גם אתם יכולים לצאת כבר עכשיו לפנסיה, כי זה שם של בר יין חדש

כן, ככה פחות או יותר דמיינו את הגמלאות. פנסיה. צילום: גיא סחף
כן, ככה פחות או יותר דמיינו את הגמלאות. פנסיה. צילום: גיא סחף

זה נכון שאינפלציית ברי היין התישה גם אותנו, אבל קשה להתעלם מהפורמט הכי פופולרי של הרגע, ומסתמן שאזור גן החשמל הופך מבלי ששמנו לב לאזור בילוי מרכזי. בר היין החדש שעל רחוב לבונטין מוסיף טוויסט ביתי, מנות נדיבות ושם שיגרום לכם לצחקק כל הדרך אל היין

18 ביולי 2024

לאורך השנים נתקלנו בלא מעט שמות מיוחדים למקומות, אבל זה ללא ספק אחד הזקנים וחמודים בהם: פנסיה החדשה בלבונטין, נחלתם של עודד ליפשיץ, גיא סחף ורוני שמיס. שלושת החברים אמנם הרבה מתחת לגיל הפרישה, אבל תמיד חלמו על לפתוח מקום משלהם בפנסיה. ובכן, הם החליטו להקדים את המאוחר, ופתחו ממש בימים אלה חלל נעים ומתוק אותו הם מכנים "בית יין". אנחנו כבר יודעים שכל מקום שמגיש יותר מדי יין מחלל קטן זה בר יין, לא יעבדו עלינו, אבל בואו לא נריב – כי עם שם שמאפשר לנו להגיד "יאללה, יוצאים לפנסיה?" אנחנו בעדם.

>> יש הרבה סיבות להתייאש ולברוח מכאן. וכל כך הרבה סיבות להישאר

השלושה דווקא לא מגיעים מרקע של מסעדות ומטבח – ליפשיץ עבד בעמותה, בעוד שחסף ושמיס עסקו בקולנוע, תחום שלדבריהם עזר להם להתכונן גם להקמת העסק הזה, כמו שכמה אמהות לחוצות ישמחו לשמוע. "הניסיון בהפקה של סרט בהחלט עזר לי המון עם ההבנה של איך בונים עסק" מספרת שמיס, ומוסיפה, "וגם של איך עובדים עם טבלת אקסל, דבר שהוא יומיומי כאן". גם בלי הניסיון המקצועי, השלושה תמיד אהבו לבשל ולארח בביתם, וגם להתארח במסעדות בארץ ובעולם. הם טיילו וראו מקומות, ומדי פעם שיתפו זה את זו בחזון לאיך יראה מקום משלהם בבוא היום.

הכי מצחיק אם רק זקנים יבואו. פנסיה. צילום: גיא סחף
הכי מצחיק אם רק זקנים יבואו. פנסיה. צילום: גיא סחף

החזון היה כה מגובש עד שכאשר החליטו לצאת לדרך, אי שם לפני חצי שנה, הם חתמו חוזה כבר במקום השני שראו, בעוד שליפשיץ עדיין לבוש במדי המילואים. פנסיה התמקמה בנקודה שאיכלס עד המלחמה חומוסייה, כך שהחבורה היתה צריכה לזרוק צ'יפסר שמנוני, לחדש את החלל ולשפץ את הכל. השולחנות המשולשים, אגב, הם בחירה מוחלטת שכן אבא של סחף היה אמון על עבודות הנגרות, ובנה את כל הכיסאות והשולחנות, שקיבלו את הצורה הייחודית. את התפריט היין הם בנו יחד עם הייננית רוני ססלוב, והרכיבו תפריט של 25 לייבלים בניחוחות שונים, מאדומים קלאסיים עד לכתומים טבעיים ופאנקיים. המחיר לכוס נע בין 41-55 ש"ח, ותוכלו להתפנק למשל עם וייבו קורטידו כתום ומסקרן ב-158 ש"ח, טריז ב-174 ש"ח ומאריה גומז ב-136 ש"ח.

החלל של פנסיה מורכב מכמה אזורים: שני שולחנות בחוץ על שפת המדרכה כיאה לז'אנר, חלל פנימי נעים לישיבה, מדרגות לקומה עליונה (שתיפתח בהמשך) וגולת הכותרת – חצר אחורית מרווחת שאשכרה מאפשרת לשמוע את ציוץ הציפורים מסביב. "היה לנו מאוד חשוב לייצר מקום שיש בו אפשרויות ישיבה רבות", אומר סחף. "אני מוצא את עצמי מתעצבן כשאני יוצא בערב ויושב על המדרכה, משלם 200 שקל לבקבוק יין וצלחת גבינות וכל הערב כמעט נדרס על ידי שליח של וולט. לכן אחוז קטן מהישיבה פה היא על המדרכה, כי אנחנו יודעים שגם יש מי שאוהבים לשבת ככה, אבל היה לנו חשוב להשקיע ולייצר כמה אפשרויות ישיבה נעימות ומגוונות".

משולש שווה, לא יודעים מה בנוגע לשוקיים. פנסיה. צילום: גיא סחף
משולש שווה, לא יודעים מה בנוגע לשוקיים. פנסיה. צילום: גיא סחף

תפריט האוכל הרכיב גיא סחף עם השף קונדיטור מיה הופמן (שבהמשך צפויה גם להתארח לפופ אפים), והוא בנוי על צלחות קטנות ומשתנות: לחם וחמאה (23 ש"ח), טוסט גרילד צ'יז (33\58 ש"ח), גרילד צ'יז עם אנשובי (36\59 ש"ח), כרישה ופרמזן (37 ש"ח), סרדין ולימון חרוך (42 ש"ח), תאנים וגבינות (46 ש"ח), פירות קיץ וזוקיני טרי (35 ש"ח) ולקינוח – פנקייק איסלנדי (37 ש"ח), שזה פנקייק שנאפה במחבת לוהטת בתנור, כך שהשוליים שלו הופכים קרסיפיים במיוחד בעוד שהבפנים אוורירי, ואז הוא מוגש עם דבש, לימון, שמנת חמוצה, הל ופירות העונה. עם מנות נדיבות בתחום ומחיר נוח, יש פה הבטחה שמגולמת בשם, וגם ליפשיץ מבטיח בחיוך ש"כל עוד האקסל מאפשר, נשאיר את זה כך". אמן שהאקסל יפתח עלינו, וישאיר לנו מספיק גם לפנסיה.
לבונטין 2, זמני הרצה ב'-ה' 18:00-00:00. בהמשך ייפתח גם בשעות היום לקפה ומאפה. לפרטים ומעקב