מחתרת הסוכר: המשלוחים המתוקים הסודיים הכי שווים בתל אביב

חלת מרציפן הדרים, עוגיות שוקולד צ׳יפס וסופגניות ממולאות בנוטלה: הקורונה הוציאה את השף קונדיטורים הכי טובים בעיר לחופשה כפויה ואתם מרוויחים משלוחים מתוקים חלומיים עד הבית

פאי שוקולד של נעמה שטייר (צילום: עדי צבי)
פאי שוקולד של נעמה שטייר (צילום: עדי צבי)
11 במאי 2020

אם נדמה לכם שאנחנו כותבים בעיקר על מתוקים, יש דברים בגו. סגירת המסעדות הוציאה את הקונדיטורים לחופשה כפויה, רק שאצלם היא אינה מסתכמת בבינג' בטרינינג. במקום זאת הם עושים מהלימונים פאי ומהשוקולד גנאש, ומייצרים באופן פרטי־מחתרתי מאפים, עוגות וקינוחי בוטיק מושקעים. אופים מוכשרים שתמיד רצו להפגין יכולות הצטרפו לטרנד עם יוזמות והמצאות שמוסיפות טאץ' צבעוני לסצנת המתוקים המבעבעת.

קינוחים כמו בפריז | נעמה שטייר

פודיז ותיקים זוכרים אותה כמי שהקימה את הקונדיטוריה המפוארת בהרברט סמואל. כיום נעמה שטייר מחוץ למשחק הממסדי והיא מייצרת באופן פרטי קינוחים למלגו ומלבר, בושוויק ועוד מקומות עם תפריט מנות אחרונות שווה. בפרוץ המצב שמה שטייר דגש על השוק הפרטי והיא מכינה עוגות קינוחים שנראים כאילו נשדדו הרגע מוויטרינה בפריז, או לפחות ממסעדת שף: פחזנית קרמל מלוח ואגוזי לוז רכה ואוורירית, בנופי קרמל מלוח שלוקח את הקינוח הסטנדרטי למחוזות הוט קוטור, פאי שוקולד מושחת ועוד. חלק מהקינוחים אפשר לקבל גם כעוגה גדולה, ועל הדרך כדאי לזרוק לסל הווירטואלי עוגת שמרים לקפה של הבוקר. 25-38 ש"ח.
הזמנות בטלפון 054-4966302

אל תכריחו אותנו לבחור (צילום: נעמה שטייר)
אל תכריחו אותנו לבחור (צילום: נעמה שטייר)

פופ אפ קינוחים | IDanny

החל"ת לא פסח על עידן קושניר ודניאל לביא, זוג בחיים וקונדיטורים במשרה מלאה ברביבה וסיליה. אלא שבמקום רביצה ממורמרת מול המסך כמונו הם החליטו לעשות מעשה ופתחו פופ אפ קינוחים אלגנטי: קרופין במילוי קרם שוקולד מריר וקפה; קינוח תות, יוזו ונענע; טרטלט שוקולד, אגוזי לוז וקרמל ועוד, שניתן להזמין גם בגודל משפחתי. עוד בתפריט עוגות בחושות וחלות ענק מיוחדות לגרגרנים, למשל חלת מרציפן הדרים בציפוי שקדים קלויים וחלת שוקולד מריר. 22-45 ש"ח, דמי משלוח 30 ש"ח.
הזמנות בטלפון/ווטסאפ 054-7777575, 054-7230442, משלוחים ואיסוף בימי שישי 

רביבה הייתה מאשרת (צילום: עידן קושניר)
רביבה הייתה מאשרת (צילום: עידן קושניר)

מאפים וקינוחים | עמית כהן

גם את עמית כהן, קונדיטור בטופולופומפו ולשעבר בקפה איטליה, הקורונה הוציאה לחופשה. כמי שמנוסה בעבודה מהבית וכבר הפעיל קייטרינג הוא הפשיל שרוולים וניגש לעבודה. בכל יום חמישי הוא אופה ובשישי בבוקר פותח את דלת הדירה לאיסוף – עוגות קראנץ שוקולד וחלבה, עוגיות לוז פריכות ונימוחות לפי מתכון של הקונדיטור הצרפתי סדריק גרולה, פחזניות עם ציפוי פריך ומילוי קרם מוסלין וניל וריבת תות ביתית (טעים כמו שזה נשמע), אלפחורס, עוגיות שוקולד צ'יפס, חלות בעיטור מלח אטלנטי וגרעיני דלעת/חמנייה וכל מה שמתחשק לו באותו שבוע. הלוקיישן בגבעתיים אך המתוקים מצדיקים נסיעה וגם הדירה עצמה, שמעוררת קנאה ותהייה למה להתעקש לגור בתל אביב. 15-35 ש"ח.
הזמנות בהודעה פרטית בפייסבוק או וואטסאפ 054-7996474 

אלפחורס וחברים (צילום: שרון בן-דוד)
אלפחורס וחברים (צילום: שרון בן-דוד)

