יינות לפסח: מצווה לשתות 4 כוסות? דברו אתנו בבקבוקים

אנחנו יודעים שכדי לעבור את החג הזה צריך לשתות. אנחנו בטוחים שהתאמנתם על זה יופי בשנה האחרונה. הנה כמה יינות וקוקטיילים מומלצים לארוחה ולאחריה

סדרת גליל מיקב הרי גליל (צילום: שני הלוי)
סדרת גליל מיקב הרי גליל (צילום: שני הלוי)
22 במרץ 2021

אדומים

קברנה סובניון 2018 | יקב הרי גליל

כוכב סדרת GALIL, סדרת האמצע החדשה של יקב הרי גליל, מיוצר מענבי קברנה סוביניון מכרמים בגליל העליון. יש לו ארומות פירות יער ותבלינים ומעט עץ אלון, גוף מלא וסיומת ארוכה שהולמת מנות בשר בבישול ארוך. להשלמת הקברנה שווה להציץ גם בשאר יינות הסדרה – גוורצטרמינר חצי יבש, בלאן דה נואר יפהפה וסובניון בלאן קליל וכיפי (65 ש"ח). בחול המועד יתקיימו סיורי ליקוט צמחי בר אכילים בקרבת היקב, הזדמנות להכיר מקרוב ערכים של שימור סביבה, קיימות, צמצום בזבוז מזון ומצפון חברתי שמנחים את העשייה של יקב הרי גליל.
פרטים והזמנות באתר

עלמה אדום כהה | דלתון

סדרת יינות עלמה נוצרה בהתאמה לתקופה, כשיין הפך להיות לא רק מוצר צריכה אלא מקור לנחמה ולהנאות קטנות. אדום כהה מביא הנאה כזו לשולחן הסדר, בלנד שעיקרו קברנה סוביניון ומיעוטו מרלו, קברנה פרנק, שיראז וגרנאש נואר. יש לו גוון וטעם קטיפתי עמוק – תוצר של 18 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון, וארומות שמחמיאות לתבשילים ומנות בשר עסיסיות. למנות ראשונות מומלץ לצוות יין רוזה מאותו סדרה: צונן, פריך ועם גוון ורוד מעושן משגע. 79/75 ש"ח.

עלמה אדום עמוק מיקב דלתון (צילום: אורי גרון)
עלמה אדום עמוק מיקב דלתון (צילום: אורי גרון)

 Legato ברברה 2018 | היוצר

שת"פ בין משפחת שור המייצרת יין יותר מ־150 שנה לבין פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם חלום לייצר יין איכותי, הניב את הלגאטו ברברה – יין אדום עמוק בניחוח דובדבן ושזיף ורמזים לציפורן וקינמון. למרות זאת הוא קליל יחסית ומתאים למנות פתיחה בשריות וגם למנגל שלמחרת. 60 ש"ח.

צובה מצודה בלנד

אם טרם התוודעתם ליקב צובה, מצודה הוא היין הנכון להתחיל: בלנד ענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה ששהה 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד 12 חודשים בבקבוק ומאופיין בגוף מלא, ארומות עמוקות של פירות שחורים ואדומים וסיומת שנשארת הרבה אחרי שהיין נלגם. מומלץ להחביא עד שהאורחים הולכים ולשתות עם בן.בת הזוג למחרת. 119-129 ש"ח.

מצודה בלנד מיקב צובה (צילום: יחצ"צ)
מצודה בלנד מיקב צובה (צילום: יחצ"צ)

 

פרימיום שיראז 2018 | יקבי ירושלים

היקב הוותיק עבר בשנים האחרונות מתיחת פנים שכוללת בין היתר הקמת מרכז מבקרים חדש בטחנת הרוח מונטיפיורי שבמשכנות שאננים, מינוי מנכ"ל ויינן ראשי ומיתוג סדרות היין. הפרימיום שיראז, מענבים שגדלו בהרי ירושלים והתיישנו 12 חודשים במכלי נירוסטה וחביות עץ אלון, מאופיין בארומות פירות אדומים ופלפל שחור. יש לו גוף מלא שמתאים לשוק טלה המסורתי ומחיר שלא יקרע לכם את הכיס. 55-65 ש"ח (2 ב־100).

