מלא עוד כוס חבר: ביטר רוצה להזכיר לכם כמה כיף היו הברים של פעם

החבר הנוצץ החדש בשוק לוינסקי. ביטר. צילום: דור קדמי
החבר הנוצץ החדש בשוק לוינסקי. ביטר. צילום: דור קדמי

אחרי שנים של עבודה בחיי הלילה, אביב קידר רצה בר שירגיש "קצת כמו ברים של פעם", אבל יעמוד בסטנדרטים הגבוהים של הדרינקים, האוכל, העיצוב והאווירה של היום. אז הוא הקים אחד, מיקם אותו בלב שוק לוינסקי ועכשיו כולם מוזמנים ליהנות מהחלום שלו

17 במאי 2023

הנה משהו שלא ראינו מזה זמן מה: "ביטר" הוא לא בר קוקטיילים. הוא גם לא בר יין, לא בר ג'אז, לא בר אוכל, ולא בר רפאלי. הוא פשוט הבר של אביב קידר. אם כי פשוט הוא ממש לא. בקיצור, בתחילת רחוב זבולון, הבירה הקולינרית החדשה של אזור פלורנטין-שוק לוינסקי, נפתח בר חדש ומבטיח עם השם הזכיר (תודה אבי) ביטר.

זוכרים שלאבי ביטר היה את הקבביטר? סתם ככה, נזכרנו. ביטר. צילום: תמר פלינר
זוכרים שלאבי ביטר היה את הקבביטר? סתם ככה, נזכרנו. ביטר. צילום: תמר פלינר

"זה שם קליט עם קונוטציה אלכוהולית", מספר הבעלים אביב. "רציתי לייצר מקום שהוא יהיה כולו שלי, ויהפוך לבר המושלם. ליקטתי כל מיני אלמנטים ממקומות שאני אוהב בעיר ובעולם, בשילוב עם הניסיון והתובנות שצברתי אחרי שנים של עבודה בחיי הלילה, וריכזתי אותם למקום אחד. שיהיה מעוצב הכי בסטייל, עם הדרינקים הכי טובים, עם התפריט הכי מתאים, עם התאורה המדויקת, עם הפלייליסט הכי כייפי, באווירה שתמיד תזרום, ובשיתוף עם אנשי המקצוע הטובים ביותר שיישמו את החלום".

הביטר עוצב בקפידה ע"י סטודיו און, שאמון על כמה מהמקומות היפים בעיר – החלל הקדמי מכיל בר שיש יפיפה ומספר שולחנות בר קטנים לידו, בעוד החלל האחורי מציע ישיבה קבוצתית ונמוכה, ומשרה אווירה של לאונג' במנהטן. בחוץ נשענים על שולחנות גבוהים המעשנים, שבשעה 23:00 נכנסים פנימה ופותחים את סשן הלייט נייט. הדלת נסגרת, התאורה נחלשת, המוזיקה מתגברת והעשן אופף את המקום בקטע סקסי למדי. אך אל תתבלבלו, דאנס בר זה גם לא. זה עדיין הבר של אביב, וגם את טוויסט הלייט נייט הוא תכנן.

משהו חריף ליד המריר. ביטר. צילום: תמר פלינר
משהו חריף ליד המריר. ביטר. צילום: תמר פלינר

"האפשרות לסגור את הדלת בשעות הלילה מבלי לסגור את המקום מוקדם היה גם כן חלק מהתכנון. רציתי שתהיה לי את היכולת להיות פתוח עד אחרון הלקוחות, ולייצר את האווירה המתאימה גם לבילוי של שעות הלילה הקטנות. קצת כמו ברים של פעם, שכייף להתחיל בהם את הערב עם נשנוש טוב ויין, וגם לסגור בהם את הלילה עם דריי מרטיני ושיחה טובה עם הברמן".

ואם כבר הזכרנו נשנושים, תפריט האוכל שהורכב ע"י השף גומא גלילי הוא קליל, טעים, ומדויק למקום. פיין, אבל בגובה העיניים. מורכב אך פשוט. ניסינו את הפרצל, שמגיע לצד חמאת מזקל וצ'ילי מטריפה (28 ₪), לקחנו גם את סלט המלפפונים המפתיע והמרענן, שמגיע עם ויניגרט שומשום (39 ₪) ואת הברוקומיני הקריספי והנהדר עם ויניגרט ירוקים וגבינת עיזים (32 ₪).

נשנוש פשוט ומורכב. ביטר. צילום: תמר פלינר
נשנוש פשוט ומורכב. ביטר. צילום: תמר פלינר

את תפריט הדרינקים אביב הרכיב בעצמו, בו שמונה קוקטיילים שמבוססים על אלה הקלאסיים המוכרים לכולנו, אך עם טוויסט חדשני ומעניין שמוציא אותם מהקופסא. האהובה עלינו ביותר הייתה הספייסי מרגריטה עם אנצ’ו רייס (סוג של ליקר מטורף המיוצר מפלפל צ’ילי) וקואנטרו (54 ₪). בגזרת היין יש מבחר בקבוקים מתחלף מיין בכרם, שמביאים סחורה איכותית ומגוונת מכל העולם. ולמקרה שחששתם, גם בירה מעולה תמצאו כאן, ובימי ראשון עד חמישי בין 18:00 ל-20:00 יש האפי האוור שכולל 30% הנחה על כל התפריט, שגם בלי ההנחה נחשב ללא מאוד יקר בתמורה לאיכות.

זבולון 5, ראשון-שבת, 18:00 ועד אחרון הלקוחות.