לביבות בטטה של אורנה ואלה

לביבות הבטטה של אורנה ואלה הפכו, בשלב מסויים, לסמל המסעדה. ההכנה קצת מורכבת אבל התוצאה שווה את המאמץ

לביבות בטטה, אורנה ואלה. צילום: אנטולי מיכאלו
לביבות בטטה, אורנה ואלה. צילום: אנטולי מיכאלו
7 בספטמבר 2017

תם עידן: אורנה ואלה סוגרות אחרי 25 שנה

קלאסיקה עירונית: המנות האיקוניות של תל אביב

זיכרון חמוץ מתוק: המנות האיקוניות שכבר לא איתנו 

 

החומרים:

4  ק"ג בטטות (משקל לאחר אידוי)

50 מ"ל רוטב סויה

450 גרם קמח

2 כפות סוכר

1 כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח

 

לרוטב עירית:

100 גרם עירית קצוצה

600 מ"ל שמנת חמוצה

200 מ"ל מיונז

מלח

פלפל שחור

 

קלאסיקה עירונית: המנות האיקוניות של תל אביב 

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים.

מעבירים לקערה. מוסיפים את הסויה, ומערבבים/ לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים עד שהעיסה מתאחדת. העיסה תהיה רכה, אחידה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד מעט קמח.

יש להימנע מעירבוב ממושך מדי, כדי שהיא לא תהפוך לדביקה מדי.

הרוטב:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם משתמשים במיונז קנוי יש להוסיף מעט לימון וחרדל.

הטיגון:

מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה בכמות שתשמן את כל המחבת היטב. מניחים באמצעות שקית זילוף או כף במחבת לביבות. כיוון שהעיסה דביקה ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד איתה.

מטגנים את הלביבות משני הצדדים, עד שהן מזהיבות, אבל לא שרופות (ועד שהן מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציאן מהמחבת בעזרת מרית). מניחים על נייר סופג ומגישים עם רוטב בצד.

אם לא אוכלים מיד, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. יש לחמם את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד 7 דקות, אין לחמם במיקרוגל.

[interaction id="59b1562f0f70c80001c27078"]