כריכי הבגט הכי טובים בתל אביב

נשיא צרפת עמנואל מקרון קורא להכריז על הבגט הצרפתי נכס תרבותי ואנחנו איתו: לטובת הקמפיין קיבצנו לכם את כריכי הבגט הטובים ביותר בעיר. בון אפטי!

בגט מטיאס, לחמים. צילום: דניאל לילה
בגט מטיאס, לחמים. צילום: דניאל לילה
15 בינואר 2018

אחרי הפיצה הנפוליטנית והבירה הבלגית, הגיע תורו של הבגט? ביום שישי האחרון (12.1) הצהיר עמנואל מקרון נשיא צרפת שהוא רוצה להפוך את הבגט למוצר מורשת מוגן. רשימת הנכסים התרבותיים המוגנים מטעם ארגון אונסק"ו כוללת "ביטויים מסורתיים או חיים למסורות", ורק בחודש דצמבר האחרון הוחלט לצרף אליה את הפיצה הנפוליטנית. מקרון, שכנראה התקנא בשכנים מדרום, אמר בראיון שהבגט הצרפתי הוא חלק מהאנושות מיום שנוצרה ומושא קנאה מצד כל העולם. "בגט הוא חלק מחיי היומיום בצרפת בבוקר, בצהריים ובערב. זה לא עניין של אמונות – כולם חושבים כך". למרות המרחק אנחנו מצטרפים לקמפיין, ולכבודו אספנו את כריכי הבגט הכי טובים בתל אביב.

  1. 1. בגט מטיאס | לחמים

  2. במאפיית לחמים של האופה אורי שפט מגישים כריכים בבגט פריך שנאפה מדי יום. קשה לבחור בין המילויים שכולם סקסיים ועסיסיים, אבל אם חייבים להחליט אז הפייבוריט שלנו הולך לכיוון הדגים:  שליש או חצי בגט מרוח בחמאה רכה עם פיסות מטיאס, עגבניות שרי, נבטים ובצל סגול (29/19 ש"ח).

לחמים

בגט מטיאס, לחמים. צילום: דניאל לילה
בגט מטיאס, לחמים. צילום: דניאל לילה

כך תשתו בזול: ההאפי האוור הכי טובות בעיר

כל מה שאתם צריכים לדעת על ג'ירף המחודשת באבן גבירול 

2. בגט סנט מור | גורמה שופ

אלף טעמים של גבינות, נקניקים, דגים מעושנים וממרחים יש בשגרירות הקולינרית הבלתי רשמית של צרפת באבן גבירול, ממש כמו במעדניה טובה בפריז. תמצאו כאן רשימה נאה של כריכים מבגט של לחם וחברים ("הוא הכי טוב שאני מכיר" אומר הבעלים מיכאל רפאל), והדובדבן שבקצפת – בגט במילוי גבינת סנט מור מצרפת, ריבת דובדבנים שחורים מאנגליה, פלפל שחור ובזיליקום (34 ש"ח). 

גורמה שופ

3. באן מי דג | אסיה 

בדוכן אוכל הרחוב של המסעדה האסייתית, אחד המקומות הכי קולים לארוחת צהריים בשוק הפשפשים, מגישים סוגים שונים של באן מי – הכריך הוויטנאמי-צרפתי שכבר התאזרח בעיר. שילוב הטעמים והמרקמים המוצלח ביותר קורה בבאן מי דג – דג מטוגן בבלילה פריכה על באגט מרוח בפאטה כבד עוף, עם איולי צ'ילי אדום וגזר וקולרבי מוחמצים. הבגט פה הוא הגרסה הפושטית של הסופר, אבל המכלול ממכר (39 ש"ח).

אסיה

באן מי דג, אסיה. צילום: רן בירן
באן מי דג, אסיה. צילום: רן בירן

4. בגט הרינג | שרי הרינג 

שום רשימה שמדרגת את הבגטים הכי טובים בעיר – ואפילו בארץ – אינה שלמה בלי סנדביץ' הרינג של שרי הרינג: בגט פריך של מאפיית לה מולאן משוח בחמאה ועליה מונחים נתחי הרינג כבוש, מפולט ונקי מאדרות, בצל לבן וירוק, מיץ מעגבניות שרי סחוטות, מריחות קטנות של שמנת חמוצה ופרוסות של פלפל ארנהיים למי שרוצה (38 ש"ח).

