זוהי יפו: מצאנו את הקפה הנכון לפתוח איתו בוקר בנמל

קצת יותר ערבי, קצת פחות קרואסונים קנויים. קפה אסיל (צילום: נועם רון)
קצת יותר ערבי, קצת פחות קרואסונים קנויים. קפה אסיל (צילום: נועם רון)

עם עלי גפן מהסוג שכבר מזמן אין בעיר וספוט מדהים על רציף נמל יפו, לקפה אסיל יש פוטנציאל להיות מקום מצוין אם רק יפסיק להשתדל לרצות את כולם - בעיקר את התיירים - ויתמקד מה שהוא הכי טוב בו: פשוט להיות עצמו

20 בספטמבר 2022

בנמל יפו, מול רציף 10 בו קשורות הסירות הכתומות של צופי הים, ממש בקו הראשון למים, נפתח לפני שבוע קפה אסיל. על חדשות טובות מנמל יפו לא שמענו כבר תקופה ארוכה (חוץ מהשווארמה הזאת), אם כי נראה שהעירייה לא מפסיקה להשקיע במקום מיליוני שקלים שמגולמים בעוד ועוד פרוייקטים עירוניים. אז הנה, קפה קטן יפואי מקומי אולי יצדיק לכם את המסע המפרך לנמל העתיק-מתחדש. מדובר, אחרי הכל, באחד המקומות הקסומים ביותר שלעיר יש להציע – אזור יפהפה, עתיר היסטוריה מרגשת ובעל פוטנציאל אדיר, אבל בינתיים הנמל עדיין נותר גם לא נגיש למשוטטים וגם לא מפותח מבחינת היצע קולינרי או תרבותי, כך שרוב הזמן המבקרים הכמעט בלעדיים בו הם קבוצות תיירים סינים שמסתובבים עם קלטות תרגום מגוחכות על הצוואר.

לא העיצוב הכי מיוחד, אבל תתגברו על זה (צילום: נועם רון)
לא העיצוב הכי מיוחד, אבל תתגברו על זה (צילום: נועם רון)

לפני שבוע פתחו מיכה וסוהייר, יחד עם שני בניה – ג'ומעה ואסיל (שעל שמו המקום) בית קפה שיגיש אוכל מקומי ערבי יפואי, לצד כל מה שהתיירים דורשים – טוסטים, כריכים ומאפים. כבר מעצם התפריט צפה הבעיה הגדולה של הנמל, הקונפליקט בין ריצוי התיירים והגימיקים לבין שיקוף והתחברות לאופייה האמיתי של יפו. אבל מי יתנדב ראשון להסביר לתייר סיני שזאת יפו ולא חייבים להגיש כאן קרואסון ליד הקפה?

למען האמת, עיצוב המקום קצת הרתיע אותנו והרגיש כמו עוד בית קפה גנרי ולא מרגש. אבל אז קיבלנו את הקפה, שכבר היה מפתיע לטובה באיכותו. לאחר מכן, מכיוון שרצינו לטעום אך ורק ממעשה ידיה של סוהייר ולא היה מגוון גדול מאלה בימים הראשונים של המקום, נאלצנו להזמין צלחת עלי גפן לארוחת בוקר. וטוב שכך! מדובר בעלי גפן דקים, מגולגלים אחד אחד, מעוטרים בשמן זית מעולה ועם אורז בתיבול מדויק בפנים, כשבמרכז הצלחת לאבנה עשירה ומאוזנת שמשלימה אותם נפלא. אלו עלי גפן מהסוג שכבר נכחד מהעיר הגדולה, בשל המלאכה המתישה בגלגולם ואנחנו מתרגשים להודיע על הימצאותם. בהמשך ניתן יהיה גם לרכוש אותם הביתה, שזו בכלל סיבה טובה לקפוץ לבקר.

עלי גפן מהסוג שכבר אין בעיר. קפה אסיל (צילום: נועם רון)
עלי גפן מהסוג שכבר אין בעיר. קפה אסיל (צילום: נועם רון)

המארחים שקיבלנו את פנינו בכיף גדול, סיפרו כי בעתיד הם רוצים להביא למקום הופעות חיות בשיתוף עם סלון בן דוסא היפואי שתומך באמנים צעירים, להגיש בירות ויין בערבים, ולמכור מוצרים ביתיים כמו שמן הזית והלאבנה. הם גם שיתפו אותנו בתפריט העתידי, שיכיל מתוקים ביתיים, סלטים מעניינים וארוחות בוקר קצת שונות. בקיצור, נשמע שבית הקפה הקטן שואף להיות הכל מהכל, אבל אנחנו היינו שמחים לראות אותו הולך חזק על כל מה שבא מהבית, מיפו, ולהיפטר מהמאפים הקנויים, מהטוסטים הנדושים ומהכריכים הרגילים. זה יוכל להיות שינוי קטן ומשמעותי בנמל, בתקווה שיחזור כבר להיות חלק אמיתי ומשמעותי מיפו.
קפה אסיל, נמל יפו, מול רציף 10. ראשון-שבת 07:30-22:00