פרימיום שיראז מיקב ירושלים (צילום: אנני סלבי)
פרימיום שיראז מיקב ירושלים (צילום: אנני סלבי)

לבנים

גולן סוביניון בלאן | יקב רמת הגולן

סדרת ה־VFM של יקב רמת הגולן מתחדשת ביין  לבן יבש מענבי סוביניון בלאן. ארומה פירותית קלילה תשדרג את הגפילטע וכל מנת דגים שתגישו לשולחן, ובמחיר שהוא עולה מותר לפרגן אפילו שני בקבוקים. 39-45 ש"ח.

סוביניון בלאן גולן 2020 (צילום: חגית גורן)
סוביניון בלאן גולן 2020 (צילום: חגית גורן)

Darom לבן 2020 | יקב יתיר

המותג שמעמיד במרכז את הנגב והמדבר משיק לחג בציר חדש של דרום לבן מענבי סובניון בלאן מכרמים במצפה רמון ורמת ערד. תסיסה במכלי נירוסטה וארבעה חודשים במכלי בטון מניבים יין רענן ופריך בארומת פירות טרופיים ופריחת הדרים. מומלץ להגיש מצונן עם מנות ראשונות או כאפריטיף או לשמור לפיקניק בים ביום שאחרי. 80 ש"ח.

דרום לבן (צילום: איל קרן)
דרום לבן (צילום: איל קרן)

 

שנין בלאן | יקב תבור

אנחנו מאד מחבבים את היינות של יקב תבור, שמטפח מערכת אקולוגית הוליסטית. היין החדש שהושק לפסח מיוצר מענבי שנין בלאן מכרם יחידני ואקולוגי במצפה רמון, ויש לו ארומות מרעננות של תפוח ירוק, עשב לימון ודבש. גוף בינוני, חמיצות ופריכות מתאימים ללוות כמעט כל מנה בשולחן החג, מהחרוסת ועד לקינוח. 60 ש"ח.

שנין בלאן מיקב תבור (צילום: יח"צ)
שנין בלאן מיקב תבור (צילום: יח"צ)

לא רק יין

קוקטיילים כשל"פ 1 | ספייסהאוס

שומרי כשל"פ ישמחו לשמוע שאין צורך להיגמל מההתמכרות לקוקטיילים מבוקבקים שפיתחנו בימי הסגר. מארזי קוקטיילים שהרכיב המיקסולוג יותם שילה סקסיים, טעימים והולמים את רוח החג לעצמכם וגם כמתנה. מ־89 ש"ח.
להזמנות

ספייסהאוס כשל"פ (צילום: מיכאל טופיול)
ספייסהאוס כשל"פ (צילום: מיכאל טופיול)

קוקטיילים כשל"פ 2 | הכרם ו־The Alchemist TLV

חברת המשקאות "הכרם" משתפת פעולה עם המיקסולוג נועם אור מ־The Alchemist במארזי קוקטיילים כשל"פ: 4 קוקטיילים + גארנישים, שתי כוסות מעוצבות ושקית שוקולדים. יותר מזה לא צריך כדי לצלוח את ליל הסדר בסוג של שפיות. 220 ש"ח.
להזמנות 052-3930567 ובאתר

קוקטיילים כשל"פ (צילום: יח"צ)
קוקטיילים כשל"פ (צילום: יח"צ)

בירה כשל"פ

במושב נגוהות מייצרים בני הזוג שמרית וברוך פויכטונגר בירה מדבש, משקה שמחבר בין תמד מסורתי למרכיבים מעולם הבירה. מקור האלכוהול (8%) הוא בסוכרים שבדבש, כך שבנוסף להיותו כשר לפסח המשקה גם נטול גלוטן. על כל רכישה באתר תורמים בנגוהות צנצנת דבש לנזקקים, ערך מוסף חברתי חשוב לא פחות. מ־68 ש"ח.
פרטים באתר 

בירת דבש נגוהות (צילום: יח"צ)
בירת דבש נגוהות (צילום: יח"צ)