שרי הרינג

שרי הרינג. צילום: בועז לביא
שרי הרינג. צילום: בועז לביא

5. באן מי שרימפס | אקסטרה ברוט מקונג 

היורשת של האקסטרה-ברוט הפכה את הבר הקטן למיני מסעדה אסיאתית משובחת, שבין המנות המוצלחות שהיא מכינה לנגד עיני יושבי הבר בולט במיוחד הבאן מי. זה עם השרימפס זוהר מעל כולם; הוא לא גדול כמו האחרים ברשימה, אבל הבגט טרי וקריספי, השרימפס בשרני וטרי (או לפחות מרגיש כזה), הירקות טובים והרטבים חריפים. יש במערכת שטוענים שהוא הכי טוב בעיר (66 ש"ח).

אקסטרה ברוט – מקונג

6. כריך דייגים הולנדי | ביאטריס 

במעדנייה ההולנדית הקטנה והקסומה שבלב העיר, בבגטים המשובחים של לה מולאן, מורחים על הלחם שכבה נאה של חמאה הולנדית ואז מפנקים אותו בנתחי דג מטיאס, חמוצים הולנדיים, בצל סגול, שמנת חמוצה וסמבל אינדונזי (30 ש"ח לחצי בגט; עד 16:00 או עד שנגמרים הבגטים).

ביאטריס

ביאטריס. צילום: אלון מילר
ביאטריס. צילום: אלון מילר

7. כריך טוניסאי | אגתה 

בהיכל המעדנים ברמת החייל מכינים כל יום גרסה מקורית לקלאסיקה התוניסאית – בגטון (שליש בגט) טרי ופריך ובתוכו לימון כבוש מתוצרת בית, טפנד זיתים, פלפלצ׳ומה, תפוח אדמה, ביצה קשה פרוסה, טונה, זיתים וארטישוק מוחמץ ומוקפץ בשמן זית, שום ועגבניות (39 ש"ח). 

אגתה

אגתה. צילום: גוסטב שפכט
אגתה. צילום: גוסטב שפכט

8. בגט גאודה | לה מולאן 

הבגטים של לה מולאן הם הכי פריז שיש בתל אביב, ולכן מבוקשים על ידי מעדניות ומסעדות. את העונג הפריך בחוץ והאוורירי בפנים מורחים בחמאה, מניחים מעל פרוסות גבינת גאודה ומלפפון חמוץ מתוצרת בית – וזהו. כשיש בסיס כל כך טוב חבל להפריע, וצריך ממש מעט כדי להגיע לתוצאה מושלמת (20 ש"ח לשליש בגט, 24 ש"ח לחצי בגט). 

לה מולאן 

כריך גאודה, לה מולאן
כריך גאודה, לה מולאן

 

9. בגט גאודה/אמנטל | לחמנינה

ברשת המאפיות הארטיזנלית הולכים על אופציה פשוטה ומנצחת: חצי בגט שאור מתוצרת בית עם פרג, שומשום או נקי, שכבה נדיבה של חמאה, גבינת אמנטל או גאודה, פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום. כמה מדויק ככה טעים (26 ש"ח).

לחמנינה

כריך גאודה/אמנטל, לחמנינה
כריך גאודה/אמנטל, לחמנינה

 

10. אפיסרי | בגט סלמון אבוקדו

במעדניה הרומנטית בנווה צדק נשבעים שהבגט של לחם וחברים הוא הטוב בעיר ומציעים אותו במילויים שונים, למשל: כריך מרוח בגבינת שמנת ועליו פרוסות דקיקות של אבוקדו, גרבלקס, חמינדוס מתוצרת בית, בצל ירוק, עגבניה, מלפפון ורוקט, ופלפל חריף למי שאוהב (39 ש"ח).

אפיסרי 

בגט סלמון אבוקדו, אפיסרי
בגט סלמון אבוקדו, אפיסרי