דייג, אוהב בשר? אחרי 20 שנות תפריט מהים, ביוליה בנמל מתרעננים

אנטריקוט על העצם, פופ אפ בשרים במסעדה יוליה בנמל תל אביב. צילום יהונתן בן חיים
אנטריקוט על העצם, פופ אפ בשרים במסעדה יוליה בנמל תל אביב. צילום יהונתן בן חיים

לרגל חגיגות שני עשורים בנמל תל אביב, מסעדת הדגים האהובה מתחדשת בתפריט פופ-אפ בשרי במיוחד, יחד עם "הבשרים של זלמן" - ולא במקרה. זה סיפור על חיבור משפחתי, על מסעדה אחת ששרדה את הים, ועל המון המון בשר כמו שאנחנו אוהבים

10 בספטמבר 2025

מסעדת יוליה בנמל מציינת בימים אלו עשרים שנה להיווסדה, ואין מה לומר, הזמן טס כששבעים. ומכיוון שמסעדות תל אביביות אפשר לספור בשנות כלב, ההישג גדול פי כמה. ובמסעדה שעל גדות נמל תל אביב הולכים לחגוג בדרך מפתיעה, בהתחשב בכך שהיא ידועה יותר עבור תפריט הדגים שלה – עם פופ-אפ בשרי במיוחד, בעזרת הבשרים של זלמן. סיפור עם קשר משפחתי, בריזה מהים ותפריט ממש מבטיח.
>> חיי שף: רושפלד מלמד שפים צעירים בדנון, ואתם תצאו מזה עם ארוחה

יוליה נפתחה בשנת 2005 על ידי המסעדנים מיכה סול ודני איתן, שרצו להביא לתל אביב מסעדת נמל אמתית – כזו שחוגגת את התוצרת העונתית, יחד עם הדגה ופירות הים הטריים, כמו בערי נמל אחרות בעולם. מקום עם צלחות גדולות ומלאות בכל טוב, שאפשר לסעוד בו מול הגלים, עם ריח הים עמוק לתוך הנשמה. את המשימה הזו הם צלחו, ורגע לפני ראש השנה חוגגים ביוליה את ציון יום ההולדת בתפריט ספיישל חגיגי, שמשלב לראשונה מנות בשרים מסקרנות בתפריט, מבית היוצר של "הבשרים של זלמן".

יוליה בנמל תל אביב. צילום יהונתן בן חיים
יוליה בנמל תל אביב. צילום יהונתן בן חיים

מאחורי האטליז, ששוכן במתחם G, עומד משה גלקופ, שמגיע משושלת קצבים וותיקה, אשר קלופ הוא הדור ה-11 בתחום. אבל החלק המרגש הוא שבמסגרת שיתוף הפעולה עם המסעדה, גלקופ יעבוד עם האחיין שלו – השף איתי גלילי, שמוביל את המטבח של מסעדת יוליה. וכך הצמד המשפחתי בנו תפריט ספיישלים, בו תוכלו למצוא מלבד התפריט הקבוע גם שפע של בשר: בגזרת הראשונות יחכה לכם סיגר חלקי פנים, הכולל כבדים, טחול ושקדי עגל (62 ש״ח) או קרפצ׳יו בקר עם צלפים, שמן זית, מיץ לימון, אורוגולה ופרמזן (66 ש״ח), אבל אתם באתם בשביל המנה העיקרית.

פילה בקר, פופ אפ בשרים במסעדה יוליה בנמל תל אביב. צילום יהונתן בן חיים
פילה בקר, פופ אפ בשרים במסעדה יוליה בנמל תל אביב. צילום יהונתן בן חיים

שם, במקום היפה בו הבשר מגיע בכמויות, תמצאו פיסות בשר נאות כמו דנבר קאט (118 ש"ח ל-200 גרם), נתח קצבים (98 ש"ח ל-200 גרם), פילה בקר (172 ש"ח ל-200 גרם), וגם צלעות טלה לחובבים (192 ש"ח ל-220 גרם). יהיו גם נתחים של אנטריקוט, פריים ריב וניו יורק סטייל במשקל (בין 62 ל-70 ש"ח עבור 100 גרם), והתוספות הקלאסיות (צ'יפס, פירה, שעועית ירוקה, סלט ירוק או קיסר) כלולות במחיר. למי שאוהב את הסטייק שלו רטוב, תמצאו במקום גם רטבים מתאימים (שמנת פלפלת או צ'ימיצ'ורי פיסטוקים), ולמי שאוהב את הגרון שלו רטוב, תוכלו להזמין את קוקטייל הבית במחיר מזמין של 20 ש"ח, או את אחד היינות של יקב קסטל ורזיאל, שיתארחו עם כוסות שהולמים את התפריט הבשרי הטרי. עכשיו רק נשאר קיסם טוב, והתרווח מול הגלים.
האנגר 2, נמל תל אביב. זמין עד ה-18.9 (בימים א'-ה'), למעט בסופ״ש. 12:00-22:30