האם נוכל הפסטה פותח דוכן לזניה? כנראה שכן, אל תתפסו אותו במילה

טל רשבסקי, הבעלים של ממלכות הפסטה טומאטואטו ולאבה, שוב משתעשע עם הלב שלנו, והפעם עם הכרזה שהוא מקים את דוכן הלזניה הראשון בעולם. ומכיוון שכולנו כבר נכוונו מההטרלות שלו בעבר, יצאנו לברר אם יש אמת לסיכוי להגשים את חלומות הלזניה שלנו
פחות או יותא מאז שגילינו אותו, ידענו שאי אפשר לגמרי לסמוך על המילה טל רשבסקי, הידוע גם כנוכל הפסטה. עמוד הפייסבוק האייקוני "Tometomato – פתוח/סגור" הוא דוגמה נהדרת, כי גם איתה לא תמיד ניתן לדעת אם עסקיו יהיו באמת פתוחים, או אם מה שהוא כותב זו אמת לאמיתה. אנחנו כן יכולים לפחות לסמוך על כך שהפסטה שהוא מגיש בטומטומטו ובלאבה תהיה חלומית. אבל בכל הנוגע לעובדות היבשות, הוא מעט חלקלק. לא צריך ללכת רחוק מדי – כשניסינו לוודא לצורך כתבה זו שטומטומטו פתוח כבר שבע שנים, הוא ענה שהוא חושב שיותר משבע, אבל הוא לא בטוח, אז עדיף שנכתוב עשרים שנה כי זה נשמע יותר טוב.
>> התפוח הגדול: בבושוויק משיקים הקרנות סרטים לצד הדרינק והאוכל
לכן היינו די סקפטיים בנוגע לעדכון האחרון שלו ב"פתוח/סגור", על כך שהוא מתחיל לשפץ את הטומטומאטו, וחשוב מכך, מתכוון לפתוח דוכן הלזניה, "כנראה הראשון בעולם". התגובות לפוסט מיהרו להיבהל, אז ראשית נבהיר: טומטומאטו תחזור בכוחות מחודשים, ודוכן הפסטה העתידי יפתח במקום בו היה ממוקם בר היין "מוס", שנסגר בראשית המלחמה, עליו כותב רשבסקי שהוא "בר יין מטומטם שהפסיד כסף מדי ערב והפך להיות העסק הכי כייף שהיה לי".

בנוגע להבטחה להיותו דוכן הלזניה הראשון בעולם – לא הצלחנו למצוא מידע שסותר את דבריו, אז יש מצב שהוא צודק. אבל עם ההבטחה לפתוח דוכן חדש אנחנו קצת יותר זהירים. שוחרי נוכל הפסטה וודאי זוכרים כי אי שם בינואר הבטיח רשבסקי להחליף את המוס ב"מועדון האודון", מקום שמגיש אך ורק מנה אחת של מרק אודון בעבודת יד. חיכינו וציפינו, הלכנו ובדקנו, ושום דבר לא קרה. אולי זו הסיבה שכה פקפקנו בהבטות הלזניה שלו, אבל אחרי ששוחחנו עם אשף הפסטות, אנחנו הרבה יותר רגועים.
כבר עבדת עלינו עם האודון, איך נדע שהפעם זה זה?
"לא עבדתי, התחרטתי. ועכשיו הלזנייה באמת קורה, עוד משהו כמו שבועיים-שלושה. אין תפריט עדיין ורק היום התחלתי בשיפוץ, אבל זה קורה ויהיה הכי טעים שיש".

איך נאמר? אנחנו עדיין בספק קל, אבל הרבה יותר אופטימיים. את הפוסט שלו סיכם רשבסקי במילים "אני מזוכיסט, וכל בוקר מצטער על כך, אבל ננסה שיהיה טעים ונעים". ואנחנו כנראה המזוכיסטיים שלמרות כל חוסר הוודאות, נחכה עד לרגע הנכון ונבוא לעמוד בתור ארוך מדי כדי שיזרקו עלינו לזנייה מיד אמן. או טרול, תלוי מה תעדיפו.
דוכן הלזניה יפתח בעוד מספר שבועות במקום "מוס", שדרות וושינגטון 26