יש מאפיית בייגלים חדשה בפלורנטין וזה הכי ניו יורק שיהיה לכם השבוע

היה שווה לחכות. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)
היה שווה לחכות. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)

שני חברים, אחד אופה בייגלים ותיק שנהג להתארח עם פופ-אפים במלבייה והשני בוגר הקונדיטוריה של דלאל, פתחו לאחרונה (לאחר שלל תלאות בירוקרטיות עליהן הם ישמחו לפרט במקום) את בנדוד בייגל, עם בייגלים כל כך טריים שהם לא צריכים כלום אבל עדיין מומלץ למרוח עליהם חמאה וריבה

15 בינואר 2023

מי שחלף בחודשים האחרונים בפינת הרחובות פלורנטין-העלייה, בוודאי היה עד למאפיית הבייגלים שקרמה שם באיטיות עור וגידים (או בצק ושומשום). בכל אחת מהפעמים בהן חלפתי על פניהם בתקווה שהם יפתחו כבר את השערים נוסף משהו – חלון, רהיט, עציץ – והנה בשבועיים האחרונים ממש המקום נפתח סוף סוף להרצה לקהל הרעב. הכירו, דווקא היום (כי מתברר שה-15.1 הוא יום הבייגלס הבינלאומי) את מאפיית הבייגלס החדשה – שעונה לשם בנדוד. 

מאחורי המאפיה עומדים מנס ואליאב, לא בני דודים אבל בהחלט חברים שאוהבים בייגלים ואוהבים לאפות. מנס אף התארח עם הבייגלים שלו בפופ אפים שונים במלבייה, ואליאב למד את רזי האפייה כשעבד בקונדיטוריה של דלאל. מספיק ביס אחד בשביל להבין בלי שום ספק כי מאחורי הבייגלים הטובים, החמימים והפריכים הללו עומד ניסיון רב ויד מיומנת בהחלט.

בדיוק כמו במנהטן. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)
בדיוק כמו במנהטן. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)

על במקום עמלו השניים זמן רב והם אף תלו על חלון המקום מניפסט שמסביר איך פותחים מאפיית בייגלס, ומפרט את השלבים הרבים שכרוכים בפתיחת מאפייה (או סתם עסק) בתל אביב. סעיפים מתוך הרשימה הסבירו שעבור המשימה הם היו צריכים למצוא ארבע פעמים אדריכלית רישוי, אישור תכנית של משרד הבריאות, הקמת משרד זמני ובירוקרטיות נוספות שבוודאי היו מייאשות את האזרח הקטן ממזמן. לשמחתנו השניים לא התייאשו וקיבלנו מאפיית בייגלים מופלאה וחדשה בתל אביב, שלאחרונה נראה שפותחים בה בעיקר ברי יין (לא שאנחנו מתלוננים, כן?).

אז מה בתפריט הבייגלים? יש בייגל כוסמין מלא בפריכות אולטימטיבית, בייגל שומשום ופרג רך מאוד ובייגל קינמון וצימוקים אלוהי שמזכיר את ניו יורק. יש גם בייגל נקי שחף מדאווינים ומבליט את איכות הבצק עצמו ויש גם כוסמין לא מלא. הבייגלים עומדים על 10 ש"ח לאחד, ו-40 ש"ח של אריזה של שישה בייגלים לקחת הביתה. אם תחפצו בממרח יש אפשרות להוסיף ממרח שוקולד, חמאה, או חמאה עם מרמלדת הדרים בעבודת יד, ובייגלים אלו עומדים על 12-16 ש"ח. אנחנו לקחנו בייגל קינמון-צימוקים, משוח בחמאה וריבת הדרים ונהננו עד הגג. כל הבייגלים נאפים במקום (מן הסתם) והטריות שלהם בהחלט מורגשת. במקום מוגש קפה פילטר ובהמשך (נזכיר שוב שהמקום עדיין בהרצה) צפויות להצטרף גם קלאסיקות ניו יורקיות כמו בייגל עם קרים צ'יז, וגם עם חביתה ובייקון. בקיצור, יש למה לחכות.

אה כן, ויש כאן אסלה באמצע החלל. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)
אה כן, ויש כאן אסלה באמצע החלל. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)

רגע, ומה לגבי האסלה הניצבת במרכז המקום וכרגע מאכלסת עציץ? היא צפויה להיתחם בארבע קירות ולהפוך לתא שירותים. נו אמרנו, יש למה לחכות.

פלורנטין 50, פינת העליה. המקום פתוח ראשון-שישי בשעות משתנות וכרגע אין להם נוכחות דיגיטלית שתעדכן בשעות, אז תצטרכו קצת תושייה ומזל בשביל לחטוף איזה בייגל