לא סתם קוראים לו "שפוי": בר היין החדש של M25 שובר את השוק
בר היין החדש של אנשי M25 בשוק הכרמל מגיש כוסות יין בפחות מ-30 שקלים, מנות קטנות וטעימות ב-30 עד 50 ש"ח ומתהדר באווירה של מסעדה ביתית בכפר צרפתי. השף יונתן בורוביץ יכול לסמן עוד איקס על החגורה
ברי היין ממשיכים להציף את העיר ולהיפתח בזה אחר זה, אבל עושה רושם שבר היין החדש של M25, שנקרא "שפוי", הולך לעשות את זה קצת אחרת. בלוקיישן המעניין בפאתי שוק הכרמל ישנה מסעדת בישול ביתי ותיקה בשם "המקום של ענת", אבל החל מ-18:00 המושכות עוברות לידי האנשים של M25, וכך נולד "שפוי". מפות נפרשות על השולחנות, פרח ונר מעטרים כל אחד מהם, המדפים מתמלאים בבקבוקי היין ובמטבח חומרי הגלם הביתיים מוחלפים, וכך גם הצוות שמצטרף מהמסעדה הסמוכה.
נראה, לפחות כרגע, שאין לשפוי ניסיון למשוך תשומת לב מיוחדת, להפוך למקום המבוקש של תל אביב או לייצר איזה חוויה חדשנית ורעשנית. המקום קטן וצנוע, התפריט המצומצם רשום בגיר על לוח מחיק ובנוי על מנות טאפאס (דווקא לא קטנות מידי) שמתחלפות לפי היצע השוק, ומבוססות על ירקות, דגים, פירות ים וכמובן בשר. את התפריט מלווה גם תפריט יינות שנאצר בקפידה, בעיקר מצרפת, ולצידם תיהנו מאווירה קז'ואלית, ביתית ולא מתאמצת עם שירות שמבוסס על יחס אישי וידע רחב. אלו מצליחים לייצר קסם אמיתי וייחודי למקום, כבר בימיו הראשונים.
לשפוי הגענו בשעת ערב מאוחרת והתיישבנו באחד השולחנות בפנים. הזמנו בקבוק יין לבן ומרגש מעמק הרון בצרפת (190 ש"ח, היקר ביותר בתפריט), וארבע מנות נוספות. המיוחדת והטעימה מכולן הייתה מנת הקלמרי בתחמיץ (35 ש"ח), שבנויה מקלמרי מאודה טרי ולא צמיגי בכלל, אפרסק מוחמץ, צ'ילי, ואוסף עלים ירוקים דומיננטיים כמו בזיל תאילנדי ונענע. השילוב ביניהם עם הרוטב החמצמץ מייצר סלט קלמרי מרענן ומעניין.
הייתה גם מנת הציזיקי זוקיני (28 ש"ח) נפלאה, סלט עגבניות עם טונה אורטיז (38) שהיה נחמד (אך כן העלה זיכרונות צבאיים), וגם מנת יוגורט עם דבש (19 ש"ח) לקינוח, סיום נהדר לארוחה עם יוגורט עשיר ושמן ודבש אורגני איכותי. המחירים מעולים, האווירה אחרת, המיקום תוסס, הדיוק שכבר עכשיו מורגש וכמובן היין והטעמים השונים והמשתנים בהחלט עשו לנו לחזור בעתיד לשפוי, ואנחנו סקרנים לראות לאן המקום הזה יתפתח. מי יודע, אולי בסוף גם יגישו בו מפרום.
סמטת הכרמל 23, ימים ג'-ה', החל מ-18:00