוק. אונזה (צילום חיים יוסף)
הפנינה של השוק. אונזה (צילום חיים יוסף)

אלבי

במקום להיתקע בנתב"ג בציפייה להגיע ליוון פשוט יותר לקפוץ לשוק הפשפשים, כי באלבי יש ווייב של טברנה ואת כל הקלאסיקות מהמטבח היווני. עם מספיק אוזו אפשר לדמיין שהאורות של פיראוס מזכירים את חיפה, או את יפו.
עולי ציון 6

בין יפו לאתונה. אלבי (צילום: גיל אבירם)
בין יפו לאתונה. אלבי (צילום: גיל אבירם)

אנטיליה

אנטיליה היא בר פסטה ויין יפואי ששוכן במבנה הקשתות המרהיב בסמוך לשוק הפשפשים. במקום, פסטה טרייה ומצוינת במגוון רטבים מתחלפים, החל מבולונז קלאסי, ועד חמאה ולימון עם ארטישוק או פסטה ים תיכונית עם סרדינים ופלפל שאטה. במקום גם סלטים רעננים, וטירמיסו וטארט לימון. מבחינת היינות תמצאו מגוון של יינות ביו-דינמאיים, טבעיים ועוד במחירים נוחים.
 רבי פנחס 4

בלי מלצרים, בלי דאווין, עם פסטה ויין. אנטיליה (צילום מורין קלטש)
בלי מלצרים, בלי דאווין, עם פסטה ויין. אנטיליה (צילום מורין קלטש)

סלאס וקיצ'וקאי

השף אור גינסברג מתמקד בשתי מסעדותיו שבשוק הפשפשים במנות דגים נאים, המשלבות חומרי גלם ים תיכוניים עם השפעות יפניות. בסלאס ישנה אווירה אינטימית ויוקרתית ועד 32 סועדים כל ערב, ובמהלך הארוחה הסועדים רואים את השף מכין את המנות מול עינהם. בקיצ'וקאי (בלאגן במטבח ביפנית) מבחר מנות דגה טרייה ורולים של סושי באווירה משוחררת יותר ומחירים נגישים באופן יחסי.
סלאס, תנחום 6
קיצ'וקאי, עמיעד 10

סלאס. תנו בסושי (צילום: אור גינסברג)
סלאס. תנו בסושי (צילום: אור גינסברג)

איטלקיה בפשפשים

יש לנו ריספקט למקומות שעושים את עבודתם נאמנה במשך שנים, והאיטלקיה בפשפשים היא בדיוק כזו. אין פה יורקי אש ורקדניות, רק פיצה טובה ומנות פסטה עם טוויסט מקומי קטן, שולחנות על המדרכה ואפס פוזה. באפריטיבו מצטרפת לכל אלה הנחה יפה של 30 אחוז על כל התפריט.
עולי ציון 16

פינת הבלקן

אין פה קוקטיילים וגם לא סביצ'ה, רק קבב בולגרי עסיסי בגריל פחמים, איקרה וסלט חצילים, במיה וגיבץ' ובקיצור – אוכל בלקני מסורתי בביצוע נהדר. המסעדונת העממית הוקמה בשנת 1948 ונמצאת עד היום בבעלות המשפחה, נצר לתקופה שבה יפו הייתה מעצמה בולגרית לכל דבר. ככזו מגיע לפינת הבלקן פרס כלשהו, או לכל הפחות תמיכה מהמדינה.
עולי ציון 32

קן הקוקיה

זה לא בדיוק בר וגם לא בדיוק מסעדה, אבל אם תקראו לו חלל תרבות, אמנות וקולינריה יש מצב שקן הקוקייה יסתובב. כדאי לעקוב אחר הלו"ז כי לפעמים קורים כאן דברים מעניינים ממש, למשל סטודיו גורשה – הפופ אפ האתיופי של אלעזר טמנו, והארוחות הטבעוניות של שף עומר טל.
עולי ציון 26

פופ אפ סטודיו גורשה בקן הקוקייה (צילום דנה חי)
פופ אפ סטודיו גורשה בקן הקוקייה (צילום דנה חי)

