עיר של פטיסרי: ארבעה פופ אפים מתוקים שאתם חייבים לטעום

לא תבואו? מטרלו בשרונה מרקט (צילום סופגי)
לא תבואו? מטרלו בשרונה מרקט (צילום סופגי)

הקרואסונים המטורפים מהגולן, הפחזניות המושלמות מהנמל, הרוגלך של המאה ה-21 ושעת התה המדהימה של אלון שבו - תל אביב מלאה בפופ אפים מרעישים מתחום הפטיסרי והבולנז'רי ואם לא תמהרו פשוט תפספסו אותם. וזה יהיה ממש חבל

דבר אחד טוב יצא לנו מהקורונה: תל אביב הפכה לעיר של מתוקים מעולים ומאפים באיכויות קיצוניות ובטעם של חו"ל. כל אותם קונדיטורים ביתיים מבריקים ואנשי פטיסרי מעולים שהחלו בזמן המגפה להציע את שירותיהם הטעימים מהבית, התפתחו לכדי מקומות מרגשים וחדשים עם קינוחים מרהיבים ויצירות פחמימתיות מושחתות, או לכל הפחות לכדי פופ-אפים שעושים חשק עז לגנוז כל רעיון שאי פעם היה לנו על דיאטה. אספנו עבורכם כמה מהמוצלחים ביותר של העת הזאת, שלא תגידו שלא דואגים לכם פה.

1. מטרלו: העם עם הגולן

בקרב חובבי הבולנז'רי בארץ מסתובב כבר כמה זמן סוד בלתי שמור לחלוטין: אי שם ברמת הגולן, בעין זיוון הרחוקה, קמה לה מטרלו, אימפריית קרואסונים חדשה ומפוארת שמאחוריה עומד האופה עדי פרץ, שלמד את צפונותיו של המאפה הצרפתי האיקוני בקורס אונליין בהדרכת השף-קונדיטור דומיניק אנסל, ממציא הקרונאט. ועכשיו כדי לטעום קרואסונים מהאיכות הגבוהה ביותר כבר לא צריך לשנע את עצמכם אל הצפון הרחוק: פופ אפ בן ימים ספורים ייפתח מחר בשרונה מרקט ויהיה כאן איתנו עד הסופ"ש. במקומכם היינו הולכים לעמוד בתור כבר עכשיו. שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב, שני-שישי (27.6-1.7), שני 12:00-20:00, שלישי-חמישי 10:00-20:00, שישי 09:00-16:00

לא רק מתוקים: מרמת הגולן לשרונה מרקט. מטרלו (צילום: סופגי)
לא רק מתוקים: מרמת הגולן לשרונה מרקט. מטרלו (צילום: סופגי)

2. ארוחת הקינוחים של אלון שבו: וואו

הפטיסרי של אלון שבו הפך לפני שנתיים לאירוע בקנה מידה עירוני, ובוטיק המתוקים שלו בצ'לנוב כבר זכה למעמד של מקדש מקומי, אבל לכזה דבר לא ציפינו: ארוחת בין ערביים שכולה מבוססת על יצירותיו בחלל המרהיב של מלון Jaffa, שהיא מעיין מסיבת תה אלגנטית ואסתטית שספק אם תל אביב ראתה כמותה מאז סיום המנדט הבריטי. כן, זה יקר, כן, זה יוקרתי, אבל ככה זה כשחולמים במזרח התיכון על פופ אפ בניחוח אירופאי-אריסטוקרטי מרגש. ג'ולי גוד, כמו שאומרים אצלנו בממלכה. שעת התה של אלון שבו, מלון ג'אפה, לואי פסטר 2. כרגע נותרו מקומות לחודש יולי ואם יתמזל מזלכם גם לאוגוסט, יש לעקוב בלינק. בכל סבב כ-40 מקומות בעלות של 200 ש"ח לאורח

שעת התה של אלון שבו. מלון Jaffa (צילום: דן פרץ)
שעת התה של אלון שבו. מלון Jaffa (צילום: דן פרץ)

3. הפחזניה המושלמת קיימת: מניפיק פטיסרי

שוק הנמל הנהדר שהולך ומתפתח מציג מדי יום שישי כמה דוכנים מעולים במיוחד, ואליהם הצטרף לאחרונה גם הפופ אפ של מניפיק פטיסרי שמאחוריו עומדת הקונדיטורית שמרית אלוני. במרכז הפופ אפ: פחזניות. גדולות, יפהפיות, מושקעות. הן מגיעות במספר מילויים נהדרים (קרם קינדר!) והן קרובות לשלמות. למעשה, אלה פחזניות שהיינו שמחים לעבור לגור בתוכן וכך לפתור את משבר הדיור. מניפיק פטיסרי,  ימי שישי ברחבה הצפונית של שוק הנמל, האנגר 12

כך נראית שלמות. הפחזניות של מניפיק פטיסרי (צילום: שמרית אלוני)
כך נראית שלמות. הפחזניות של מניפיק פטיסרי (צילום: שמרית אלוני)

4. רוגלך במאה ה-21: הקרואסון היהודי

שי גולן כיכב ב"בייק אוף" של קשת 12 (שבה הוא גם זכה יחד עם ניצן קריבין) ואחר כך עשה רעש עם פרויקט קרמבו ארטיזינלי במנהטן (!), אבל עכשיו הוא חוזר לשורשים עם אחד הפופ אפים היותר מקוריים שהיו כאן, פופ אפ שלוקח את הרוגלך המסורתיים והאהובים ומשדרג אותם אל הסטנדרטים של הפטיסרי והבולנז'רי של המאה ה-21 תחת הכותרת הכיפית "דה ג'ואיש קרואסון". אף פעם לא חשבנו על רוגלך בתור קרואסון יהודי, אבל למה לא בעצם. הזמנות ופרטים כאן.

אנחנו ניקח את הכל, תודה. הרוגלך של שי גולן (צילום: יחסי ציבור)
אנחנו ניקח את הכל, תודה. הרוגלך של שי גולן (צילום: יחסי ציבור)