תתחילו לשקשק: המדריך למיקסולוג המתחיל
בא לכם לשקשק כמו אריאל לייזגולד (בל בוי), בר שירה (אימפריאל) ואלעד ברוך (ג'אספר)? זה הציוד הבסיסי שתזקקו לו להכנת קוקטיילים מושלמים בבית

מסחטת יד
מסחטה ידנית למיצוי פרי. משמשת בעיקר לסחיטת ליים ולימון, עם קצת יצירתיות יכולה לסחוט גם תפוז.
(110 ש"ח)

כפית בר עם כותש
כפית ארוכה במיוחד (40 ס"מ) לערבוב משקאות קלאסיים כמו מרטיני, נגרוני, מנהטן ועוד. הצד השני נועד לכתוש חומרי גלם קטנים ועדינים כגון נענע וליים במוחיטו. לדברי דודי זץ, מנהל מקצועי ב־IBBLS המייבאת את הציוד, "כפית בר באורך טוב תיתן את האפשרות לערבב כמות נכונה ומדויקת של נוזל לפי הצורך".
(160 ש"ח)

כלי מידה
כלי מידה להכנת קוקטיילים (טרם מזיגתם). צד אחד מכיל 30 מ"ל והצד השני 60 מ"ל. לדברי המיקסולוג אלעד ברוך מהג'אספר, "מלבד העובדה שהוא כלי מאוד יפה, הג'יגר מאפשר לנו לייצר את הקוקטייל בדיוק כמו שקונדיטורים אופים: עם מתכון שמחולק לגרמים".
(130 ש"ח)

שייקר
שייקר אולדסקול, כבד במיוחד, לקירור מקסימלי. מכיל 500 מ"ל ומיועד לנוזלים קלים ולא סמיכים כמו מחיות פרי. "המשקולת שנמצאת בתוך השייקר מייצרת תנועה נכונה של הקרח בתוך הכלי כך שהקוקטייל הייעודי גם מורכב בצורה אידיאלית וגם מתקרר בצורה הטובה ביותר", אומר דודי זץ, מנהל מקצועי ב־IBBLS.
(250 ש"ח)
מסננת
מסננת ג'ולפ נחושת, משמשת לסינון הקוקטייל בטכניקת ערבוב לתוך הכוס.
(113 ש"ח)

כלי כיבול לביטרים
כלי כיבול לביטרים – תמציות בעלות אחוז גבוה של אלכוהול המתובלות/מושרות בתבלינים. לדברי המיקסולוג יותם שילה מדאבל סטנדרט, "ביטרים הם המלח והפלפל של הקוקטיילים. אם פעם הטרנד המרכזי עבד על טעמי החמוץ־מתוק, היום הטעמים המרכזיים הם מריר־חריף. הביטרים מחיים את הקוקטייל ומעניקים לו נופך נוסף של טעם".
(125 ש"ח)

מסננת קפיץ מוזהבת
מסננת קפיץ שתפקידה לסנן את הקרח מהנוזל בעת מזיגת הקוקטייל מהשייקר/כוס הערבוב.
(180 ש"ח)

מסננת קפיץ
השימוש זהה למסננת קפיץ, אך העיצוב השונה מאפשר להניח אותה בתוך השייקר/כוס ולא על השפה העליונה.
(114 ש"ח)

דוקרן קרח
לעבודה עם גושי קרח ולפיסול קרח לצורות יפות כמו צ'אנקים או כדורים. "יש דעה רווחת, אך שגויה, שלפיה ברמנים מוסיפים הרבה קרח לקוקטייל כדי להסוות את כמות האלכוהול הנמוכה. אנחנו מחפשים שהקוקטייל יהיה הכי טעים ומדויק, ולכן משתמשים בגושים גדולים של קרח שנמסים לאט יותר – כך הקוקטייל נמהל פחות במים", אומר יותם שילה מדאבל סטנדרט.
(155 ש"ח)

כוס ערבוב
כוס ערבוב מזכוכית חסינה שבה ניתן לערבב משקאות קלאסיים; מכילה 550 מ"ל. לדברי יותם שילה מדאבל סטנדרט, "יש חשיבות מכרעת לחסינות של הכוס מפני שבירה, בטח בבר שמגיש שתייה לאנשים כל הערב".
(290 ש"ח)

כוס קופ
כוס קלאסית להגשת אינספור קוקטיילים. רגל הכוס נועדה לאחיזה כדי לשמור את הקוקטייל בטמפרטורה אידיאלית.
(שתיים ב־69 ש"ח)

סינר
האביזר הכי אופנתי שברמן יכול להשתמש בו: משמש בעיקר כהומאז' לברמנים בתקופת היובש. "מלבד העובדה שהוא פרקטי ומונע מאיתנו להתלכלך מסירופים וממחיות, הסינר מהווה חתימה אישית של הברמן – כל אחד והסטייל שלו", אומר אלעד ברוך מהג'אספר.
(מחיר משתנה בין מותגים: 60־200 ש"ח)

את הציוד ניתן לרכוש בדאבל סטנדרט, דיזנגוף 247 תל אביב, כל יום 12:00־17:00, 18:00־23:00, 5550966־03. כל המידע באתר