ברים

הגפן – חצר יין מקומי

הנקסט דור של קן הקוקייה, רק שביפו לא משתמשים בכאלו מילים מפוצצות. הגפן מתמחה ביינות ישראלים – יש כאן יותר מ-100 יינות מכל הארץ, שמוגשים בגובה העיניים. אפשר להעמיק בשיחה עם הברמנים או פשוט ליהנות מהמרחב האורבני הירוק, שתי אופציות שהן לגמרי סבבה.
נועם 3

אקבר

הוא משתלט על כל הסמטה ועושה זאת בחינניות קלילה ולא מתיימרת, כמו ברי רחוב במדריד ונאפולי. הגיל הממוצע באקבר הוא 20+ ולכן תמיד שמח כאן. תנו לעצמכם ללכת בעקבות המוזיקה, נקישות הכוסות והצחוק, ולא תתאכזבו.
רבי נחמן 2

שאפה

שאפה גם היא מוסד יפואי ותיק שבכלל התחיל ממספרה (שעוד קיימת ברחוב) והתרחב לעבר בר-קפה-מסעדה. האוכל מעולה, יצירתי ורענן ויש התחשבות בכל הנטיות התזונתיות, האלכוהול כיפי ובאחלה מחירים וכשיושבים בשאפה יש את התחושה הזו שאתם פשוט במקום הנכון. חוץ מזה בערבים מנגן דיג'יי ופעם בשבוע יש גם הופעה חיה ושאר הרמות.
נחמן 2

אין כמו יפו בלילות וגם הימים בסדר. שאפה (צילום: שירה פטל)
אין כמו יפו בלילות וגם הימים בסדר. שאפה (צילום: שירה פטל)

האלכימאי

מה דעתכם על קוקטייל עראק מושרה בזעתר וסירופ קינמון? או וודקה עם ברנדי משמשים וסיגליות? טרנד ברי היין קצת דחק הצידה את הקוקטיילים, אבל באלכימיסט הם עדיין תופסים את מרכז הבמה. אם השריות, פירוטכניקה ומרכיבים סודיים עושים לכם את זה, הם נמצאים כאן בשפע בדרינקים צבעוניים, יצירתיים וכלל לא שגרתיים.
רבי נחמן 4

רעמסס

הקוליות שהרעמסס מפיץ סביבו מספיקה כדי להאיר את כל שוק הפשפשים. הבר הוותיק מבית 85/15 הוא וואן סטופ שופ של אוכל טוב, אלכוהול ואווירה, מקום שגם בליינים יותר מבוגרים ירגישו בו נוח. בים של ברים רועשים, הרעמסס הוא אי של טעם טוב ומקצוענות ללא רבב.
הגמנסיה העברית 7

קפה, בייקרי ועוד

אדא חנינא

עוד לפני שהתענגנו עליו בלוינסקי, היה אדא קפה שייך ליפו. מאז ועד היום הקפה שמוגש שם הוא מהטובים בעיר ושייך למסורת הגל השלישי שמקפידה על סחר הוגן, תנאי ייצור מוקפדים תחת תו תקן מחמיר ואיכות בלתי מתפשרת. מה שאומר- ספל קפה מושלם, נעים, חמים וטעים. לצד הקפה יש שלל מאפים מפתים ופריכים, ואם תטפסו למעלה במדרגות תמצאו גם את חלל העבודה האידאלי, סוד עירוני שאופס סיפרנו לכם עליו.
רבי חנינא 9

אין שבת קודש כמו שבת ביפו. קפה אדא חנינא (צילום: יחסי ציבור)
אין שבת קודש כמו שבת ביפו. קפה אדא חנינא (צילום: יחסי ציבור)

יאפה כנאפה

יאפה כנאפה היא זו שהתחילה את תור הזהב של הכנאפה בעירנו, ואנחנו זוכרים כמו אתמול את הפעם הראשונה שאכלנו בה כנאפה טרייה ונדירה עם גלידת חלב עיזים טורקית מרגשת. מאחורי המקום עומדים צמד החברים אבו ניג׳ם ושחאדה אבו שאחדה שבעקבותיהם עמדנו שעות ארוכות בתור וחיכינו לכנאפה. חוץ מזה תמצאו שם גם בקלוואות, מלבי, סחלב בימים החורפיים וגם תה עם נענע וקפה טורקי.
עולי ציון 24

