חיכינו שבועות: 23 עוגות הגבינה הטובות בתל אביב (ואחת טובה יותר)
רצינו להגיד "כדי שאתם לא תצטרכו", אבל הפעם גם אתם תצטרכו: החל מעלי לבנדר, דרך נגיעות פלפל שחור וכלה בקרם פטיסייר מיוגורט באפלו - בדקנו עבורכם את כל עוגות הגבינה המומלצות ביותר לחג שבועות הקרוב ובאנו להדליק (בסדר אלפביתי)
1. עוגת גבינה אגסים | אלון שבו
השף-קונדיטור אלון שבו השיק ארבע עוגות גבינה מרגשות, כל אחת יותר טעימה ויפה מהשנייה. אנחנו לא הצלחנו לעמוד בפני עוגת הגבינה-אגסים שמורכבת מגבינת מסקרפונה משובחת, אגסים מושרים בווניל ותמצית הדרים, שמנת חמוצה וציפוי קונפיטורת אגסים ושוקולד לבן. עוגה נפלאה שמתאפיינת בטעמים עדינים וענוגים ובאסתטיקה חד פעמית. או בפשטות – יפה כמו שהיא טעימה וטעימה כמו שהיא יפה. 220 ש"ח.
אלון שבו, צ׳לנוב 22, שינקין 26
2. קרמשניט מסקרפונה | בבקה
האחיות שיר וקורל גורן ממאפיית בבקה מחזירות עטרה ליושנה ומזכירות לנו כמה קרמשניט הוא דבר מופלא. שכבות של בצק עלים במילוי קרם מסקרפונה קטיפתי ונגיעות טופי ממולחות קלות נותנות טוויסט לעוגה המסורתית והופכות אותה לטעימה במיוחד. מלבד הקרמשניט אהבנו מאוד גם את עוגת הלימונענע עם המרנג החרוך מעל, שמתאפיינת בקלילות ואווריריות מדויקות. 79 ש"ח.
בסניפי בבקה בייקרי
3. עוגת גבינה פרובאנס | בוטיק סנטרל
בבוטיק סנטרל החליטו בחג השבועות הזה לעשות כבוד לחבלי הארץ הצרפתיים ושאבו השראה מהפטיסרי הצרפתי. אנחנו אהבנו במיוחד את העוגה הפרובנסיאלית שכן היא עוגת גבינה אפויה כהלכתה, מתובלת ברוזמרין ריחני ומעוטרת בעלי לבנדר שמעניקים לה ניחוח נעים ורענן. עוגה ססגונית ואלגנטית, שבהחלט תבלוט לטובה בשולחן החג. 130 ש״ח.
בסניפי בוטיק סנטרל
4. סינימיני | ביסקוטי
קרם אוכמניות עדין, ציפוי שוקולד לבן, שוקולד בלגי וקונפיטורת משמש – עוגות החג של קונדיטוריית ביסקוטי, אפויות וקרות כאחד, יוצרות פסיפס טעמים שכל אחד יכול למצוא בו משהו כלבבו. לב הטועמים שלנו נטה בבירור לכיוון הסינימיני – עוגה מפוארת המורכבת משכבת עוגיות חמאה וגבינה אפויה בסגנון ניו יורק, שביניהן מפרידים קרם קינמון וקרמו קינמון, קרם שנטילי ופניני קרמל. לפריקים של גבינה וקינמון ולכולם בעצם. 72 ש"ח לפס / 148 ש"ח לעוגה עגולה.
ביסקוטי
5. עוגת טירמיסו ללא גלוטן | ביגה
מתוך הבנה ששבועות הוא חג קשוח לנמנעים מגלוטן, מציעה רשת קפה ביגה קולקציית נטולת קמח חיטה ובה עוגות גבינה מסוגים שונים וגם עוגת טירמיסו משכבות גבינת מסקרפונה במתיקות עדינה וביסקוטים ללא גלוטן ספוגים בקפה.64 ש"ח לפס, 140 ש"ח לעוגה מרובעת.
בסניפי ביגה
6. עוגת גבינה קלאסית | בייקרי
בכל חג אנו מתפעלים מחדש מעוגת הגבינה של הקופי בר, עדינה וקטיפתית ואלגנטית ככלה, עם בסיס בצק חמאתי ורמז לגרידת תפוז. השנה היא עוד יותר ארטיזנלית יותר שכן הגבינה מגיעה מהמחלבה של קבוצת R2M, שאט אט הופכת למשק אוטרקי משובח עם יינות, שמן זית ושוקולדים בייצור עצמי וכמובן המאפים ושאר הגודי'ז. קסם שקורה שנה אחרי שנה ורק משתבח עם הזמן. 108/206 ש"ח.
