רביעיית פלורנטין פינת מוסקווה: קפה וסירינקי עם אמא רוסיה

אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

אורבי, בית קפה חדש עם טוויסט סובייטי, מציע גם סירינקי עם פטל ושמנת חמוצה, לימונדת חמציצים (!) מרעננת ומשקה מטלטל של מיץ תפוזים עם אספרסו. בשעות הערב הוא לובש אווירה מסעדתית יותר שמדי פעם תכלול גם הופעות ותקלוטים ובשאיפה גם הרבה אור ואהבה

10 בספטמבר 2023

האם הגיעה סוף סוף שעתה של רביעיית פלורנטין? המתחם שנפתח כבר לפני שמונה שנים ומאז חווה חילופים רבים של בתי עסק זוכה בימים אלה לקצת זוהר, בשעה טובה: ימה – דגיית הבוטיק של השף יובל בן נריה, פיקה המאפייה השוודית, פונטו פיצריית הבוטיק הנפלאה ועכשיו גם בית קפה חדש.

אנחנו מדברים על "אורבי" – בית קפה ומאפה שהופך בערב גם למסעדה ולמיני קלאב. את אורבי פתחו בחודש אוגוסט האחרון יורי פוגלסון, מאיה קלוגמן וקיריל גינצבורג – כולם עולים מרוסיה שהשתכנו בתל אביב. יורי וקיריל הגיעו בעקבות המלחמה ומאיה פה כבר חמש שנים.

לכולם יש אהבה משותפת לתרבות בילוי של אוכל, משקאות ואנשים. ובגלל שאהבה זה לא תמיד מספיק – לכולם יש גם רקורד וניסיון עשיר בניהול מוסדות אוכל ותרבות במוסקבה. השלושה בחרו שלא להסתכל לאחור, והם נחושים, לדבריהם, להשתלב במדינתנו ובתרבות האוכל התל אביבית. 

מתפרש על פני שני חללים סמוכים ברביעיית פלורנטין. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
מתפרש על פני שני חללים סמוכים ברביעיית פלורנטין. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

על אורבי הם עמלו כחצי שנה. הם עיצבו את המקום למשעי והתפרשו על שני חללים סמוכים – באחד מהם פועל המטבח וכולל גם מקומות ישיבה, והשני מוקדש לבר המשקאות ולמקומות ישיבה נוספים. התפריט זהה בשני החללים. ומה משמעות השם אורבי? מלבד הסאונד הנעים, מדובר גם בצירוף מילים שהכירו ואהבו, אור+בי – והמקום אכן מואר, נעים ומחמם את הלב.

מלבד האווירה הנונשלנטית והעיצוב שנע בין סקנדינבי לאירופאי קלאסי, התפריט הוא הכוכב האמיתי. עד שעות הצהריים מדובר בתפריט בית קפה קלאסי, בו תמצאו ארוחות בוקר, סלטים וכריכים, אבל הרבה יותר מאלה שאנחנו מכירים, כולל מנות מהמטבח הסובייטי (שאו שיעוררו בכם נוסטלגיה מתבקשת או יכירו לכם שילובי טעמים מנחמים שטרם הכרתם). כאלה למשל הם הסיריניקי (56 ש״ח) – פנקייקים מסורתיים מגבינת קוטג׳ עם ריבת פירות יער, פטל טרי ושמנת חמוצה – תפוחים ורכים וכל ביס מהם טוב ומנחם מקודמו.

ארוחות בוקר לאורך כל היום. כמעט. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
ארוחות בוקר לאורך כל היום. כמעט. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

גם דייסת האורז (42 ש״ח) קורצת למסורת הסובייטית בתוספת של קיק טרופי של קרם קוקוס עם אננס חרוך, אננס טרי, למון גראס, גרידת לימון ושמן לימוני. דייסה נעימה ורעננה בעת ובעונה אחת. מלבד זאת התלהבנו ביותר גם מחביתת קאצ׳ו אה פפה (54 ש״ח) שמלבד העובדה שכבר זמן רב לא אכלנו חביתה שעשויה בצורה כה מופתית ונדיבה בחמאה, נוספו לה גבינת פקורינו, גרנה פדנו ופלפל שחור – שהשתלבו נפלא זה בזה ויצרו אומלט חלומי.

מלבד אלה יש גם אגז בנדיקט, ביצים בקארי, לביבות זוקיני, טוסט טונה, טוסט אבוקדו, וגם רוסטביף, רייט סלמון וטרטר בקר אם אתם במוד של צהריים. או במוד של בוקר מלא חלבונים, אנחנו לא שופטים. 

ועוד לא דיברנו על המשקאות, במסגרתם טעמנו לראשונה מיץ תפוזים סחוט וקר עם אספרסו(!). היינו סקפטיים, אבל מסתבר שזה טעים בטירוף ואנחנו לא יודעים איך לא גילינו את זה קודם. מרענן, הדרי, מריר ופאן. מלבד הגילוי הזה יש גם לימונדה טרגון או לימונדת חמציץ שסוחטים במקום (כן, כן) והיא צוננת ורעננה וגם לא חוטאת במתיקות יתרה.

כשהערב יורד. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
כשהערב יורד. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

כשערב יורד על האורבי, התפריט מתחלף לכזה בעל אופי מסעדתי יותר. תוכלו למצוא בו מנות לנשנוש לצד הדרינק כמו פלפלי פדרון או  טוסט גרילד צ׳יז, וגם כאלה רציניות יותר כמו פילה לוקוס, קלמארי עם קרם תירס, לשון בקר, טרטר בקר ועוד. לצידן מוגשים יינות וקוקטיילים ובמקום גם יתקיימו מדי פעם גם הופעות וערבי תקלוט (הכי טוב להתעדכן באינסטגרם). מה נאמר לאורבי? בהחלט הוספת אור לרביעייה, ברוך הבא.

אורבי, מעון 5, רביעיית פלורנטין.
א'-שבת. תפריט יום בין השעות 10:00- 17:00; משקאות מהבר בלבד בין השעות 17:00-18:00; תפריט ערב בין השעות 18:00-23:00.