כל העיר פיצריות: מקום חדש של כדורסלן עבר נפתח בנמל

פיצה רבקה בנמל תל אביב (צילום: גיל אבירם)
פיצה רבקה בנמל תל אביב (צילום: גיל אבירם)

אין כמעט יום שעובר מבלי שאנחנו נדרשים לדווח על פיצרייה חדשה שנפתחת בעיר - ולמען האמת זה עושה לנו טוב כי פיצה זה החיים. הייחוד של המקום החדש הוא בתוספות המסקרנות, במנות הנוספות וכמובן - במיקום האטרקטיבי

15 ביולי 2021

אולי זה בגלל היורו והאירוויזיון שמרימים לאיטליה, ואולי כי פשוט מדובר באוכל הרחוב הכי טעים: נראה שלא עובר יום ללא פיצרייה חדשה. עוד לא יבשה הדיו הווירטואלית על אסתריקה בצפון הישן והנה נפתחת בנמל תל אביב פיצה רבקה, בבעלות שחקן הכדורסל לשעבר משה מזרחי.

פיצה רבקה נקראת על שם רעייתו של מזרחי, שעבר מכדורסל למסעדנות לפני כעשור. הוא צבר ניסיון בתחום כזכיין של רשת סושי וכעת חוצה את הקווים אל המטבח האיטלקי. "בחרנו לעבור לפיצה כי רבקה מאוד אוהבת לאפות וזה היה החיבור המידי שלנו. פיצה היא סטריט פוד שכולם אוהבים ובאזור הנמל אין פיצרייה, כך שמבחינתנו זהו win win situation ברמה האישית והעסקית", הוא מסביר.

פיצה קרם בטטה. פיצה רבקה (צילום: גיל אבירם)
פיצה קרם בטטה. פיצה רבקה (צילום: גיל אבירם)

לשם הגשמת החלום יצרו בני הזוג קשר עם מנה שטרום (רדיו רוסקו לשעבר), השף המזוהה ביותר בארץ עם המטבח האיטלקי, שהצליח לגייס בזמן הקורונה הדסאטרט ולהפיק את ספר המתכונים "געגועים לאיטליה". שטרום יצר בצק מחמצת שעובר התפחה למשך 72 שעות ומניב פיצה עם שוליים תפוחים ותחתית מעט פריכה.

חלק מהטופינגז נוצרו בהשראת רוטבי פסטה קלאסיים ממטבח האיטלקי, למשל פיצה קאצ'יו אה פפה עם מוצרלה, פקורינו ופלפל שחור; פיצה אלפרדו ואננס ופיצה פוטנסקה – רוטב עגבניות איטלקיות, מוצרלה, אנשובי, שום קונפי, קלמטה, צלפים, פלפל חריף ואורגנו. עוד בתפריט פיצה גאודה ובצל מקורמל, פיצה קרם בטטה עם זיתי קלמטה וגבינת עיזים, פיצה קדוש עם צפתית קשה וגבינת קדוש שרבקה מזרחי היתה מכינה למשפחה, פיצה טבעונית עם חציל שרוף ופיצה נוטלה וקרם מסקרפונה – בצק פיצה, קרם מסקרפונה ונוטלה (58-68 ש"ח). את הפיצה אפשר לקבל כסלייס בגודל רבע מגש (15 ש"ח) או כפיצה שלמה.

רוטב אלפרדו, ברי ואננס. פיצה רבקה (צילום: גיל אבירם)
רוטב אלפרדו, ברי ואננס. פיצה רבקה (צילום: גיל אבירם)

פיצה היא העיקר בפיצה רבקה, אך לא הכול. אם מוכרחים עוד משהו ליד ניתן להזמין גם פסטה ברוטב עגבניות וריקוטה ואלי אוליו, רביולי בטטה מייפל ברוטב שמנת, אגוזי מלך ופרמזן; רביולי גבינות ברוטב שמנת, עגבניות ופרמזן ופסטה פונגי ערמונים (55-68 ש"ח). במקום אין שולחנות לישיבה אך בנמל מול הים יש די והותר אופציות וניתן גם להזמין במשלוח הביתה.
פיצה רבקה, האנגר 21, נמל תל אביב, 03-5706666, ראשון -חמישי 11:00-01:00, שישי 11:00-שעה לפני כניסת השבת, שבת – מוצאי שבת -01:00