המשבר מתרחב: גם האסייתית האהובה משוק לוינסקי נסגרת

זה היה צבעוני, זה היה נועז וזה נגמר. פיפי'ז (צילום דן פרץ)
זה היה צבעוני, זה היה נועז וזה נגמר. פיפי'ז (צילום דן פרץ)

השפית יפעת תבואה נפרדת מפיפי'ז וסוגרת את האסייתית הקטנה שלה. "זה מקום שנתן השראה למה אפשר לעשות באוכל, וכמה פעמים אפשר לצאת מהקופסה, אם יש כזו בכלל", אומרת השפית. "יש לי הרבה כבוד לפינה הקטנטונת הזאת ומבחינתי הצלחתי לעשות בה את הבלתי יאמן"

25 ביוני 2024

כשדיווחנו רק שלשום על 33 מסעדות, ברים ובתי קפה שנסגרו בגלל המלחמה, לא שיערנו שבתוך פחות מיום וחצי יתווסף לרשימה העצובה עוד מקום. ולא סתם מקום, אלא פיפי'ז – האסיאתית האהובה משוק לוינסקי. בסוף החודש הבא תנעל השפית יפעת תבואה את הדלתות בפעם האחרונה, וממה שמסתמן – פיפיז' תעבור להיות חלק מההיסטוריה הקולינרית של העיר. כלומר, אלא אם זו שוב הבטחה ריקה כמו שקרתה בעבר.

>> אומרים שזאת הפיצה הטובה בישראל: בואו להכיר את נאופוליטן

הסיבה לסגירה פרוזאית כמו שרק תל אביב יכולה לספק – ענייני נדל"ן. תבואה מספרת שמסיבות שונות, לא מתאפשר לה להמשיך ולהישאר בנכס, אבל יש עוד גורמים שמשחקים תפקיד בהחלטה: המלחמה, יוקר המחייה והעייפות המנטאלית. "אני מרגישה שהכול נעשה יותר יקר, וכמו הרבה מסעדנים – אני לא מקבלת שום הקלות או תמיכה מהעירייה", היא אומרת. "עד יעבור זעם – אם הוא יעבור מתישהו – אני לא בטוחה שזה המקום שבו אני רוצה להשקיע את האנרגיה והיצירה".

כבר תשע שנים שפיפיז' מאכלסת את החלל הקטן בנחלת בנימין. מה שהתחיל כמזללה אסיאתית קטנה התפתח למרחב יצירה ובדיקת גבולות בבישול ובכלל. התפריט התחלף חדשות לבקרים, והציע גרסאות מקוריות לראמן, הר גאו, סום טאם ואגרול לצד מאש אפים כיד הדמיון הטובה על תבואה, חריימה אסיאתי ונאן שווארמה חזיר למשל.

"אני רואה שיש כל מיני צורות של מסעדות ומגמות, ובא לי להתרענן ולבדוק לאן אני מזיזה את הכלים עכשיו", מסבירה תבואה. "שרדתי קורונה, מבצעים ומלחמות והצלחתי להכניס בקונכייה הקטנה הזו הכול. פיפיז עבר המון טרנספורמציות במהלך השנים. בגלל שלא היה לי על הראש אף אחד, ואני עובדת לבד, אז הצלחתי למצות פוטנציאלים בתוך עצמי. זה מקום שנתן השראה למה אפשר לעשות באוכל, וכמה פעמים אפשר לצאת מהקופסה, אם יש כזו בכלל. יש לי הרבה כבוד לפינה הקטנטונת הזאת ומבחינתי הצלחתי לעשות בה את הבלתי יאמן".

כל צלחת היתה יצירת אמנות. פיפי'ז (צילום: פיפי'ז)
כל צלחת היתה יצירת אמנות. פיפי'ז (צילום: פיפי'ז)

בתום חודש הפרידה ("עכשיו לא הזמן לדבר על מסיבות") מתכננת תבואה לצאת לחופשה שבתומה תשוב לבשל, אם כי הנסיבות עדיין אינן ידועות. הצעות ואופציות כבר יש, אך היא אינה מוכנה להתחייב. "מותר אחרי תשע שנים לעצור ולנשום, לא?", היא צוחקת.

את רואה את עצמך פותחת מסעדה חדשה? או שגם על זה מרחף סימן שאלה.
"אם יהיה איזשהו אופק הגיוני ובסיסי של חיים, אולי. המציאות היא כזו שלא ניתן להסתכל קדימה ולהגיד 'בואו נעשה, יש פוטנציאל'. אף אחד לא יודע מה יהיה. אני אדם שפועל לבד ואני זזה כשאני זזה, ולפעמים עושה שיתופי פעולה כשמתאים לי. אני בוודאות אחזור לבשל, אבל כמקום וכהשקעה בתרבות האוכל התל אביבית עם הממשלה הנוכחית והמלחמה הנוכחית – כנראה שלא".
זבולון 5, עד רביעי (31.7), שלישי-חמישי 18:00-23:00