Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מסעדת הקז'ואל המדוברת של התקופה נסגרת אחרי 4 חודשים בלבד

רק הגיעה, התאהבנו, וכבר נעלמה. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)
רק הגיעה, התאהבנו, וכבר נעלמה. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)

האדמה בוכה: עם פתיחתה של "אדמתי" ברוטשילד בינואר האחרון, הפודיז הסתערו על המטבח של שף אביב אטינגר, שהפך חומרי גלם מקומיים בעזרת טכניקות מישלן למנות מעוררות מחשבה. אבל במציאות הנוכחית ובסביבה שמתעדפת את האינסטגרם, כנראה שאין מקום למסעדה שמקדשת את השקט והארציות

25 במאי 2025

תחילת השבוע הזה מזכירה ימים אפלים מראשית המלחמה, כשמסעדות וברים קרסו בזה אחר זה. זמן קצר לאחר פרסום הידיעה עלסגירת הסאלוף ובניובפלורנטין, מסעדת אדמתי סוגרת גם כן את הדלתות לתמיד. הפעם ההפתעה כפולה, כי בניגוד לסאלוף שפורש מהזירה אחרי עשר שנים, לאדמתי בקושי מלאו ארבעה חודשים. "זה לא עניין של כישלון – אלא של הקשר וזמן", אומרים במסעדה. "הקמנו מקום שנגע בלב של אנשים, וזו זכות גדולה. עכשיו, כשברור שצריך לעצור, אנחנו רוצים לעשות זאת באחריות ובכבוד – ולסיים חזק ככל האפשר".

>>המעורר הרשמי של העיר: 40 בתי הקפה הכי טובים בכל תל אביב

משך חייה הקצרים של אדמתי עומד בניגוד חריף להצלחה או ל"דיבור" בביצה, כפי שקוראים לזה. המסעדן עמרי אייזנשרייבר, נכדו של המשורר אלכסנדר פן, בחר להקים ביסטרו קטן ואינטימי שמחבר עבר והווה, תוצרת מקומית ושורשים שנטועים באדמת הארץ. למסעדה הוא קרא על שם שירו הידוע של הסבא "על גבעות שייח' אבריק" – ובשמו המוכר יותר "אדמה אדמתי". אבל כנראה שמורשת מקומית היא לא להיט בתקופה הקשה הזו.

אדמה מדממת. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)
אדמה מדממת. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)

על המטבח הופקד שף אביב אטינגר, שבגיל 32 כבר הספיק לעבוד בטוטו, הבסטה ומשייה ובפרנצ’י, מסעדת כוכבי מישלן בפריז. איקרה מתוצרת בית עם ירקות קטנטנים טריים, בריוש שרוף עם פרפה כבדים וריבת דלעת וחזרת וכופתאות ריקוטה ופטריות יער שיקפו בחירה מצוינת של חומרי גלם ויד שיודעת לטפל בהם בעדינות הראויה. קינוח טארט סלרי גרף מחיאות כפיים לא רק מאיתנו ובישר על הבטחה גדולה, שהכניסה את אדמתי לרשימתמסעדות הקז'ואל הטובות בעירעל אף גילה הצעיר.

עמרי אייזנשרייבר ואביב אטינגר. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)
עמרי אייזנשרייבר ואביב אטינגר. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)

אלא שכל הפירגון וחוות הדעת הטובות שבעולם אינן מסוגלות להחזיק מול החיים עצמם: מדינה בקריסת מערכות, מלחמה וחטופים שכבר 600 ימים נמצאים בשבי החמאס. גם הלוקיישן – אזור בו שולטות מפלצות אינסטגרם כמו המבורגריית אסתר המלכה והאסיאתית הנוצצת ZO – לא ממש תאם את השקט והארציות שהיו נר לרגליה של אדמתי. בזמן אחר ובמקום אחר, זו מסעדה שהייתה יכולה להישאר בנוף לאורך זמן וליהנות מקהל שיודע להעריך את הרעיון והביצוע. לרגל סגירה תיפתח המסעדה מהיום ועד יום חמישי (29.5) בין השעות 22:00-17:30 עם 25 אחוז הנחה על כל התפריט, לא כמבצע אלא כהזמנה להיפרד. אנחנו נחזיק באמונה שעוד יהיו ימים טובים שבהם מסעדות כמו אדמתי תוכלנה לפרוח. פשוט אין ברירה אחרת.
רוטשילד 15,להזמנות

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!