אוכלים ושותים: 3 הפתיחות הכי מעניינות בקולינריה המקומית החודש

בגלל החצר והתרומה למדינה. האחים (צילום: נועם פריסמן)
בגלל החצר והתרומה למדינה. האחים (צילום: נועם פריסמן)

גם החודש האחרון של השנה האזרחית מתאפיין בלא מעט פתיחות מסקרנות על מנעד די אקלקטי. אספנו עבורכן כמה מהן ויש כאן מהכל - מסעדת שף במיקום אסטרטגי והיסטורי, מעדניה סופר טרנדית ובית קפה במיקום מפתיע

אנחנו עדיין לא הגענו לאמצע החודש, וכבר צברנו בו כמה פתיחות מסקרנות ביותר בעולם הקולינריה המקומי. אספנו עבורכם שלוש פתיחות שלטעמנו הן מאוד מעניינות, וגם נמצאות על מנעד די אקלקטי: יש לנו כאן מסעדה עם שף מוכר, מכולת לוהטת שהיא בעצם מעדניה וגם בית קפה במיקום מיוחד מאוד.

1. שף אורן אסידו מבשל אגן ים תיכון בפארק המסילה

אנחנו זוכרים אותו מתכניות הריאליטי, אבל קודם כל שף אורן אסידו מבשל וכך הוא עושה במקום החדש OLE שנפתחה בבניין לשימור על פארק המסילה. תפריט ההרצה מתבסס על אגן הים התיכון ועל עונתיות, שמתורגמים ללחם ברברי ומטבוחה מתוקה־פיקנטית (37 ש"ח); סלט בישבש, סלרי, זוקיני וסחוג ירוק (54 ש"ח); דג נא וגספצ׳ו עגבניות במתיקות עדינה עם גריסיני זרעי שומר (72 ש"ח), מנה מפתיעה בעדינותה ועושר טעמיה; ומרק חרירה עם מולים, טחינה גולמית, עגבניות ויוגורט (78 ש"ח). אותו ציר שמחבר בין מטבחי דרום הים התיכון ממשיך במנות העיקריות, למשל שיפוד דג עם צ׳ילי מותסס, ירקות ולאבנה (117 ש"ח), ספייריבס טלה בתבשיל מנגולד, תפוח אדמה מדורה וצ׳ימיצ׳ורי זעתר (104 ש"ח) ומחבת חלקי פנים – עמוד שדרה, מוח, טחול ועוד, על קרם חומוס וציר עוף חום (127 ש"ח).
OLE, מלון סלינה נווה צדק, שביל האטד 5 תל אביב, 073-3329323, שני-שבת 18:30-23:30, ראשון סגור

מבחן ההוכחה עליו. אולה (צילום: איתיאל ציון)
מבחן ההוכחה עליו. אולה (צילום: איתיאל ציון)

2. המכולת של האחים נפתחת – אבל באמת

המכולת הווירטואלית של האחים דוקטור די הצילה אותנו בימי הקורונה, ועכשיו לשמחתנו היא נפתחת בעולם החומרי – צמוד למסעדת הדגל בבית ציוני אמריקה. בתחום האוכל המוכן נכללים טחינה מתובלת, כבד קצוץ, חמאת סחוג וסלטים וממרחים שכבר מזוהים עם מסעדת האחים, נקניקיות פורל ושמנת מתוצרת בית בית וירקות מוחמצים ומותססים. במקרר תוכלו למצוא גבינות ממחלבות בוטיק כמו שירת רועים וברקנית, אבן יוגורט שהדוקטור מביא מעבר לקו הירוק וכריכים, למשל גרסה ארטיזנלית לסנדוויץ' מכולת עם פסטרמה כרוב אדום. במזווה מסתתרים חומרי גלם שברור שמישהו התאמץ כדי להביא, למשל חלת דבש, תפרחת סומאק, קאימק ודיבס (דבש ענבים). באגף האלכוהול תמצאו יינות ותזקיקים מקומיים מיקבי בוטיק קטנים כמו יקב אוריה שיינותיו מוגשים במסעדה, טוניקים של נעמה שטרנליכט ועוד. כאן אספנו לכם כמה המלצות לגבי מוצרים שכדאי להשיג במקום.
אבן גבירול 26, תל אביב, 03-6917171, ראשון-חמישי 12:00-19:00, שישי 10:30-15:30

מכולת האחים (צילום: נועם פריסמן)
מכולת האחים (צילום: נועם פריסמן)

3. בית קפה במגדלור שבנמל

אנחנו יודעים שמעט מיהרנו עם הפרסום על זה, אבל יש דברים שקשה להסתיר או להימנע מלדבר עליהם. למשל: בית קפה חדש שנפתח בתוך מבנה המגדלור בקצה של הנמל בצפון העיר. ישר לאחר שנפתח להרצה החלו לנהור למקום אורחים שנהנו מקפה טוב אך לא פחות חשוב – מהנוף המרהיב הנשקף מהמקום. לאזננו גם הגיעה שמועה שרוכבי אופניים ואצנים מצאו עניין במקום החדש שכן הוא נמצא בסמוך למסלולים הקבועים שלהם. לגבי התפריט – אין לנו עדיין פרטים, וכשיהיו – כמובן שנשמח לפרסם.

המגדלור בצפון העיר. צילום: shutterstock
המגדלור בצפון העיר. צילום: shutterstock