להשיג בסניפים ובאתר וביריד שבועות בחנות המפעל, דרך בן צבי 94, חמישי (25.5), 08:00-13:00
7. עוגת גבינה יוונית | גרקו
בצונאמי עוגות הגבינה שפקד את המערכת, העוגה של גרקו בולטת כמגדלור בים האגאי. לא אפויה ולא קרה, בלי שטרויזל ועיטורים אלא מאפה שהטעמים והמרקמים שלו פוצחים בריקוד סירטאקי על הלשון: שכבת ביסקוויט פריך מתובל בקינמון, הל, ציפורן ונגיעת פלפל שחור ומעליה מוס יוגורט יווני עשיר במתיקות עדינה ואוורירית. בכלים נפרדים ארוזים שברי בצק פילו פריך שיש להניח על העוגה לאקסטרה קריספיות וסירופ דבש יווני זהוב עמוק. יאסו. 118 ש"ח.
גרקו. אורי צבי גרינברג 25
8. טרייפל לבן | דלאל
עם הטרייפל הלבן של דלאל עברנו חוויה משעשעת. החלטנו לטעום כפית, אבל אז לקחנו עוד אחת, ועוד אחת, ועוד אחת עד שהתחסל חצי בעשר דקות. מדובר בטרייפל (ללא גלוטן!), שמחביא בתוכו שלל הפתעות שהתקשינו לעמוד בפניהן. הוא מכיל קרם גבינה במרקם חלומי, שטרויזל חמאה לא הגיוני, פיסות של עוגת ספוג איטלקית, קרמל מלוח וגם שוקולד לבן. החומרים שמהם עשויים חלומות. גם הטרייפל האדום שהכיל פיסטוק ופירות אדומים לא אכזב אותנו, וגם לא עוגת הגבינה הקלאסית שלא נס ליחה. בקיצור, שבועות זה דלאל. טרייפל 168 ש״ח, עוגת גבינה אפויה 168 ש״ח.
דלאל או בטלפון 054-4781435
9. מוס גבינה ופירות קיץ | טאטי בייקרי
בטאטי בייקרי מבשרים לנו על בואו של הקיץ בדרך נחמדה במיוחד, שהיא עוגת גבינה כמובן. מדובר במוס גבינה חגיגי שמורכב מתחתית עשירה של ביסקוויט דבש מתקתק עליו מונחים משמש ופסיפלורה בשיא עונתם, מלמעלה שכבת מוס גבינה עשיר ומשובח, גנאש שוקולד לבן ושטרויזל פריך מלמעלה. הפירות החמצמצים מעניקים קיק מרענן לעוגה כולה וגורמים לנו לרצות שהקיץ כבר יגיע. 129 ש"ח.
בסניפי טאטי בייקרי
10. ארבע עוגות באחת | מגזינו
מגזינו הפציעו ברעיון חכם במיוחד לחג השבועות הקרוב: עוגה המחולקת לארבעה רבעים, כאשר כל רבע הוא עוגת גבינה אחרת – מה שמאפשר לנו לזלול מכולן באופן נוח וחופשי. יש רבע של עוגת גבינה אפויה קלאסית נפלאה, רבע של עוגת גבינה נוטלה ממכרת בהחלט, רבע של עוגת גבינה פיסטוק חלבה חגיגית ורבע של עוגת גבינה קרמל שעשויה בול. חוץ מזה, הם יגישו בחג הזה גם עוגת גבינה של פעם, עוגת גבינה ופטל ועוגת גבינה בחושה. אמרנו כבר שזה החג האהוב עלינו? 190 ש"ח.
מגזינו, דרך בגין 21
11. עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן | מימי
במימי דואגים לכל הנטיות התזונתיות באשר הן ומגישים עוגת גבינה מופלאה ללא גלוטן, שלא מרגישים שחסר בה דבר. העוגה עשויה מגבינת שמנת עשירה עם גרידת לימון נחוצה, והיא מוגשת בטמפרטורה צוננת מדויקת שמיטיבה עם מרקמה הקטיפתי. שכבת הגבינה היא על בסיס קראמבל פריך ללא קמח חיטה, וגם הוא מצוין ממש. חוץ מזה, יש גם גבינה טרופית מופלאה ועוגת גבינה באסקית לפי הספר. 132-134 ש״ח.
