"פורט שף בנמל ת"א": מיטב השפים הישראלים ויותר מ-50 מנות מקוריות

טומאס יול, מיכל אפשטיין, אורי בורי ועוד שפים ואושיות אוכל ישתלטו על נמל תל אביב למשך תשעה ימים של שיתופי פעולה חד פעמיים שיולידו מנות במחיר שמתחיל מ-45 ש"ח ונגמר בבטן שלכם, אבל גם בחגיגה ענקית שתתקיים במהלך הלילה הלבן. בואו רעבים
לפני שחום יולי-אוגוסט סוגר אותנו סופית במזגן, פסטיבל אוכל באוויר הפתוח הוא סיבה טובה לצאת מהבית. "פורט שף בנמל תל אביב" יתקיים, ובכן, בנמל תל אביב, ומכנס על דק אחד שפים, פודיז ומסעדות מכל הארץ. במשך תשעה ימים, עד לשיאו בלילה הלבן, תוכלו לטעום מנות מוגזמות, מקוריות, צבעוניות ובעיקר טעימות, שנוצרו במיוחד לטובת האירוע, על תקן קסם חד פעמי שמקורו בסיעור מוחות. אנחנו כבר רעבים.
>>
במסגרת היוזמה של נמל תל אביב, מסעדות הנמל חברו לשפים מובילים, פודיז ומשפיעני אוכל לא כדי להתחרות, אלא כדי ליצור יחד. מתוך הנחה שמפגשים לא שגרתיים מביאים הפתעות נוצרו יותר מ-50 מנות מקוריות, שבחלקן מעורבים אנשים שכדי לטעום את האוכל שלהם צריך להיכנס לאוטו ולעמוד בפקקים. למשל אורי ירמיאס (אורי בורי) שיתארח ביוליה בנמל ויכין קוקי סאן ז’אק עם פירה ארטישוק ירושלמי, תמנון ברוטב צברי עם עראק ושמן זית ואת מנת הדגל המיתולוגית סשימי טונה עם סורבה ווסאבי.

אבי לוי (המוציא) יגיש במסעדת רשל הכשרה ספינג’ בורגר עם בצל מקורמל ועוד מנות שמחברות בין ירושלים למטבח המרוקאי־ישראלי, טומאס יול (משחקי השף) יטיס את התפריט של אגאדיר לגובה עם המבורגר “מאדאם בורבון” עם בצל פריך וגבינה נמתחת, וקונוס בופאלו עם נתחי פילה עוף חריפים וגבינה קרמית, וטום אביב (טברנה דל מאר) יביא לסוכה הלבנה אנרגיות של שוק הכרמל וגם עם קבב דייגים, סלט אבטיח יאסו בוויניגרט עגבניות ושניצל סלמון XL.

ויש עוד: מיכל אפשטיין המוכשרת בטירוף תשתף פעולה עם מסעדת תריסר בעם תפריט שמחבר בין מאסטרשף VIP לקפה Eats – למשל אספרגוס עם קציפת קיסר ובצלים מזוגגים עם גלידת פרמזן. בפיתה מונטנה צפויים תורים בגלל פיתה מרגז עם ירקות על האש, פיתה שווארמה כרובית עם חמוצים ועוד הפתעות שיכין תומר תומס, ותמרה אהרוני תוביל סיור טעימות בשוק הנמל, שיעבור בדוכנים של שרי הרינג (סלט תפוחי אדמה והרינג), פסטה בנמל (מק אנד צ’יז עם תירס מתוק) ועוד ועוד.

אושיית הרשת נטע סלונים תשתף פעולה עם גלידת נווה צדק עבור גלידת סנט אונורה, גלידת עוגת ביסקוויטים ועוד טעמים מקוריים בתוך קוקילידת סטרופוופל (וואו איזה צירוף מילים יפה), ותומר אומנסקי יביא למייזון קייזר קינוחים שמפגישים בין קלאסיקה צרפתית לנטייה הישראלית להגזמה כגון מגדל אלפחורס עם גנאש מוקצף משוקולד חלב ולבן ו“שוקו־במבה” עם בראוניז, טופי, מוס וחמאת בוטנים. המחיר הוא החל מ-34 ש"ח למנה, ואת חלק מהמנות תוכלו לקבל גם בטייק אווי, ולתפוס מקום רגוע מול הגלים.

בנוסף לחיבורים במסעדות, יתקיימו ב"פורט שף בנמל תל אביב" שלושה ימי קונספט צבעוניים: שוק בצהוב ושוק באדום – שני מתחמים בשוק הנמל שבהם יוגשו מנות מחומרי גלם בצבע הרלוונטי, למשל ארנצ’יני עם תירס או בננה ספליט וקרפלעך דובדבנים מסורתי לצד שייק אבטיח ואזוב (חמישי, 19.6). שוק בלבן מכוון ללילה הלבן עם ברוסקטות פטריות ביין לבן, פלטות גבינות ויין, קינוחי שוקולד לבן, מרשמלו בעבודת יד, פסטה קאצ’ו א פפה, בורקסים בעבודת יד ועוד ועוד (רביעי-חמישי, 25-26.6).

אירוע השיא, הדובדבן שבקצפת הקולינרית, יתקיים בלילה הלבן (חמישי, 26.6): חוץ מהשוק הלבן ופעילות המסעדות שתוארך עד חצות, ברחבת המזרקה תיערך מסיבת קצף לבנה עם די ג'יי והפעלות לכל המשפחה (17:00-20:30), לצד סדנאות בישול ויצירה חווייתיות ומופעי רחוב שיתקיימו ברחבת הדק המרכזי בארגז (16:30-20:00). אם כל זה לא מספיק, עסקי הנמל, חנויות ורשתות אופנה יציעו בימי האירוע מבצעים ושוברי הנחה למימוש במסעדות המשתתפות. עכשיו רק נראה אתכם מוצאים חניה. כבר עדיף לשחות לנמל.
פורט שף בנמל תל אביב, שני-חמישי (16-26.6), נמל תל אביב, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 15:00-10:00, לילה לבן (26.6) 12:00-חצות, פרטים והזמנת מקומות באתר