נפרדים מהשרימפס: ג'פניקה מוציאה את פירות הים מהתפריט

הבית היהודי יכולים לסגור את הבאסטה, עבודתם הושלמה: רשתות ההסעדה התל אביביות מורידות מהתפריטים מנות חזיר ופירות ים. עכשיו הגיע תורה של ג'פניקה

ספרינגרול ברשת ג'פניקה. צילום: שי בן אפרים
ספרינגרול ברשת ג'פניקה. צילום: שי בן אפרים
31 בדצמבר 2018

רשת ג'פניקה הודיעה כי תוריד מהתפריט בתחילת חודש ינואר את מנות פירות הים. רשת הסושיות שהחלה את דרכה ברחוב דיזנגוף בעיר ב-2004, ונחשבה לבעלת אופי תל אביבי חצוף, ומאז התפרשה ארצית ופתחה גם שמונה סניפים כשרים, תפסיק להגיש פירות ים החל מה-6 בינואר בכל 36 סניפיה.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
הגלידה החדשה שסוחפת המונים באמצע החורף
בדקנו: באיזו מסעדה בתל אביב הכי שווה לעבוד?
סנטה קתרינה היא מסעדת הקז'ואל הטובה ביותר ב-2018

תגובת רשת ג׳פניקה: ״החל מה 6.1.19 יהרשת תסיר מהתפריט את המנות המכילות פירות ים מסיבה אחת בלבד והיא חוסר הצדקה כלכלית. לצערנו ולאורך תקופת בחינה ומעקב, ההיצע של חומרי הגלם גדול מהביקוש למנות מהם מורכבים. אנו נמשיך לפתוח את סניפנו בכל ימות השבוע כולל שישי-שבת ולמכור את שלל מנות התפריט הפופולאריות והאהובות על קהל לקוחותינו. ״

אגדשי טופו ברשת ג'פניקה. צילום: שי בן אפרים
אגדשי טופו ברשת ג'פניקה. צילום: שי בן אפרים

על השאלה האם השינוי נובע מרצון לקרוץ לקהל המסורתי לייט, סרב משרד יחסי הציבור של הרשת להשיב.

בנוסף להעלמות הצפויה של פירות הים מהתפריט של ג'פניקה, כולל חמשת הסניפים התל אביבים של רשת, לאחרונה רשת ההמבורגריות אגאדיר הורידה את הבייקון מתפריט כל סניפיה, ופתחה סניף כשר בבני ברק, ורשת מוזס עברה להגיש את במקום בייקון פרוסות של טלה מעושן. האם השינויים האלה מרמזים שהרשתות מעדיפות לעבוד עם חומרי גלם שנחשבים לכשרים?