"ארלי": שלושה שותפים מחנות מנו וינו הקימו בר יין מושלם לשינקין

צריך לקום מוקדם בערב. ארלי. צילום: יעל שטוקמן
צריך לקום מוקדם בערב. ארלי. צילום: יעל שטוקמן

גם אם העיר קצת עייפה מברי יין, הם עוד לא עייפו מהעיר, וכשאנשים שהפכו מחדש את תרבות היין בעיר פותחיר בר שניכר בו השקעה ומחשבה רבה, לצד ניסיון ומיומנות, ועם חומרי גלם ממעדניית עדינה (גם היא שלהם), אתם יודעים ששינקין זכה במקום שכבר מרגיש קלאסיקה

14 בספטמבר 2025

"ארלי" מרגיש כמו אחד מהמקומות האלה, שנדמה שהיו שם תמיד. מקומו בשינקין נראה כה טבעי עד שמפתיע לגלות שבר היין החדש נפתח רק לפני שבועיים. אנשי השכונה, כך נראה, כבר החלו לפקוד אותו בדרך קבע, ומדובר במקום שלגמרי יודע מי הוא, ומה הוא עושה. זה לא מפתיע בהתחשב שהאנשים שמאחורי המקום – מנו אמינוף, עדי קייזרמן-פלד ואסף ארליך – גם שותפים בחנות היין מנו וינו, ובמעדניית עדינה האהובה. כנראה שאין מי שמכירים את שינקין יותר מהשלישיה הזאת.
>> תשפ"ו משהו: המסעדות שפתוחות בערב ראש השנה בתל אביב

השלושה פתחו את "ארלי" כי ראו שאנשי שינקין מחפשים מענה לדרינק ונשנוש הולם גם אחרי שיורדת השמש. מעדניית עדינה אמנם מציעה בשעות הערב גבינות, יין ושאר נשנושים, אך סוגרת את שעריה בשעה תשע, למורת רוחם של לא מעט מהיושבים במקום. "עדינה היא קודם כל מעדנייה", מסבירה קייזרמן-פלד. "פתחנו אותה גם לישיבה כי ראינו שיש ביקוש ועניין, אבל היא פותחת את הדלתות מוקדם בבוקר, והיא לא בר במהותה, שיכול להמשיך עד הלילה המאוחר".

עכשיו אפשר לשתות לאור נרות. ארלי. צילום: סלומה דרעי
עכשיו אפשר לשתות לאור נרות. ארלי. צילום: סלומה דרעי

כאשר הבינו שיש לא מעט לקוחות שהתבאסו לחזור הביתה ב-9 בערב, השלושה החליטו למצוא לוקיישן נוסף בשינקין, לא רחוק מהחנות והמעדנייה, שיתפקד כבר יין ושאר משעות כהלכתו, והעניקו לו את השם "ארלי" כי זה עדיין שינקין, וגם הוא לא ישאר פתוח אחרי חצות. פה מדובר בשעה מאוחרת. ארלי היא גם קריצה לשמו של אחד השותפים, אסף ארליך, שמספר בחיוך שהמקום הוא "המקום שאנחנו היינו רוצים לצאת אליו. פתחנו לעצמנו בדיוק את המקום הזה".

החלל שופץ למשעי, והפך לספייס נעים ואינטימי המעוצב היטב, שעושה חשק להתיישב על בקבוק יין טוב, כמה ביסים מושקעים ויותר מדי זמן פנוי. בחלל הפנימי הותקנה מערכת סאונד מתקדמת, שמשלימה את החוויה, ובחוץ ישנם כיסאות ושולחנות הפונים לרחוב. תפריט השתייה מורכב מיינות טובים ואהובים, לצד ייחודים ומסקרנים. "העובדה שאנחנו מגיעים מ'מנו וינו' אפשרה לנו לשמור על תמחור נוח וסביר בהחלט, ללא נוכחות צד שלישי ומתווך נוסף", מסביר מנו. "אנחנו יודעים כמה התקופה הזו קשה לכולם ומחירים נוחים זה אחד הדברים ששמנו עליהם דגש".

הסכין שבגבינה תנצח. ארלי. צילום: יעל שטוקמן
הסכין שבגבינה תנצח. ארלי. צילום: יעל שטוקמן

על כן אפשר למצוא כוסות יין שמתחילות במחיר 39 ש"ח לסובניון בלאן אורגני מבורדו, או לדומיין מרטין צרפתי. יש גם אסרטיקו רענן מיוון ב-44 ש"ח לכוס, או פייר סולאטו צרפתי ב-42 ש"ח. במקום ישנם עוד בקבוקים רבים מכל העולם, ותפריט הכוסות מתחלף ומתעדכן בכל יום. לצד היינות, יש רשימה מכובדת של דרינקים אחרים על קרח – פרנה ברנקה, אפרוס אדום, דולין לבן חצי יבש, אוזו, וויסקי יפני ועוד למיטיבי לכת ואוהבי הטיפה המרה (28-62 ש"ח), לצד קוקטיילים קלאסיים לפי הספר כמו מרטיני, ג'סמין, נגרוני ואספרסו מרטיני (54-58 ש"ח).

ארלי. צילום: יעל שטוקמן
ארלי. צילום: יעל שטוקמן

בגזרת האוכל, שמורכב במקום, תמצאו ביסים לא יומרניים המבוססים על מיטב חומרי הגלם, מרביתם מהמעדנייה השכנה. חמון איבריקו מצוין מספרד (52 ש"ח), עגבניות וגבינת המאירי (39 ש"ח), עלי גפן (26 ש"ח), טוסט דליס גרויר (56 ש"ח), סנדביץ' קורנביף (58 ש"ח), צלחת של גבינת עיזים מפוחמת וקומטה (62 ש"ח), מנת לחם של שרויטמן עם מוצרלה, חריף ואנשובי (48 ש"ח) ועוד ביסים משתנים. וברור לנו שהעיר שופעת ברי יין, אך 'ארלי' המושקע מרגיש כמו מקום שניכר בו השקעה ומחשבה רבה, לצד ניסיון ומיומנות. מקום שמשלים את התיכה החסרה של הרחוב עמוס המעדניות.
ארלי, שינקין 38, תל אביב. ימים ב'-ה' 18:00-00:00, ו' 12:30-17:00, ש' 18:00-00:00