האיזקאיה היפנית הזאת היא כל מה שטוב באוסקה. והיא בפלורנטין
אסף מנחם, הבעלים של מנטנטן, פותח את Saka Ba, איזקאיה שכל פרט בה דובר יפנית שוטפת בהשראת חיי הלילה התוססים של אוסקה (לא רואה את טוקיו ממטר), עם המון ביסים יפנים קטנים, הרבה אלכוהול יפני גדול ותא עישון אותנטי כמו שהיפנים אוהבים. רק תגידו תודה שאין בימת קריוקי לשיכורים
בוקר טוב תל אביב, יש לך עוד מסעדה יפנית. לאחר שאמש סיפרנו על שובה של WABI, היום קבלו את Saka-Ba – איזקאייה פלורנטינאית, כולל תא עישון שקוף אותנטי כמו אלה שפגשתם בביקורכם בארץ השמש העולה שאסור לעשן בה ברחוב. על הרעיון חתום בעלי המנטנטן אסף מנחם, שהתגורר במשך 15 שנים באוסקה. הוא נשוי ליפנית ודובר את השפה, ומאוהב עד כלות בתרבות הברים והבילוי בעיר, שמשאירה אבק לטוקיו.
>> ראמן להמונים: האם דין שושני פיצח את קוד המסעדנות החדשה?
>> נצא אל הפרדס: ברק אהרוני והשפים הכי טובים בעיר חוגגים פרי הדר
בזמן שהותו באוסקה פגש מנחם את השף Masaya, שהתמחה במשך 20 שנה באיזקאיות. בין השניים נרקמה חברות קרובה, ומנות שמסאייה הכין למפגשים הפכו להשראה לתפריט של מנטנטן, וכעת גם לזה של Saka-Ba – הלחם של "סאקה" ו-"בה", מהמילה "באשו" שמתארת חנות אלכוהול. עד כאן הרקע ומכאן לתכלס.
בנוסף לתא העישון, אלמנט מתחשב שמטרתו לחסוך משאר האורחים שיער ובגדים מסריחים מעשן, כל פרט בסאקה-בה דובר יפנית שוטפת: דלפק מרכזי וסביבו כיסאות נמוכים חסרי משענת, וקירות מחופים עץ עליהם נתלו איורי פורנו יפניים מרומזים. הכול מיועד להעתיק לפלורנטין את תרבות הבילוי באוסקה, במקום שבו נפגשים, משוחחים, מכירים, שותים סאקה וחולקים עם הפרטנר.ית לבילוי ביסים קטנים וטעימים.
והביסים? בתפריט הפתיחה מופיעות כ-25 מנות וביניהן גיודון – רצועות בשר עם אורז, חלמון ביצה, בצל ירוק, ג׳ינג׳ר כבוש וטוגראשי (68 ש"ח), טורי אודון – ציר עוף עם דאשי, פרגית בבישול ארוך, נבטי במבוק ותרד (64 ש"ח) ומיני טומאטו – עגבניות שרי בתחמיץ יפני מסורתי (34 ש"ח). באגף הנאים תמצאו ניקו סשימי, כלומר נתח בשר במרינדה יפנית מסורתית עם עירית ושומשום (52 ש"ח), סאהי מאקי – רול טונה, סלמון, המאצ'י ואבוקדו עטוף במלפפון פיקנטי (54 ש"ח ל-4 יחידות) ומאגרו נורימאקי, שהוא טרטר טונה באצת נורי (62 ש"ח ל-2 יחידות). על מדף האלכוהול ניצבים 17 סוגי סאקה לבחור מתוכם, שוצ'ו (תזקיק אורז, בטטות או שזיפים), וויסקי ובירה יפניים וקוקטיילים על בסיס סאקה ושוצ'ו.
המעטפת והתוכן באיזקאייה החדשה משקפים את תרבות סיום יום העבודה ביפן, שכל מי שטייל במדינה פגש בצורה זו או אחרת – שותים כוסית סאקה או שתיים (או שלוש ויותר), משתכרים ומאבדים את הראש ובסוף עולים על הבמה לזייף בקריוקי. בפלורנטין הסיומת המביכה הזאת נחסכת מאיתנו, תודה לאל. במקום זאת אפשר להיסגר בתא העישון עם ג'וינט, לנקות את הראש ולפתוח את התיאבון לעוד רול וכוסית סאקה. מקסימום בסוף הערב תשירו ברחובות בדרך הביתה. לריטה זה עשה קריירה.
>> סאקה-בה, זבולון 8, ראשון-שבת מ-19:00 עד אחרון הלקוחות (שעות פתיחה בהרצה), ישיבה על בסיס מקום פנוי בלבד