הקונץ בלונץ: אז מה היה בהשקת המסעדה החדשה של רושפלד?

השף יונתן רושפלד השיק את המסעדה החדשה שלו ושל השף עודד סיידא ברחוב לונץ

יונתן רושפלד. צילום: איליה מלניקוב
יונתן רושפלד. צילום: איליה מלניקוב
28 באפריל 2015

אחרי שפיזר השף יונתן רושפלד שלל ההבטחות בחשבון האינסטגרם שלו, בסוף השבוע האחרון זה קרה. בחלל של קפה לונץ התמקמה המסעדה החדשה שלו ושל השף עודד סיידא, שהיה בעליו של קפה לונץ. המסעדה חבויה בצומת הרחובות ביל"ו ולונץ ונפתחה לקהל במוצאי שבת האחרונה. כפי שהבטיח רושפלד, דלת המסעדה תיפתח בכל יום (פרט לימי ראשון) בשעה 18:00 ותיסגר בחצות, והתפריט יפתיע מדי ערב.

בסוף השבוע הוגשו במקום כתף טלה צלויה ליד עדשים שחורות וצ'יפס ושלוש תרנגולות בפלפל שחור וקוניאק. הקונספט הוא חומרי גלם מקומיים שנבחרים רק אם הם אהובים גם על רושפלד וגם על סיידא. היצרן הראשון שנבחר לככב במקום הוא יובל ג'וב הרגיל (אקס מבקר המסעדות האהוב של Time Out). במסעדה אין מנות ראשונות ואין תפריט יין כי רושפלד לא מאמין ב"חציר, בציר, קציר ואוכמניות", כפי שכתב, אלא רק ביין מעולה.

המסעדה כמעט לא עברה שיפוץ, מלבד קוסמטיקה קלה ותוספת של כמה כיסאות. הסועדים מתבקשים להשאיר את הציניות בבית ולבוא מלאי תשוקה לאוכל.

 

לונץ 13, 8132377־054, שני־שבת 18:00־24:00