יאפה כנאפה (צילום: נטלי חסין)
יאפה כנאפה (צילום: נטלי חסין)

פיצה פור דה פיפל

מדובר בפיצה שכונתית אך היא לא שכונה בכלל. הבצק נהדר ודקיק בעל שוליים פריכים ונמתחים, הגודל נדיב ומבטיח והטופינגז טריים ומסקרנים. למשל פיצה פולנטה עם תירס טרי ומתוק, מוצרלה וצ'ילי חריף, או פיצה שחורה עם רוטב פטריות טריות שנצלות בטאבון, מוצרלה, זוקיני ושמן זית וגם פיצת פפרוני קלאסית שהיא נהדרת ומזמינה. לקינוח קלצונה נוטלה שאין לנו הרבה מה להוסיף עליו חוץ מזה שמדובר בסוס מנצח.
עולי ציון 26

פיצה פור דה פיפל. מאינסטגרם
פיצה פור דה פיפל. מאינסטגרם

פועה

אי אפשר לדמיין את שוק הפשפשים בלי פועה שפועלת בו כבר עשרים וחמש שנה, כבוד בהחלט. פועה הוא ביתם של רבים, החל מחיילי גל"צ העייפים ועד גמלאי העיר שהגיעו לסיור יפואי והתיישבו לקפה ומאפה. כל אחד ימצא את עצמו בתפריט האוכל שמציע מבחר של אוכל טרי, מזין, טעים ונעים. גם השירות החייכני והעיצוב במקום תורמים לתחושת הבית השורה במקום. בקיצור, לחיי עשרים וחמש השנה הבאות.
רבי יוחנן 8

מקום שכולו טוב. פועה (צילום: פייסבוק/@cafepuaa)
מקום שכולו טוב. פועה (צילום: פייסבוק/@cafepuaa)

מילק בייקרי

מאחורי מילק עומדת השף קונדיטור המוערכת עדי קיהן, שהשתלמה ולמדה פטיסרי בפריז והביאה אלינו ללבנט את יכולותיה המרשימות ואת האסתטיקה המדויקת שלה. או במילים אחרות, קרואסונים מדופדפים לעילא ולעילא, מאפים אלגנטיים עם פירות טריים וקרמים ענוגים, קנלה די בורדו, פחזניות עמוסות קרם פטיסייר להשתגע מהן וגם גרניטה קפה שהיא כל מה שצריך בימי הקיץ האלה.
בית אשל 5

פאי לימון ושוקולד לבן, מילק בייקרי (צילום: וזאני)
פאי לימון ושוקולד לבן, מילק בייקרי (צילום: וזאני)

דאמה

דאמה הוא בית קפה מבית היוצר של השאפה, אליו הצטרפו אביב משולם ואידה סקומבנד. אביב מישראל ואילו אידה משבדיה, מה שמבטיח בית קפה רגוע עם טמפרמנט שבדי עם טויסט מזרח תיכון. בפועל, קפה ומאצ'ה נהדרים וגם מאצ'ה עם הל, מאפים טריים ומסקרנים דוגמת קנלה עם שוקולד לבן או טארט חושחש, ארוחות בוקר מבוססות ירק וביצים ועוד מנות מפתיעות ומתחלפות.
נחמן 1

דאמה (צילום יח"צ)
דאמה (צילום יח"צ)

מאפה ליאון

עוד שריד מהעלייה הבולגרית בשנות החמישים שהפכה לקהילה מפוארת עם מורשת גסטרונומית. הימים שסבתא ג'ולי מתחה עלי פילו בבית חלפו ואינם, אך העסק המשפחתי נותר נאמן לטעמים ולמסורות, ללא מרגרינה ושאר מרעין בישין. תנו ביס בבורקס תרד וגבינה ותבינו למה מדובר באצולה יפואית.
עולי ציון 17