עוגיות שוקולד צ'יפס | just Bake TLV

עוגיות שוקולד צ'יפס יש בעיר בשפע אך אנו בכל זאת מצדיעים למור גבריאל – מנהל דיגיטל במשרדי פרסום במקצועו, שמנצל את המשבר להגשמת חלום לעסוק באפייה ובקונדיטוריה. just Bake TLV נולד במטבח הביתי ומכוון לשם – מיזם להפצת בצק עוגיות קפוא גם למי שאינו קרין גורן – רק להפשיר, לכדרר ולאפות. כדורי הבצק מגיעים בטעמי חמאת בוטנים ונטיפי ריסז; אוריאו עם מלח גס ושוקולד לבן ;  פקאנים, קוקוס קלוי ושוקולד לבן (הפייבוריט שלנו); עוגיות סמורס עם מיני מרשמלו, גרהם קרקר באפיה ביתית, שוקולד צ׳יפס וקרמל ועוגיית בייבי – שוקולד תות, שוקולד לבן וסוכריות צבעוניות. המארז כולל את ששת הטעמים בכמות שמספיקה לתדלק קרייבינג למשהו מתוק ופריך לאורך ערב שלם. 50 ש"ח, 2 מארזים – 90 ש"ח, 3 מארזים – 110 ש"ח.
הזמנות בטלפון/ווטסאפ 054-6261205 ובאינסטגרם 

אחת מכל סוג בבקשה (צילום: מור גבריאל)
אחת מכל סוג בבקשה (צילום: מור גבריאל)

קונדיטוריה עולמית | הילי גרינברג

"התחלתי לאפות בבית בגלל הקורונה. פשוט התחרפנתי מהמצב", אומרת הילי גרינברג, לשעבר קונדיטורית במסעדות שף ומי שניהלה את הקונדיטוריות של מלון נורמן ומסעדת L28 ז"ל. כעת היא מנצלת את המיומנות והכישרון ומוכרת מהבית עוגות שמרים ובחושות, מיני סופגניות ממולאות בנוטלה או ריבת חלב, בראוניז, אלפחורס, בייגלים ופרעצלים ובוגצה – מאפה יווני מעלי פילו במילוי קרם פטיסייר. 45-80 ש"ח.
הזמנות בטלפון 052-8772184, דמי משלוח 20 ש"ח או איסוף עצמי ממרכז העיר

עוגת שקדים ומייפל (צילום: הילי גרינברג)
עוגת שקדים ומייפל (צילום: הילי גרינברג)

ברולה בטעמים | break.brulee

מאז פרסום הכתבה לפני שבוע הפך ברייק ברולה  לדיבור החם בעיר. קרם הברולה על אסיד כבר נצפה בתכנית בוקר והיזמים אליאב בטיטו וסתיו איתם מדווחים על מבול הזמנות. להזכירכם, מדובר בקרם ברולה עם מרנג מקורמל ועוגיות ביתיות, עיגולי בננה מקורמלים בריבת חלב, עוגיות אוריאו, פרעצל קרמל עם קרם בייגלה מלוח ושוקולד בלונדי ועוד תוספות מוגזמות בעליל. הגרסאות המיוחדות משדרגות את הקינוח הבנאלי ומעלות באחת את רמת הסרוטונין ואת מספר העוקבים באינסטה. 25 ש"ח.
הזמנות בפייסבוק ובאינסטגרם break.brulee

ברולה בטעמים (צילום: BREAK.BRULEE)
ברולה בטעמים (צילום: BREAK.BRULEE)

מגה־קרואסונים | עופר בן־נתן

אחרי קריירה פוריה בניטן תאי התאילנדית ולפני כניסה בראבק לפרויקט Pop&Pope היוקרתי, מנצל השף־קונדיטור עופר בן־נתן  את המצב ופונה ללב שלנו – פריקים של מתוקים שמחפשים את הכי מושחת והכי מוגזם. במקום יצירות קונדיטוריה מעודנות כהרגלו הוא פיתח ליין קרואסונים משוגעים במילוי קרמים וציפוי שוקולד, שלא דומים לשום דבר שראינו קודם (22 ש"ח). קרואסוני ה־XXL הם פצצת מתיקות שכאילו נתפרה למאנצ' זוגי אך קחו בחשבון שאין מקום לספונטניות: השמועה כבר פשטה בעיר וחובה להזמין כמה שיותר זמן מראש. 22 ש"ח, דמי משלוח 10 ש"ח.
הזמנות בטלפון 051-5495015

קרואסונים של עופר בן נתן (צילום: דור שרון)
קרואסונים של עופר בן נתן (צילום: דור שרון)

כנאפה | כנאפה TLV

אם הזיכרון של כנאפה נגה עדיין מעורר בכם געגוע למרות שעברו כבר כמה שנים מאז הסגירה, אתם לא לבד. הבעלים דני פיליפס, שאפשר בשקט לייחס לו את טרפת הכנאפה של התקופה האחרונה, משנע הביתה כנאפה חלבית וטבעונית (על בסיס קוקוס) בטעם בדיוק כמו אז. הכנאפה מגיעה קפואה במגשית אישית עגולה בתוספת סירופ סוכר קפוא ושברי פיסטוק. להזמנה מצורפות הוראות אפייה פשוטות בכתב או בסרטון, ואחרי שהיה קצרה בתנור מקבלים כנאפה זהובה, פריכה וסקסית. המשלוחים מתבצעים רק יום אחד בשבוע אז מומלץ להזמין מראש כמה מגשים ולאפסן במקפיא לעיתות מצוקה. 25 ש"ח, 80 ש"ח למנה משפחתית, מינימום הזמנה 50 ש"ח.
הזמנות בווטסאפ 054-8005064

טעם של פעם בקטע טוב (צילום: דניאל פיליפס)
טעם של פעם בקטע טוב (צילום: דניאל פיליפס)