בסניפי מימי
12. עוגת גבינה אפויה עם פטיסייר יוגורט | מלה
במלה מגישים עוגת גבינה נהדרת שלא מתפשרת על איכות חומרי הגלם והדבר ניכר בכל ביס. מדובר בעוגת גבינה אפויה שלא חוטאת במתיקות יתרה ונותרת קרירה ורעננה. היא מורכבת מבסיס עוגיות חמאה טחונות, גבינת שמנת עשירה ואיכותית שלה נוספת גרידת תפוז שמוסיפה רעננות נחוצה. מלמעלה, ציפוי נפלא ולא שגרתי של קרם פטיסייר שמיוצר מיוגורט בפאלו ונותר חמצמץ ונפלא, ותוספת של אוכמניות טריות. גם הביצים ביצי חופש, והסוכר – סוכר קנים אורגני. אהבנו. 118 ש"ח.
מלה. מקווה ישראל 23, אשתורי הפרחי 20
13. עוגה באסקית | We Like You Too (נורדיניו) – בחירת המערכת
אנחנו משעממים אפילו את עצמנו אבל מה נעשה שזו פשוט ליגה אחרת? עוגת הגבינה הבאסקית היא חלום מתוק בטעמי קרמל עמוקים ומרקם קטיפתי שרק תועפות גבינת פילדלפיה מסוגלת לספק. פשוט אי אפשר להפסיק לנגוס ממנה לא רק בחג אלא כל השנה (130/210 ש"ח). באותה הזדמנות כדאי לדגום גם את שאר מאפי החג המצוינים, למשל מאפה האלים מתוק-מלוח בציפוי דבש וחלת שיפקה וסומאק משובחת.
נחלת בנימין 27, קפלן 8 (וספר) ובקיוסקים בשד' בן ציון ובן גוריון
14. עוגת גבינה כמו של פעם | לחמים
קולקציית החג היפהפייה ממאפיית לחמים הצליחה להדהים אפילו אותנו, האנשים שראו הכול: לחם ביכורים במילוי עלי גפן ועיטור אשכול ענבים, שושני בבקה פטה וזעתר בסיר קובנה ועוד ועוד הפתעות משובבות נפש, וגם עוגת גבינה "כמו של פעם" – רכה, אוורירית, קלילה וקטיפתית, עם בסיס בצק ברטון עתיר חמאה (אל תשאלו איך גילינו) וללא פירוטכניקה מיותרת (59 ש"ח). תכלס – מושלמת. באנו בשביל העוגה, נשארנו לכל השאר.
בסניפי מאפיית לחמים
15. עוגת גבינה קלאסית | לחם יין
בכל הנוגע לעוגות גבינה, לס איז אולווייז מור. עוגת הגבינה הקלאסית של "לחם יין" נאמנה לדי.אן.איי הקבוע של הקונדיטוריה שדוגל בטעמים נקיים ומינימום תוספות: מרקם קליל ואוורירי, מתיקות עדינה ומרומזת ועיטורי פירות טריים שמוסיפים רעננות וחמיצות נעימה (129 ש"ח). אם כבר פירגנתם לעצמכם נסיעה למקום, כדאי להציץ בכל קולקציית החג ולעצור לנשנש משהו במסעדה הצמודה.
לחם יין, דרך החורש 4 יהוד-מונסון
16. עוגת גבינה ופירות יער | מאפה נאמן
יותר מ-20 סוגי עוגות גבינה מציעה רשת הקונדיטוריות מאפה נאמן, במו עצמנו ספרנו. עם סוכר ובלי סוכר, עם שערות קדאיף ושוקולד מקורמל, פרסבורגר ובחושה ועוד ועוד. הטועמים שלנו ננעלו על עוגת גבינה קרה עם ציפוי של מקפא פירות יער – דובדבנים, חמוציות ואוכמניות, קלילה וחגיגית. 65 ש"ח.
בסניפי מאפה נאמן
17. עוגת גבינה שוודית | FIKA
לקראת החג הישראלי כל כך, הולכים במאפיית פיקה למקורות ומציעים Ostkaka, עוגת גבינה מאיזור סמולנד בדרום שוודיה ששורשיה נטועים עמוק במאה ה-16. במקור היא עוגה שמאופיינת בטעמי שקדים ומעט שקדים מרים, אך בגרסה המקומית שולטת גבינה אפויה בטעם קרמלי, תחתית ביסקוויט digestive (העוגייה החביבה עלינו), קישוט גבעולי רוברב בחמיצות עדינה ואפשרות לתוספת קולי פטל. ביג לייק. 18 ש"ח למנה/85 ש"ח לעוגת פס/135 ש"ח לעוגה עגולה.
