שוברים צלחות: 9 מקומות אוכל חדשים שנפתחו החודש, ו-3 שנסגרו
בין כל החגים והחופשים, סצינת האוכל המשיכה להחזיק בקרנות המזבח, ואיכשהו שרדה עוד חודש עם יותר פתיחות מסגירות, למרות שנשבר לנו הלב לראות את המסעדה הכי מדוברת בעיר נסגרת. זה הוא גלגל החיים של האוכל התל אביבי, כפי שהתבטא בחודש האחרון
המטוטלת ממשיכה לנוע מצד לצד, וסצינת האוכל המקומית מתנדנדת איתה בין חוסר יציבות לקהל שצמא (ורעב) למשהו חדש. אלו כל המקומות שנפתחו במהלך החודש האחרון בתל אביב, וכמה מקומות שנאלצו לסגור. שיהיה בתאבון עם מה שיש.
>> המזרח הלא כל כך רחוק: המסעדות האסייתיות הכי טובות בתל אביב
פתיחות
1. עילא
לא מעט זמן חיכינו למעדנייה-פלוס של אפרת אנזל, וידענו שיש לכך סיבה – בית האוכל החדש של אושיית האוכל המוערכת מספק מזון לכל שלב או מצב ביום, החל מכריכים טריים לבוקר וארוחות צהריים ביתיות ועד לנשנושי גבינות ויין בערב, והכל ברמת הגימור והאיכות שלמדנו לצפות מאנזל. יאם ברמות.
לפרטים נוספים
2. &moshik
עוד מקום שחיכינו לו לא מעט זמן, במיוחד לאור השמועות שרצו לאורך שנים – מסעדת היוקרה של מושיק רוט נחתה בארץ, אחרי שסיימה את דרכה באמסטרדם, והיא הדבר הכי קרוב למישלן שיש כיום לישראל להציע כיום. האם זה שווה את הכסף של הישראלים בתקופת משבר שכזו? רק הזמן יגיד.
לפרטים נוספים
3. הסמטה (סניף מרכז שוסטר)
הנסיבות במסגרתן ההמבורגר הכי טוב במטולה היגר לתל אביב לא מי יודע מה משמחות, אבל ההמבורגר של דור יעקוב הוא בהחלט סיבה למסיבה – וכעת כשנפתח סניף שני, הפעם במרכז שוסטר המתחדש של רמת אביב ג', אין לכם באמת תירוץ שלא לבוא לנגוס בקציצה צפונית.
לפרטים נוספים
4. חומוס הקיבוץ
"חומוס יותר זול מפסיכולוג" נכתב על השלט שעומד בכניסה לחומוסייה החדשה הזו, ובאמת מאז שנסגרו כמה חומוסיות, השפיות שלנו מעורערת. מזל שבחומוסייה הזו שעל בוגרשוב מתחבאת מנה של חומוס-שניצל שמתפקדת כציפרלקס טעים במיוחד.
לפרטים נוספים
5. הספסל
בוטקה קפה קטן הוא לא בדיוק מהפיכה בתל אביב, ובכל זאת תושבי שכונות המרכז שמחו לגלות את הספסל צץ בכניסה לגינת דובנוב, שמתעורר מוקדם גם בימי שבת כדי לספק לחובבי הקפה מנת קפאין מוקדמת ואיזה מאפה מתקתק לפתוח את היום.
לפרטים נוספים
6. קולמי
ספק אם גרמן קוזיורא ידע לפני שנתיים שהוא בורח ממלחמה אחת למלחמה אחרת, אבל המציאות היא שהוא כאן, והוא מתכנן להוציא מזה את המיטב. והמיטב הוא להשתכר גם במהלך היום, בבר היין המתוק עם השורשים הרוסים שפתח באזור השקט של יהודה הלוי.
לפרטים נוספים
7. Common People
מעטים מאוד הפעמים שאנחנו נכנסים לבית קפה ונדהמים מרמת העיצוב, אבל בעסק המשפחתי הזה יש בני משפחה עם סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים, מותג פרחים, צורפת ומעצבת תכשיטים ועובד חברת רהיטים. כן, זה כמו הפאוור ריינג'רס של העיצוב, והם התחברו ליצירת המקום היפהפה הזה. אל דאגה, יש גם קפה.
לפרטים נוספים
8. גבי גודיז
הקונדיטורית גבריאל קופלר-בן זקן היא דור שלישי למשפחת שטראוס, כך שהיא ממשיכה את המסורת המתוקה עם קונדיטוריה אמריקאית יפהפה ומנה אחת בשם "קרואסון בצק עוגיות" שאנחנו עדיין חולמים עליה בלילה. על מי אנחנו עובדים? גם ביום.
לפרטים נוספים
9. הולשטיין אבן גבירול
אחרי שהתמקם טוב טוב בשוק הכרמל, הקצב האהוב עלינו בשארה חינאווי מחליט לקחת את ההמבורגר שלו לזירת הגלדיאטורים של בורגרי-תל אביב – רחוב אבן גבירול – שם יתמודד בגאון מול ענקים כמו כמו GDB, ויטרינה ובנץ'. איחלנו בהצלחה. סליחה, אכלנו בהצלחה.
לפרטים נוספים
סגירות
1. HOC פלורנטין
הסניף הפלורנטינאי של קפה הדור השלישי לא שרד את התקופה המאתגרת, אבל החדשות הבאמת מבאסות הן שיחד איתו נסגרה המאפייה של הרשת, כך שעד למציאות אלטרנטיבה, נישאר עם הסניפים בתבור וטרומפלדור, אך ללא מאפים.
לפרטים נוספים
2. המאפייה של אור שפיץ
בשורות רעות למכורי האינסטגרם: פצצת הצבע הוריד שהיא המאפייה של אור שפיץ סוגרת את שערי הפנינה שלה (סתם, לא נראה לנו שהיו שערי פנינה, אבל די מתאים), כך שאם תרצו למצוא קרואסון ורוד, כדאי שתתחילו לחפש צבע מאכל. או להמתין לליין הקרמים של שפיץ, ושהימור שלנו – יהיה ורוד גם הוא.
לפרטים נוספים
3. צ'נה
אחת המסעדות המדוברות בעיר, של השף גיל דהאן והשף-קונדיטורית מיכל גולדברגר (שעזבה לסינגפור בחודש שעבר), לא הצליחה להחזיק עם ההייפ. היא זכתה לשבחי הביקורת, בלטה בייחודיות וסגנון משלה, וגם הציעה טווח מחירים נוח באופן יחסי – אך בימי המלחמה הכי גדולה שידענו, זה פשוט לא מספיק. נתגעגע לגלידת פטריות שיטאקי.
לפרטים נוספים