ארץ הראמן העולה: קוקו נקו הופכת את פלורנטין לטוקיו הקטנה

דודי אפריאט ומיסטאו בכר, קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
דודי אפריאט ומיסטאו בכר, קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

דודי אפריאט מהפיצה המופלאה "לה טיגרה" חובר אל מיסאטו בכר, יפנית שנשואה לישראלי, ויחדיו הם פותחים מסעדת ראמן שנראית בדיוק כמו שזכרתם מהטיול האחרון ביפן. חדשות ומשמעותן: זאת היפנית השלישית שנפתחת השבוע בפלורנטין, זאת תופעה, וזה טעיםםםםםם (אל תוותרו על הפנקייק הפלאפי)

8 בינואר 2025

בימי המקומונים העליזים של תל אביב במאה שעברה, נהגה העיקרון לפיו אם יש שני מקרים דומים אז מדובר בטרנד לוהט ואם יש שלושה אז זו כבר תופעה סוחפת, כך שאנחנו חשות בטוחות לקבוע: הראמן כובש את פלורנטין. כבר דיווחנו השבוע על שתי יפניות שונות מאוד שנפתחו באיזור פלורנטין (Wabi של דין שושני ו-Saka Ba של אסף מנחם ממנטנטן), והנה אנחנו מדווחים על השלישית, שמלבד עיצוב יפני ושימוש בחומרי גלם יפניים בלבד עומדים מאחוריה גם שנים של ניסיון, מתכונים משפחתיים מבוססים ואישה יפנית אחת שמפקחת על הכל ביד רמה. הכירו את קוקו נקו, מסעדת ראמן ופנקייק יפני שנפתחה השבוע במדרחוב פלורנטין. 

>> האיזקאיה הזאת היא כל מה שטוב באוסקה. והיא בפלורנטין
>> ראמן להמונים: האם דין שושני פיצח את קוד המסעדנות החדשה?

התור כבר משתרך מחוץ לראמנייה הקטנה והמתוקה של רחוב פלורנטיו, ניחוחות המרק מגיעים עד סופו וברגע שנכנסים מרגישים בטוקיו. אפילו אם לא הייתם בטוקיו, ככה בדיוק מסעדת ראמן מצטיירת בדימיון שלכם: שרפרפי עץ נמוכים, שולחנות עץ מינימליסטיים, מנורות צבעוניות שתלויות על התקרה וגלופות יפניות בעבודת יד שתלויות על הקירות.

הכל על הצ'אשו. הראמן של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
הכל על הצ'אשו. הראמן של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

מאחורי המסעדה עומדים דודי אפריאט (הבעלי של פיצריית לה טיגרה הפנומנלית השכנה) ומיסאטו בכר, יפנית שנישאה לישראלי וחיה בארץ בשנים האחרונות. אם הקשר בין פיצה נפוליטנית לראמן יפני נראה לכם תמוה, נספר שלצד לה טיגרה עוסק אפריאט בעשורים האחרונים בייבוא של חומרי גלם יפנים, מה שכלל נסיעות מרובות לארץ השמש העולה וגם, כמובן, התאהבות בלתי מתפשרת באוכל שלה. "המטבחים האהובים עליי והכי טובים בעיניי הם האיטלקי והיפני, ואחרי שהבאנו את נאפולי לפלורנטין הגיע תורו של הראמן. רציתי לעשות את זה כמו שצריך, עם חותמת יפנית שמוודאת שכל התהליכים קורים כמו שצריך, ולכן גייסתי את מיסאטו שנענתה בשמחה״.

בטוקיו לא היו עושים את זה יותר טוב. הגיוזה של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
בטוקיו לא היו עושים את זה יותר טוב. הגיוזה של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

אחרי חצי שנה של עבודה מאומצת, במהלכה מיסאטו ניסתה את המתכונים של אמה וגייסה צוות (יפני ברובו) אותו הכשירה, הם השיקו שלושה ראמנים מסורתיים מצוינים ומלאי אוממי: שויו, טורו פאייטה וטונקצו – או במילים אחרות, טופו, פרגית וחזיר. טעמנו את העוף והתרגשנו. ציר עמוק ועז טעמים, אטריות בעבודת יד גמישות ונמתחות, בק צ'וי, ביצה חצי קשה בדיוק כמו שצריך, כרוב, נבטים ואצה (72 ש"ח). על הטונקאצו ראמן עם צ'אשו חזיר קריספי, אטריות בעבודת יד, במבו שוט, ביצה, בצל ירוק ואצה (72 ש"ח) אנחנו זוממים לפעם הבאה. והצמחוני? עם צ'אשו טופו (צ'אשו, אם תהיתם, היא טכניקת ברביקיו יפנית), אטריות בעבודת יד, במבו שוט, תירס, ביצה, בצל ירוק, אצה ושמן ארומטי (68 ש"ח). ניתן גם לבחור את מידת החריפות בה תרצו את הראמן שלכם בין שלוש דרגות שונות. 

סליחה, איפה זה רובע שיבויה? קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
סליחה, איפה זה רובע שיבויה? קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

מלבד הראמן אכלנו גיוזה מופלאה, גם היא כמובן בעבודת יד ובמרקם דק ומהודק עם מעטה תחרה מתבקש. יש במילוי עוף עם רוטב סויה-שומשום, יש במילוי בקר עם רוטב קארי אוממי במיוחד ויש במילוי ירקות (36-34 ש"ח לשלוש יחידות). על אף שהתפריט מצומצם יחסית, אפשר למצוא גם מנה עיקרית נהדרת שאינה ראמן, אך גם היא כמו ראמן מהווה ארוחה שלמה בצלחת. "מאוד חשוב לנו שהאוכל יהיה בריא ואיכותי ויכיל את כל אבות המזון, לא רק בראמן אלא בהכל", מסביר אפריאט. ואם כל אבות המזון אומר סלט אטריות סובה עם צ'אשו טופו, ברוקולי, נבטים, שעועית ירוקה, מלפפונים, כוסברה, אגוזי מלך ואדממה (69 ש"ח) אז גם אנחנו בעניין. לפתיח יש פטריות שיטאקה מוחמצות (14 ש"ח) או סלט צ'וקה עם אצות וואקמה, נבטים, דייקון, מלפפונים ושומשום קלוי (24 ש"ח).

כל כך פלאפי. קוקו נקו (צילום: דנה כספית)
כל כך פלאפי. קוקו נקו (צילום: דנה כספית)

זוכרים שבהתחלה כתבנו "מסעדת ראמן ופנקייק יפני"? אז שמרנו לכם את הקינוח לקינוח, כי כאן תוכלו למצוא את הפנקייק היפני הפלאפי שזכה להייפ ברשתות החברתיות ובצדק, בזכות גובהו, מרקמו ורכותו. הוא מוגש כאן עם קצפת בשלוש גרסאות משמחות כשהוא ענני ותפוח לפי הספר. יש שוקולד חלב ותותים (48 ש"ח), או שוקולד לבן ומאצ'ה מעולה (52 ש"ח) וגם אחד דובדבני אמרנה עם קרם אוסקה שהוא למעשה גבינת שמנת מתוקה ומוקצפת (52 ש"ח). לצד כל אלה, רצוי לשתות סאקה שמיובא מיפן כמובן, ונע במחירים שבין 56-36 ש"ח ל160 מ"ל. קנפאי! (זה "לחיים" ביפנית).
>> קוקו נקו, פלורנטין 5, ב'-שבת 16:00-12:00, 22:00-17:00