בסניפי FIKA
18. פרויקט פאי | פאי גבינה באסקית
את פרויקט פאי הקימה השף קונדיטור טל איטקין (אקס משייה, קיטשן מרקט). במסגרתו היא מפרסמת בכל שבוע פאי אחר פרי ידייה, שמשלב חומרי גלם עונתיים ולא שגרתיים. בשבועות הזה למשל, זכינו בפאי גבינה באסקית עם גרניום ועם קרם פטל-ליצ׳י ממכר שאפשר להוסיף אל הסלייס. מדובר בעוגה באסקית מגבינת מסקרפונה שעשויה באופן מופתי. היא נותרת יציבה ואוורירית, הגרניום מוסיף ניחוח מקורי ומלמעלה מגורדת אבן חלב (כמו אבן יוגורט; שהכינה איטקין בעצמה שמוסיפה איזון למתיקות ולטעמים הנבונים). 230 ש"ח.
להזמנות
19. עוגת גבינה ותותים | קונדיטוריית שני
גבינה ותותים הם שילוב מנצח שאי אפשר לעמוד בפניו, ולא משנה כמה עוגות גבינה אכלנו עד כה (הרבה. המון בעצם). מתוך מגוון של כ-40 מאפים וקינוחים לחג שמציעה רשת הקונדיטוריות הצפונית בחרנו עוגת גבינה אפויה בציפוי קרם שמנת ובעיטור תותים טריים, במרקם אוורירי ומתיקות מאופקת. 119 ש"ח.
ז'בוטינסקי 5, רמת גן ובאתר
20. פבלובה חצי מטר | קרין גורן X מונייר
אפשר לסמוך על כוהנת הקונדיטוריה קרין גורן לקבל את פני שבועות בעוגה הכי מוגזמת שפגשנו השנה, בשיתוף עם קייטרינג מונייר: פס מרנג ארוך – חצי מטר כאמור – במילוי קרם מסקרפונה ועליו אוסף צבעוני של מקרונים, פטיפורים, פחזניות, עוגת גבינה וביכורי פירות. אפשר לקנות את העוגה מוכנה או כערכה מפורקת להרכבה עם החבר'ה במשרד כפעילות מגבשת לחג. 350 ש"ח.
הזמנות באתר
21. מון בלאן וניל ופטל | רביבה וסיליה
אפשר לסמוך על רביבה וסיליה תמיד, ובחג השבועות על אחת כמה וכמה. הפעם הן מציעות תפריט חג שלם שיסגור לכם את הפינה ואת האירוח הקרוב, שכולל עוגות גבינה כמובן, קישים, מאפים ועוד ערב רב של מאכלי חלב טובים. בחרנו לציין במיוחד את עוגת המון בלאן וניל ופטל – עוגה נפלאה בטאץ׳ אירופאי שמורכבת מבסיס ביסקוויט שקדים, קומפוט חמצמץ של פטל אדום, קרמו וניל ופירות יער טריים מלמעלה. יאמי בקיצור. 180 ש"ח.
רביבה וסיליה
22. סנט הונורה פירות יער | רולדין
מדובר בעוגה מלכותית במיוחד שתעשה שופוני של ממש בשולחן החג. העוגה, שלקוחה מקולקציית החג החגיגית של רולדין, מורכבת מפחזניות במילוי קרם גבינת מסקרפונה, שטרויזל אגוזי לוז מתקתק, פיננסייר שקדים פריך, מרמלדת פירות יער בחמיצות מתונה ומוס שוקולד לבן. עוגה עם לא מעט מרכיבים שכולם מיטיבים להשתלב זה בזה בהרמוניה וליצור עוגה לתפארת. 189 ש״ח.
בסניפי רולדין
23. שטרודל גבינה ודובדבנים/משמש | שטפן
דקות ארוכות גירדו טועמי המערכת בפדחת והתלבטו בין קלאסיקות ממיטב המסורת הווינאית שיצר הקונדיטור יליד וינה שטפן מאכר: טופפן טורטה – עוגת גבינה אפויה עשירה עם מילויים וציפויים בטעמי פירות, ושטרודלים מתוקים־חמוצים. עלי הבצק הדקיקים של השטרודל הכריעו את הכף, במילוי גבינה־דובדבנים באדום עמוק או גבינה־משמש, שילוב שמי שגדל על ברכי המסורת האוסטרו־הונגרית יידע להעריך. 36 ש"ח לפרוסה / 165 ש"ח לשטרודל שלם בהזמנה מראש.
שטפן – בייקרי אוסטרי, טשרניחובסקי 21